Англійські Сконе - рецепт з цукатами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
Інгредієнти для Сконе:
- пшеничне борошно - 170 г
- гречана мука - 45 г
- кукурудзяна мука - 45 г
- сіль - 1/3 ч.л.
- розпушувач - 1,5 ч. л.
- цукор - 70 г
- вершкове масло або маргарин - 80 г
- яйця курячі - 1 шт.
- кефір - 120 мл
- цукати - 100 г
Інгредієнти для змазування:
- яєчні жовтки - 1 шт.
- молоко - 1 ст. л.
Час приготування 10 хвилин + 15-20 хвилин для випікання
Вихід: 8 штук
Деякі ще не чули цієї назви. Сконе - це класична британська випічка. Маленькі смачні булочки, або трикутні шматочки булочки побільше, часто зустрічаються на сніданках в хороших англійських готелях. Найпопулярніші в Британії Сконе - зі смородиною, родзинками або різними видами сиру, а також з корицею і маком. Такі булочки є невід'ємною частиною британської чайної церемонії - чай з молоком подається зі Сконе, топленими вершками і джемом.
Існує величезна безліч рецептів класичних англійських Сконе, не кажучи вже про сконах з різними добавками. Їх часто роблять солодкими, але є варіанти і наслідках.
Ця випічка ідеальна для працюючих господинь, адже їх можна приготувати всього за 30 хвилин з урахуванням часу випікання. Такі булочки-печива на кефірі виходять високими, легкими (а в нашому випадку, завдяки різним видам борошна - ще й корисними), з золотавою рум'яної поверхнею і повітряним м'якушем.
Як приготувати англійські Сконе в домашніх умовах
Підготуйте всі інгредієнти. Завдяки наявності гречаного та кукурудзяного борошна Сконе за цим рецептом з фото крок за кроком виходять більш цікавими на смак, ніжними і пухкими, а тісто трохи нагадує пісочне.
Отже, приготуємо тісто. Наші Сконе готуються без дріжджів, з використанням розпушувача. Тому на приготування тіста для Сконе ви не витратите більше 10 хвилин. Відразу включите дхзовку розігріватися до 200 градусів і приступайте.
Змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, сіль гречану і кукурудзяну муку. Всі види борошна обов'язково просійте через сито, так як це збагачує випічку киснем, а також ви приберете великі сегменти, які будуть відчуватися в готовій випічці.
Додайте в миску до борошна цукор (якщо любите солодке - можна збільшити норму цукру в 1,5 рази), а також холодне вершкове масло, нарізане кубиками.
В олійно-борошняну солодку крихту додайте розпушувач. Якщо раптом вас його немає - використовуйте соду, 1 ч.л., але вона буде відчуватися в готовій випічці.
Залийте сухі інгредієнти кефіром, заздалегідь змішаним з курячим яйцем. Цей рецепт англійських булочок-Сконе в духовці в домашніх умовах не передбачає тривалого замішування, просто перемішайте інгредієнти ложкою.
У вас вийде м'яке, липнуче до рук тісто. У той же час воно має тримати форму. Якщо тісто розпливається - додайте ще трохи пшеничного борошна, підсипаючи по 1 ч.л. Додайте до тесту цукати. Замість них можна взяти родзинки і інші сухофрукти - курагу, в'ялену вишню, кумкват, а також горіхи або шоколад.
Візьміть чистий лист і застеліть його пергаментним папером, щоб не мати проблем з прилипанием (а ще, щоб не мити деко). На папір у вигляді кола викладіть тісто, товщиною приблизно 1 см. Можна злегка присипати його борошном, щоб легше було формувати корж.
У склянці або мисочці змішайте жовток з молоком для змазування, нанесіть цю суміш кулінарної пензликом на наші Сконе. Розділіть ножем нашу корж на 8 частин, щоб було зручніше ділити гарячі Сконе на порції.
У вас вийде ось така краса. Ви встигли вчасно - наша духовка вже нагрілася до потрібної температури.
Поставте деко з Сконе в розігріту до 20 градусів духовку на 15-20 хвилин. Гарячі булочки-Сконе охолодіть на решітці.
Ці англійські Сконе, рецепт з фото покроково яких ви тільки що прочитали, вийшли точно такими, як в готелі в передмісті Лондона - пухкими, рум'яними, з хрусткою скоринкою і м'якою серединкою. Подавайте їх з топленими або збитими вершками і улюбленим джемом. Особливо смачні такі Сконе в день випічки, але можуть зберігатися кілька днів, а також їх можна заморожувати.