Медовик на сковороді
Спекти смачний торт без духовки це цілком реально. Цей фото рецепт не для мультиварки, як ви подумали. Будемо пекти торт на сковороді!
я Вперше спробувала цей рецепт, коли при переїзді, у мене не виявилося вдома духовки, а я страшенно люблю випічку, так і сім'я розпещена. Ось і довелося шукати альтернативні рецепти. Спробувавши спекти медовик на сковороді, я залишилася дуже задоволена. По-перше, дуже смачно, по-друге, дуже швидко, і по-третє, ні коли не скажеш що це зроблено без духовки.
Медовик на сковороді
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 2 ст.;
- вершкове масло (або маргарин)– 50 грам;
- мед – 2 ст. ложки;
- харчова сода (не гашена) – 1 ч. ложка;
- борошно – 2 склянки;
- сметана високої жирності – 0,5 літра.
Процес приготування:
На плиті готуємо водяну баню для замішування тіста. У тарілку кладемо мед і вершкове масло, розмішуємо, підігріваючи на водяній бані.
В окремому блюді з'єднуємо яйця зі склянкою цукру
і збиваємо до однорідної маси.
Додаємо соду.
З'єднуємо яєчно-цукрову суміш з медовою і відправляємо масу грітися на водяну баню, нехай настоїться приблизно п'ять хвилин.
Далі всипаємо борошно, гарненько і швиденько перемішуємо і знову відправляємо тісто на водяну баню, воно повинне постояти ще хвилин п'ять.
Тепер знімаємо тісто для медовика з плити, вимішуємо його, поділяємо його на 7-10 шматочків, які відправляємо в холодильник. Я тримала тісто в холодильнику, поки робила крем.
Для крему збиваємо сметану з другим склянкою цукру, збиваємо міксером, так щоб маса подвоїлася, після чого можна відправляти крем в холодильник.
Випікаємо медові коржі на сковороді. Повірте, цей процес відбувається значно швидше, ніж якщо б їх випікати в духовці. Розкачуємо корж, відразу обрізають до потрібного діаметру, роблячи рівні краї.
Переносимо медовий коржик на розігріту сковороду і печемо на кожній стороні буквально по 1 хвилині. Ви самі побачите, коржі досить швидко рум'яняться. Тісто досить легко переноситься на сковороду, і легко перевертається, правда при цьому краще скористатися лопаткою, щоб м'яка основа не зламалася.
Не пройде і 15 хвилин, як усі коржі будуть готові.
Змащуємо їх приготованим сметанним кремом і даємо трохи просочитися в холодильнику.
Згори швидкий торт можна прикрасити горіхами або тертим шоколадом, а втім, чим завгодно, можна і мастикою накрити.
Ось такий смачний торт вийшов всього за якихось півгодини.
Можливо, вам буде цікава та несолодка випічка на сковороді, наприклад, піца:
Рецепт-->>