Пампушки на кефірі з копченостями - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Яйця курячі - 1 шт.
- Кефір - 250 мл.
- Сода харчова - 0, 5 ч. Л.
- Сіль - 1 ч. Л.
- Борошно пшеничне - 2 ст.
- М'ясні копченості - 150 гр.
- Рослинна олія для смаження
Час приготування і смаження: 40 хвилин
Вихід: три невеликі за розміром пампушки
Пампушки готують з давніх часів, ними часто замінювали хліб, вносячи свої корективи в рецептуру. Сьогодні можна зустріти найрізноманітніші рецепти приготування пампушок. Наприклад, подивіться ще такі рецепти солодких пампушок:
- Пампушки на дріжджах і кефірі смажені на сковороді
- Пампушки на кефірі без дріжджів на сковороді
Пропоную вам свій варіант пампушок на кефірі з додаванням копченостей.
Завдяки кефіру і соді пампушки виходять пишними і ситними. Копченості надають їм пікантний смак і аромат. Спробувавши одного разу цей варіант, ви будете їх готувати частіше. Адже вони не вимагають тривалої підготовки і будь-яких особливих інгредієнтів. Як копченостей підійде будь-яка копчена ковбаса або бекон з холодильника. Трапляється так, що після застілля залишається багато ковбасної нарізки, яка неохоче з'їдається. Ці залишки можна сміливо використовувати для приготування пампушок з копченостями на кефірі.
Як приготувати пампушки з ковбасою та іншими копченостями на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
З'єднуємо кефір і яйце, змішуємо їх віночком і всипаємо норму харчової соди. Гасити оцтом соду не потрібно, при бажанні можна використовувати розпушувач для тіста. Додавати розпушувач згідно із зазначеною на упаковці рекомендації. Не забуваємо додати сіль, якщо вам захочеться солодких пампушок. Можна приготувати тісто з додаванням цукру, тоді всередину копченості не кладуть їх можна замінити сиром або фруктами. Але це вже інші рецепти.
У кефіру яєчну масу всипаємо частинами борошно, і поступово замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'якше, ніж на вареники. Сильно тісто вимішувати не потрібно, навіть якщо воно злегка липне до рук. Інакше тісто буде грубим і наші пампушки не піднімуться до бажаної висоти.
Готове тісто для смажених пампушок з копченостями необхідно розділити на три частини. В результаті у вас вийде три невеликі пампушки. Кожну частину разравниваем руками, кладемо на центр подрібнені копченості. Защипуємо краю, і формуємо нашу пампушку таким чином, щоб начинка була всередині. Кладемо пампушку на розпечену сковорідку, наколює її виделкою і смажимо, періодично зменшуючи вогонь, щоб вона добре пропеклась всередині. При бажанні сковороду можна накрити кришкою.
Пампушки виходять пишні і апетитні. Приємного вам апетиту з рум'яними стравами до обіду!