Торт з вершками Цукотто
Торт Цукотто дуже простий у приготуванні. Одночасно смачний і незвичайний десерт з суфле і шоколадного бісквіту з ягодами, вишнею і крихтами шоколаду. Холодним зимовим вечором з гарячим чаєм, в теплій сімейній атмосфері, цей торт стане нагадуванням про літні днинки завдяки поєднанню яскравого ягідного смаку з ніжними вершками і шоколадом.
Торт Цукотто (Купол)
покроковий фото рецепт торта з ягодами, вишнею і збитими вершками
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 100 гр.;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Цукор – 120 гр.;
- Какао-порошок – 20 гр.;
- Борошно – 100 гр.;
- Розпушувач – 2 ч. л.;
- Вершки жирні (33% і більш) – 300 мл;
- Цукрова пудра – 100 гр.;
- Мигдаль – 50 гр.;
- Вишня, полуниця, чорна смородина – 250 гр.;
- Шоколад чорний (72%) – 150 гр.
Процес приготування:
Почати потрібно з приготування коржів. Борошно просіяти через сито, додати какао.
Не забуваємо про розпушувач для тіста. Його можна замінити гашеного содою.
Вершкове масло потрібно попередньо розм'якшити. Його додаємо до сухих інгредієнтів і ретельно перемішуємо лопаткою.
До тесту відправимо також цукор. Розтираємо суміш до однорідної консистенції.
Яйця додаємо по одному, попередньо збиваючи їх в окремій мисці.
В результаті у нас вийде досить рідка суміш.
Форма повинна бути приблизно 25 див. Її треба попередньо або змастити маслом або застелити пергаментом. Розподіляємо по формі тільки половину приготованого шоколадного тіста. Духовку розігріти до 180 градусів. Корж піч протягом 20 хвилин. Його важливо не перетримати, інакше він затвердіє, і не буде приймати потрібну форму купола.
Тим часом займемося начинкою. Шоколад потрібно подрібнити за допомогою блендера.
Беремо тільки 80 грам наявного шоколаду. Решту залишимо для прикраси. Далі потрібно збити вершки. Для цього можна використовувати міксер. Якщо міксера або блендера немає, то їх можна збити і вручну. Для цього потрібно залити вершки в літрову банку, закрити щільно кришкою і збивати, поки булькання не припиниться.
У вершки додамо цукрову пудру і подрібнений шоколад.
Тим часом корж вже готовий. Відправляємо в духовку таким же чином другу половину тіста.
Глибоку миску застеляємо харчовою плівкою, щоб було легше виймати готовий торт, і викладаємо туди отриманий корж. Якщо краї не рівні, то їх слід обрізати.
Продовжимо готувати начинку. Ягоди можна купити заморожені (влітку використовувати будь-які інші за смаком). Їх потрібно помістити в ситечко і залити окропом. Також потрібно посипати зверху трохи цукру.
Відправляємо все в вершки. Не забуваємо також про мигдаль. Попередньо її слід обсмажити в духовці або на сковороді, а потім подрібнити у блендері. Додамо їх у вершки. Тепер начинка готова.
Крем відправимо в миску з коржем. Заповнити форму потрібно до країв бісквіта.
Зверху накриваємо заздалегідь вирізаним під форму миски коржем. Залишимо торт в холодильнику.
Через 6-8 годин торт можна виймати з холодильника. Самим оптимальним буде залишити торт в холодильнику на ніч. Решту 70 гр. шоколаду розтопити і покриємо «купол», щоб прикрасити його або приховати наявні недоліки або нерівності у торта.
Для краси можна обсипати цукровою пудрою. Торт зі збитими вершками і вишнею «Цукотто» відмінно поєднується з міцним чорним чаєм. Приємного апетиту!
Якщо сумніваєтеся у вершках, використовуйте невелику кількість желатину, тоді крем буде нагадувати суфле.Як приготувати крем зі збитих вершків можна ознайомитися на нашому сайті:
Рецепт-->>