» » Булочки з сиром

Булочки з сиром


Один кулінарний журнал проводив соціальне опитування серед чоловіків, в опитуванні було одне питання: чим має пахнути в вашому домі? І 80 % всіх опитаних чоловіків (а їх було чимало) відповіли, що в ідеалі в будинку, в який завжди хочеться приходити повинно пахнути свіжою випічкою. Виходячи з цієї статистики, напрошується корисний висновок для дівчат та жінок: частіше заходити на кухню і балувати домашніх чимось смачним, наприклад, здобними сирними булочками.

Булочки з сиром

Булочки з сиром

найпростіший варіант, звичайно, використовувати готове листкове тісто. А я в свою чергу поділюся хорошим рецептом дріжджового тіста на молоці, яке можна замішувати не тільки вручну, але і в хлібопічці. З цього тіста виходять не тільки смачні булочки з сиром. Я печу з нього хліб, батони, пироги, готую смажені або печені пиріжки з різними начинками, навіть використовую в основу для піци.

В сирну начинку для булочок можна додати родзинки, подрібнені сухофрукти, а ось горіхи в начинку краще не додавати. Щоб горішки були хрусткими, ними краще прикрасити верх.

Вам подяку буде приємна атмосфера за сімейним столом під час чаювання з ароматним чаєм і ніжними булочками з сиром.

Для приготування булочок пропонуємо вам два рецепти перевіреного тесту на молоці. Першим варіантом користуюся я, замішую і расстаиваю його в хлібопічці.

Другий перевірений рецепт тіста для булочок від одного з наших авторів, Слов'яна його замішує вручну.

Інгредієнти:

Рецепт тесту № 1:

  • Сухі дріжджі швидкодіючі – 2.5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 600 г
  • Сіль – 2 ч. ложки
  • Цукор 4-5 ст. ложок,
  • Вершкове масло – 2 ст. ложки
  • Молоко – 410 мл

Рецепт тесту № 2:

  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі (сухі активні) – 2 ч. ложки,
  • Вершкове масло – 100 грам,
  • Борошно пшеничне (вищого ґатунку) 700 – 800 грам,
  • Цукровий пісок – 150 грам,
  • Ванільний цукор за смаком
  • Сіль за смаком,
  • Яйця курячі – 2 штуки.

Для сирної начинки:

  • Сир (будь-який)- 0,5 кг,
  • Цукровий пісок – 100 грам,
  • Сіль – 1 щіпка,
  • Сметана 2 – 3 ст. ложки,
  • Яйця курячі – 1 штука.
  • Лимонна цедра – 1 ст. ложка,
  • Ванільний цукор - за бажанням.

Процес приготування:

Тісто для булочок в хлібопічціВ покроковому рецепті використовується перший варіант тесту, воно замішується в хлібопічці. У мене в Панасонике потрібно вибрати спеціальний режим для тіста «основний», тривалість цієї програми 2 години 20 хвилин. За цей час замішується тісто, вистоюється, потім вимішується ще раз і підходить повторно. Після сигналу з ним вже можна працювати.

Дріжджове тісто для булочок замісити вручну не так складно, як думають багато хто. Для початку потрібно підігріти молоко, щоб воно не закипіло, а було ледве тепле. У невелику кількість молока додаємо цукровий пісок і дріжджі розчиняємо цукор (50 грам) повністю в молоці, накриваємо чашку з молоком і дріжджами серветкою і ставимо в тепле місце для бродіння.

Поки піднімаються дріжджі потрібно просіяти борошно і розтопити вершкове масло. Коли дріжджі піднімуться пишною шапкою потрібно додати в них залишилося тепле молоко, цукровий пісок, сіль і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо все до розчинення кристалів цукру і солі.

В окрему чашку розбиваємо курячі яйця і злегка збиваємо, щоб маса стала однорідною, і після вливаємо їх у загальну ємність. Туди ж відправляємо розтоплене вершкове масло. Знову все перемішуємо.

Залишилося додати в рідку основу для тіста просіяне борошно і замісити м'яке тісто, яке не повинно прилипати до рук. Перекладаємо його в глибоку чашку, злегка присипаємо борошном і накриваємо серветкою. Також потрібно добре укутати чашку з тестом або просто поставити в тепле місце для підйому. Якщо у вас є електрична духовка, де можна відрегулювати температуру 40 градусів, можна скористатися і духовою шафою. Там точно не буде протягів.

Піднялося перший раз тісто треба прим'яти руками і через 20 – 30 хвилин вже можна приступати до оброблення тіста для булочок.

Начинка сир в булочкиПоки підходить тісто потрібно зайнятися приготуванням сирної начинки. Для начинки краще всього використовувати жирний сир, але при цьому він не повинен бути занадто вологий. Сир можна перетерти через сито, щоб маса була однорідною, а можна використовувати не перетертий сир з крупинками. У мене було два виду готового сиру, я його просто змішала і додала сире яйце. В цьому випадку, коли частина сиру використовується вже м'якою, сметана не додається. У сухий сир сметана обов'язково знадобиться. На ваш розсуд в начинку можна додати сіль і ванілін, а ось цукор краще відразу не використовувати. Його краще підсипати вже самі булочки під час приготування. Наприкінці в сирну начинку додаємо лимонну цедру, вона додасть особливий аромат і смак готової випічки, хоча, якщо ви не любите лимон, то можете, виключить цедру зі списку інгредієнтів. Всі інгредієнти для начинки добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

Тісто для булочок на молоці дріжджовеРобочу поверхню присипати борошном або змастити рослинним маслом. Підійшло дріжджове тісто потрібно обім'яти, перш ніж приступити до роботи з ним. Дуже вдалі пропорції, тісто в роботі так приємно попискує.

Як приготувати булочкиВесь обсяг потрібно розділити на невеликі грудочки. Мені як завжди, допомагає помічник. Тісто з хлібопічки досить добре вымешано, при роботі з ним борошна навіть може не знадобитися зовсім.

Коржі на булочкиРозкачуємо кожен кульку тесту в тонкий коржик, щоб наповнити її начинкою. Є безліч варіантів гарних форм булочок, який ви виберете для себе, вирішувати вам. Я запропоную вам свій. У кожної коржі робимо два прорізу таким чином, щоб вони розташовувалися один проти одного максимально далеко, намагаючись не прорвати краю.

Сирні булочкиУ центр коржі викладаємо начинку з сиру і присипаємо її цукром.

Булочки з сиром дріжджовіЗалишається постаратися натягнути надрізані краю, вставляючи один в інший, як ніби ми закутуємо начинку і застібаємо одежинку на гудзик. Постаратися прищипнути кінці, що внапуск, до боковінка булочки, щоб при випіканні вони не розвернулися назад.

Другий варіант ліплення булочок з начинкою:

На кожній хлібині потрібно зробити 3 надрізу, кожна пелюстка тесту нехай буде різним за розміром. Тобто в результаті у нас повинна вийти трояндочка. В середину коржа кладемо столову ложку сирної начинки і починаємо загортати пелюстки. Беремо найменший пелюстка і акуратно загорнути навколо сиру. Далі беремо пелюстка побільше і обертаємо їм сир з іншого боку, при цьому скріплюємо пелюстки між собою. Залишився найбільший пелюстка обертаємо навколо вже згорнутих пелюсток тесту.

Наочно це можна побачити на фото у нас на сайті, в рецепті булочок з сиром і часником.

Булочки з сиром рецепт з фотоГотові булочки з сиром викладаємо на змащений вершковим або рослинним маслом деко і за бажанням змащуємо збитим яйцем або цукровою водою. Ставимо деко в тепле місце для підйому хвилин на15-20.

Булочки з сиром рецепт в духовціПотім потрібно відправити лист з сирними булочками в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 30 хвилин (час залежить від розміру булочних виробів).

Булочки з сиром смачніЗ вказаного в рецепті інгредієнтів виходить два дека булочок або один деко і невеликий пиріг.

Булочки з сиром рецептГарячі булочки з сиром знімаємо з листа і викладаємо на блюдо. Гарячу випічку їсти не бажано, а ось теплу – будь ласка! За бажанням, з чашкою ароматного чаю і стаканчиком прохолодного молока, ммммм – пісня!

Приємного вам апетиту!

Радимо прочитати

Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для
Булочки на сковороді
Булочки на сковороді
Якщо ви не наважуєтеся взятися за випічку домашнього хліба, у нас для вас чудова новина – почніть експериментувати з більш простого рецепту, саме з того, що ми вам пропонуємо – швидкі булочки на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки