» » найсмачніший торт

найсмачніший торт


найсмачніший торт складається з декількох коржів. Медовий, листковий, безе з горіхами це види коржів, які прослоены заварним кремом зі згущеним молоком і збитими вершками.

Смачний домашній торт а-ля Паоло

Торт медові коржі листкові безе

Пекти торти – особливе мистецтво і вимагає хоча б початкових навичок і трохи досвіду. Торт «Паоло» ви зможете спекти, навіть якщо це перший ваш торт. Він складається з трьох видів коржів – з медового, повітряно-горіхового безе і листкового, сполучених між собою неймовірно смачним кремом і пересипаними горіхами. В точності дотримуючись покроковими рекомендаціями по приготуванню в запропонованому рецепті, у вас вийде чудовий домашній торт, нітрохи не гірше магазинного аналога.

Покроковий фото рецепт

Інгредієнти:

для медового коржа:

  • 100 г цукру,
  • 1 куряче яйце,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 ст. л. меду,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 200 г борошна;

для повітряного коржа безе:

  • 4 яєчних білка,
  • 2 склянки цукру,
  • 200 г горіхів - за бажанням;

для листкового тіста:

  • 100+25 р борошна,
  • 50 мл води,
  • 1 щіпка солі
  • 100 г м'якого вершкового масла;

для крему на згущеному молоці:

  • 200 г вершкового масла,
  • 1 банку вареного згущеного молока (400 мл),
  • 2 склянки молока,
  • 2 яйця,
  • 3 ст. л. борошна (без гірки),
  • 200 р цукру,
  • 2 ст. л. какао;

для крему з вершків:

  • 200 мл дуже жирних вершків,
  • 30 г цукрової пудри,
  • 2 щіпки ваніліну,
  • 1 ч. л. желатину.
для прикраси:
  • 50 г білого шоколаду,
  • 50 р гіркого шоколаду.

Процес приготування:

1. Зробимо медові коржі:

підходящої ємності змішайте м'яке масло, рідкий мед, цукор, соду і яйце.

Медові коржі інгредієнти Медові коржі приготування тіста з яйцем та маслом

Нагрівайте на водяній або паровій бані, перемішуючи до однорідного стану. Маса повинна загуснути.

Медові коржі заварне тісто

Потім зніміть з вогню і, поки маса не охолола, додайте борошно.

Медові коржі заварне тісто з борошном

Замісіть липке тісто і відправте в холодне місце на півгодини. Потім розкачайте його, підмішати борошно, якщо потрібно, і розділіть на дві однакові частини. Розкотіть в тонкий пласт кожну частину.

Медові коржі як зробити

Викладіть на деко, застелене пергаментом і припыленный борошном, випікайте при температурі 180 градусів протягом 5 хвилин.

Медові коржі в духовці

Готові коржі охолодити і обріжте за формою.

Медові коржі для торта

2. Зробимо листкові коржі:

У теплій воді розчиніть кухонну сіль і з'єднайте з просіяним борошном (100 г).

Приготування листкового тіста

Замісіть тісто і дайте йому «відпочити» 20-25 хвилин.

Приготування листкового тіста покроково

Потім візьміть розтоплене вершкове масло і змішайте його з рештками борошна.

Масло з борошном для листкового тіста

Перемішайте і також дайте «відпочити» хвилин 15.

Суміш борошна і масла

Потім розділіть тісто на два шматка і з кожного розкачати два тонких пласта. Змастіть кожен пласт олійно-борошняної масою, причому намазуйте тільки 2/3 частини коржі.

Листкове тісто покроково

Потім накрийте масло вільної стороною тесту, а зверху протилежним краєм, защипайте краю. Поличится подобу конверта, як на фото:

Як зробити листкове тісто для торта

Складіть кілька разів.

Рецепт листкового тіста на торт

Повертаючи тісто (або проти) годинниковою стрілкою і розгортаючи його, завертайте краю, до 6 разів.

Припыляйте борошном, щоб легше працювалося.

Листковий корж на торт

В ув'язненні розкачайте тонкий прямокутний пласт.

Листкова коржик на торт

Перемістіть його на деко, застелене папером і наколіть в декількох місцях.

Як спекти тонкий листковий корж

Потім випікайте тонку корж при 220 градусах до того моменту, поки вона не стане золотистою.

Тонкий листковий корж

так само зробіть і спечіть другий корж з іншої половини тіста. Потім обріжте кожен за формою, обрізки подрібніть в крихту, вона піде на прикрасу боків.

Круглий листковий корж

3. Повітряна прошарок з безе:

Візьміть 1/3 частину цукру і збийте з білками до появи міцної білої піни, підмішайте цукор, що залишився (якщо хочете подрібнені горіхи, тоді основа буде як у Київського торта).

Збиті білки з цукром

Деко застеліть пергаментом, змастіть. Викладіть білкову масу:

Приготування коржа безе

Розрівняйте:

Корж з білків

І випікайте при 100 градусах, поки корж не підсохне достатньо.

білковий Корж

Безе обережно вийняти від форми і звільняти від паперу.

Корж безе в торт

Взагалі, коржі краще зробити завчасно, тоді процес вам не здасться таким довгим і трудомістким.

медовий Корж листковий торт безе в

4. Приготування 2-х видів крему:

З'єднайте яйця, молоко, борошно і цукор в мисці або каструлі, перемішайте і нагрівайте.

Крем заварний на молоці зі згущеним молоком

Помішуйте віночком, поки заварний крем не загусне.

Крем заварний молочний

Остудіть. Додайте розтоплене вершкове масло, варене згущене молоко і добре все перемішайте, краще збити міксером.

Крем заварний з вареним згущеним молоком

Третю частину крему відкладіть в окремий посуд, щоб потім, додавши какао, отримати шоколадний крем.

Збиті вершки: желатин залити водою і коли він розбухне, прогріти його на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Охолоджені вершки починайте збивати віночком, але не міксером. Поступово подмешивайте ванілін, цукрову пудру і теплий желатин (його потрібно підігріти і остудити, щоб вершки не розтанули). Коли маса загусне настільки, що на ній будуть залишатися відбитки віночка – крем готовий.

Крем із згущеним молоком і крем на вершках

5. Збірка торта:

Викладіть на піднос або підставку для торта медовий корж, промажте його кремом з вершків. Щоб блюдо було чистим, його треба вистелити папером, а потім акуратно витягнути її з під готового виробу.

Медовий торт з кремом з вершків

Щоб блюдо було чистим, його треба вистелити папером, а потім акуратно витягнути її з під готового виробу.

Медовий торт з вершковим кремом

Потім покладіть білковий корж, змастіть кремом зі збитих вершків.

Торт безе крем з вершків

Якщо горіхи в корж не додавалися, можна притопити їх в крем.

Торт безе вершки з горіхами

Далі йдуть листкові коржі.

Торт безе з листковим тестом

Цей корж гарненько промажте вже кремом зі згущеним молоком і знову покладіть листковий корж.

Торт безе і наполеон

Далі гарненько промажте його кремом, зверху покладіть медовий корж.

Розтопіть на водяній (паровий) лазні білий і гіркий шоколад (окремо).

Як розтопити білий шоколад

Або скористайтеся мікрохвильовкою.

М'який білий шоколад

Покрийте поверхню торта білим шоколадом, зробіть на ньому малюнок у вигляді павутини з чорного шоколаду, як це робиться в оригіналі.

Я пішла іншим шляхом. Змастила кремом верх.

Торт безе наполеон медовий Торт листковий з безе і медовими коржами

Потім завдала білий шоколад.

Прикраса торта білим шоколадом

Правда, в павутину мені перетворити його не вдалося, так як для швидкого результату поставила охолоджувати торт в морозилку. На холодній поверхні шоколад тут же застиг.

Тому довелося зробити на ньому ще один тонкий шар заварного крему. Шоколад приємно похрустывал коли ми цей дивовижний десерт пробували.

Рецепт смачного торта

Боки торта прикрасити листкової крихтою і видаліть папір.

Смачний домашній торт

Залиште домашній торт Паоло на 10-12 годин для просочення в холодильнику.

найсмачніший торт стане одним з ваших улюблених десертів!

Смачний домашній торт покроково

А це магазинний торт Паоло в оригіналі, його фото надіслала нам Юлія Смирних разом з рецептом:

Торт Паоло

За що їй величезне спасибі!

Я приготувала його і записала для вас покроковий фото рецепт в нашу записну книжку. Обов'язково спробуйте, рекомендую!

Ще один смачний торт з різними видами коржів на сметані ви знайдете на сторінках нашого сайту Торт Наташа (Уральські гори):

торт дамський каприз

Радимо прочитати

Торт Трюфель
Торт Трюфель
Торт Трюфель, приготований власноруч, це чудовий подарунок не тільки винуватцеві торжества, але і будь-кому, присутньому на святі!
Торт з меренгою
Торт з меренгою
Цей рецепт я вважаю власним вдалим винаходом, хоча цілком можливо, що щось аналогічне давно відомо. Один час, якщо була можливість приготувати безе, я у все бісквітні торти додавала його шар, тому що
Торт з бананами
Торт з бананами
Цей простий і швидкий у виконанні торт відмінно підійде для чаювання в тихому сімейному колі. Але якщо ваші друзі і знайомі є великими любителями бананів і десертами з ними, то можна приготувати
Торт Наполеон на сковороді
Торт Наполеон на сковороді
Цей торт чимось нагадує звичайний «Наполеон», який багато господині печуть у духовці, але я пропоную спекти його на сковороді. Тісто готується на сметані і олії, тонкі коржі дуже швидко випікаються
Медовик на сковороді
Медовик на сковороді
Спекти смачний торт без духовки це цілком реально. Цей фото рецепт не для мультиварки, як ви подумали. Будемо пекти торт на сковороді!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки