Торт Трюфель
Торт Трюфель, приготований власноруч, це чудовий подарунок не тільки винуватцеві торжества, але і будь-кому, присутньому на святі!
Трюфельний торт виготовляється з шоколадних бісквітних коржів, змащених значною кількістю шоколадного крему – шалено смачно, ніжно і шоколадно!
В залежності від наявної у вас форми для випічки десерт може складатися з трьох і навіть чотирьох коржів і бути більш високим, або з двох коржів, але бути великим у діаметрі, як на фото.
Трюфельний Торт
Інгредієнти:
для шоколадних коржів:
- шоколад темний - 200 г
- масло вершкове - 200 г
- яйце куряче - 4 шт.,
- йогурт натуральний – 150 мл
- борошно – 150 г,
- какао – 25 г,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- цукрова пудра – 100 г
- сіль - 1/4 ч. л.
для шоколадного крему:
- шоколад темний - 200 г
- вершкове масло - 50 г
- цукрова пудра – 100 г
- сметана (жирність 20 %) – 300 мл
Для прикраси:
- кондитерська карамель «Зірочки» – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приготування шоколадних коржів
попередньо просіяти Борошно (бажано, щоб корж вийшов максимально повітряним). Додати до борошна розпушувач, какао, цукрову пудру, вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі, яйця, йогурт, сіль. Перемішати.
Шоколад подрібнити на часточки - якщо ви використовуєте плитки шоколаду, на невеликі шматочки за допомогою ножа - якщо шоколад формовий ваговий.
Викласти його в ємність і розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини, включивши її на невелику потужність. Час може коригуватися в залежності від потужності мікрохвильової печі. Шоколад повинен повністю розплавитися.
Влити в тісто розтоплений шоколад. Збити суміш з допомогою міксера. В результаті повинні отримати рівну однорідну коричневу масу.
Підготувати форму для випічки (бажано роз'ємну), змастивши дно і стінки рослинним маслом. Викласти у форму приготоване шоколадне тісто.
Випікати корж в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 0С протягом 30 хвилин. Готовність коржа перевірити сірником, при протыкании вона повинна залишатися чистою, без слідів сирого тіста. При необхідності збільшити час випікання на 5-10 хвилин.
Дістати корж з духовки і дати повністю охолонути.
Шоколадну основу розрізати по товщині на два, три або чотири коржа.
Приготування трюфельного крему для торта
Розтопити шоколад аналогічно описаному вище способу. Трохи остудити, додати розм'якшене вершкове масло, перемішати до однорідної маси.
Сметану змішати з цукровою пудрою (допускається збивання з цукровим піском). З'єднати шоколадну та сметанную складову, дуже ретельно перемішати.
Збірка торта Трюфель
Кожен корж змастити щедрою порцією шоколадного крему і рівномірно розподілити його по всій поверхні за допомогою ножа або силіконової лопатки. Трохи крему залишити на бічні сторони. Укласти коржі один на інший, змастити боки торта, верх обсипати карамельними зірочками.


Приємного апетиту!
Автор рецепта і фото: Олена Нечаєва