» » Англійські Сконе - рецепт з цукатами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Англійські Сконе - рецепт з цукатами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі

Інгредієнти для Сконе:

  • пшеничне борошно - 170 г
  • гречана мука - 45 г
  • кукурудзяна мука - 45 г
  • сіль - 1/3 ч.л.
  • розпушувач - 1,5 ч. л.
  • цукор - 70 г
  • вершкове масло або маргарин - 80 г
  • яйця курячі - 1 шт.
  • кефір - 120 мл
  • цукати - 100 г

Інгредієнти для змазування:

  • яєчні жовтки - 1 шт.
  • молоко - 1 ст. л.

Час приготування 10 хвилин + 15-20 хвилин для випікання

Вихід: 8 штук

Деякі ще не чули цієї назви. Сконе - це класична британська випічка. Маленькі смачні булочки, або трикутні шматочки булочки побільше, часто зустрічаються на сніданках в хороших англійських готелях. Найпопулярніші в Британії Сконе - зі смородиною, родзинками або різними видами сиру, а також з корицею і маком. Такі булочки є невід'ємною частиною британської чайної церемонії - чай ​​з молоком подається зі Сконе, топленими вершками і джемом.

Існує величезна безліч рецептів класичних англійських Сконе, не кажучи вже про сконах з різними добавками. Їх часто роблять солодкими, але є варіанти і наслідках.

Ця випічка ідеальна для працюючих господинь, адже їх можна приготувати всього за 30 хвилин з урахуванням часу випікання. Такі булочки-печива на кефірі виходять високими, легкими (а в нашому випадку, завдяки різним видам борошна - ще й корисними), з золотавою рум'яної поверхнею і повітряним м'якушем.

Як приготувати англійські Сконе в домашніх умовах

Підготуйте всі інгредієнти. Завдяки наявності гречаного та кукурудзяного борошна Сконе за цим рецептом з фото крок за кроком виходять більш цікавими на смак, ніжними і пухкими, а тісто трохи нагадує пісочне.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 1

Отже, приготуємо тісто. Наші Сконе готуються без дріжджів, з використанням розпушувача. Тому на приготування тіста для Сконе ви не витратите більше 10 хвилин. Відразу включите дхзовку розігріватися до 200 градусів і приступайте.

Змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, сіль гречану і кукурудзяну муку. Всі види борошна обов'язково просійте через сито, так як це збагачує випічку киснем, а також ви приберете великі сегменти, які будуть відчуватися в готовій випічці.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 2

Додайте в миску до борошна цукор (якщо любите солодке - можна збільшити норму цукру в 1,5 рази), а також холодне вершкове масло, нарізане кубиками.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 3

В олійно-борошняну солодку крихту додайте розпушувач. Якщо раптом вас його немає - використовуйте соду, 1 ч.л., але вона буде відчуватися в готовій випічці.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 4

Залийте сухі інгредієнти кефіром, заздалегідь змішаним з курячим яйцем. Цей рецепт англійських булочок-Сконе в духовці в домашніх умовах не передбачає тривалого замішування, просто перемішайте інгредієнти ложкою.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 5

У вас вийде м'яке, липнуче до рук тісто. У той же час воно має тримати форму. Якщо тісто розпливається - додайте ще трохи пшеничного борошна, підсипаючи по 1 ч.л. Додайте до тесту цукати. Замість них можна взяти родзинки і інші сухофрукти - курагу, в'ялену вишню, кумкват, а також горіхи або шоколад.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 6

Візьміть чистий лист і застеліть його пергаментним папером, щоб не мати проблем з прилипанием (а ще, щоб не мити деко). На папір у вигляді кола викладіть тісто, товщиною приблизно 1 см. Можна злегка присипати його борошном, щоб легше було формувати корж.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 7

У склянці або мисочці змішайте жовток з молоком для змазування, нанесіть цю суміш кулінарної пензликом на наші Сконе. Розділіть ножем нашу корж на 8 частин, щоб було зручніше ділити гарячі Сконе на порції.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 8

У вас вийде ось така краса. Ви встигли вчасно - наша духовка вже нагрілася до потрібної температури.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 9

Поставте деко з Сконе в розігріту до 20 градусів духовку на 15-20 хвилин. Гарячі булочки-Сконе охолодіть на решітці.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 10

Ці англійські Сконе, рецепт з фото покроково яких ви тільки що прочитали, вийшли точно такими, як в готелі в передмісті Лондона - пухкими, рум'яними, з хрусткою скоринкою і м'якою серединкою. Подавайте їх з топленими або збитими вершками і улюбленим джемом. Особливо смачні такі Сконе в день випічки, але можуть зберігатися кілька днів, а також їх можна заморожувати.

Сконе з цукатами рецепт в духовці на кефірі: фото 11

Радимо прочитати

Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Великодні булочки
Великодні булочки
Якщо у вас немає часу на приготування пасок, пропонуємо приготувати ароматні, ніжні і дуже повітряні великодні булочки з родзинками з дріжджового тіста на жовтках без опари. Рецепт дуже простий,
Булочки з сиром
Булочки з сиром
Один кулінарний журнал проводив соціальне опитування серед чоловіків, в опитуванні було одне питання: чим має пахнути в вашому домі? І 80 % всіх опитаних чоловіків (а їх було чимало) відповіли, що в
Булочки на сковороді
Булочки на сковороді
Якщо ви не наважуєтеся взятися за випічку домашнього хліба, у нас для вас чудова новина – почніть експериментувати з більш простого рецепту, саме з того, що ми вам пропонуємо – швидкі булочки на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки