Булочки на сковороді
Якщо ви не наважуєтеся взятися за випічку домашнього хліба, у нас для вас чудова новина – почніть експериментувати з більш простого рецепту, саме з того, що ми вам пропонуємо – швидкі булочки на сковороді. Дріжджові булочки на сковорідці виходять дуже схожими на хліб, але готуються в рази швидше і простіше, м'якуш виходить повітряним, кірочка злегка хрусткою. Простіше і смачніше не придумати! Подавати пісні булочки можна з вершковим або арахісовим маслом, пастами, джемами, можна готувати домашні бутерброди. Також, гарячу випічку можна змастити сумішшю рослинного масла, товченого часнику і рубаного кропу. Можна приготувати високі булочки, і не дуже, і той і той варіант добре пропікається без духовки на сухій сковороді. Якщо у вас є мультиварка, частина виробів можна випекти в ній. Отже, приступимо.
Булочки на сковороді
швидкий рецепт з фото
Інгредієнти:
- свіжі дріжджі – 10 г
- вода – ½ частину склянки
- сіль і цукор – по ½ ч. л.,
- рослинне масло – ½ ст. л.,
- мука пшенична – 1 стакан.
Процес приготування:
Беремо ківш середнього обсягу, вливаємо в нього половину склянки чистої фільтрованої води, відразу всипаємо по половині чайної ложки цукрового піску і кухонної солі. Відправляємо ємність на конфорку, підігріваємо рідину до теплого стану, 37-38 градусів, постійно помішуючи, розчиняємо кристали цукру і солі. Знімаємо ківш з плити.
Додаємо у воду половину столової ложки рослинної олії, перемішуємо.
Одразу ж кришимо свіжі дріжджі, заздалегідь відмірявши 10 грам на кухонних вагах.
Перемішуємо вміст, розчиняємо дріжджі в теплій воді.
Слідом додаємо склянку просіяного пшеничного борошна, всипаємо частинами.
Працюємо спочатку ложкою, перемішуючи борошно і рідина, після допрацьовуємо тісто руками. В результаті у нас виходить дуже ніжне і еластичне дріжджове тісто, на весь процес замісу йде в цілому кілька хвилин. При потребі, якщо основа сильно липне до рук, додайте невелику жменьку борошна. Готове тісто не потребує расстойке, з ним продовжуємо роботу далі.
Беремо велику дошку, притрушиваем борошном, розкачуємо швидке тісто для булочок шаром висотою в 1 див.
Беремо келих або звичайний стакан, вирізаємо з його допомогою порційні заготовки. Тісто повторно розкачуємо, знову вирізаємо заготовки. Якщо бажаєте, можна зробити булочки трохи вище, ніж на фото, тобто, розкачати тісто висотою, наприклад, у 2 див.
Тепер ставимо сковороду на плиту, прогріваємо, зменшуємо вогонь на мінімум, який лише дозволяє зробити ваша конфорка. Кладемо заготовки з тіста в сковороду, накриваємо кришкою, смажимо на одній стороні 7-8 хвилин, потім знімаємо кришку, булочки перевертаємо, смажимо ще 7-8 хвилин.
У процесі смаження булочки трохи зростуть. Якщо другу порцію булочок ви зробили більше, не дивуйтеся, поки вони будуть чекати своєї години для випічки, вони трохи зростуть, і потім, вже на сковороді, піднімуться ще.
Тоненькі булочки можна прямо зверху змащувати маслом і подавати до столу, а ось високі булочки можна розрізати і начиняти за смаком.
Зберігати готові вироби слід в пакеті або харчовому контейнері.
Приємного вам апетиту!
Швидкі булочки на сковороді: покроковий фото рецепт приготування від Олени.