Пиріжки з листкового тіста з фаршем і грибами рецепт фото

Привіт, друзі. Захотілося спекти чогось смачного, але щоб швидко і смачно вийшло. Тут згадала, тісто листкове бездріжджове в морозилці лежить. Так чому б нам не приготувати з вами пиріжки з листкового тіста з фаршем і грибами – рецепт простий, пиріжки виходять смачні, ситні і морочитися з тестом не доведеться.
Пиріжки з листкового тіста з фаршем і грибами
Чого тільки не можна приготувати з листкового тіста – пироги і пиріжки з різними начинками. А яка смачна піца виходить. Можете подивитися рецепт піци тут.
І начинки можна використовувати всілякі, бо їх просто не злічити. Спробуйте покласти сир, додавши в нього трохи асорті з сухофруктів. А які смачні пиріжки вийдуть, якщо ви покладіть всередину капусту, фарш або гриби або просто яблука.
Для цього рецепта я використовувала листкове тісто магазинне. В упаковці 6 аркушів, тобто вже готове розкатане та заморожене. Вам залишиться тільки його розморозити, розрізати і зовсім трохи розкачати, тільки щоб трохи збільшився розмір.
Розморожується воно хвилин 15 при кімнатній температурі, втім, і випікається стільки ж.
Який фарш у вас в холодильнику, такий і діставайте. У мене фарш домашній змішаний. Те ж стосується і грибів. Які є, такі і пускайте в хід – свіжі, заморожені, солоні, хоч сушені, тобто будь-які гриби. У мене заморожені опеньки, та ще й перекручені через м'ясорубку.
Для пиріжків з листкового тіста підготуйте
- Упаковочка листкового бездріжджового тіста 500 г (6 листів);
- трохи Олії;
- Цибулина;
- Морквина;
- Фаршу будь-якого приблизно 400 м;
- 200г грибів (будь-яких теж);
- 3 яйця;
- Приправи;
- Сіль.
Як приготувати пиріжки з листкового тіста з фаршем і грибами
Дістаньте тісто з морозилки, розкрийте пакет і викладіть листи на присипану борошном поверхню столу, щоб не склеїлися коли відтануть.
Почнемо з начинки для пиріжків з фаршу і грибів.
Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо на сковорідці на олії.
Моркву можна натерти на тертці або просто дрібно порізати. Додаємо в сковорідку до цибулі і теж обсмажуємо.
Викладаємо фарш.
Обсмажуємо.
Ріжемо дрібно гриби і їх до загальної маси. Все обсмажуємо. Солимо. Додаємо приправу, бажано домашню, рецепт тут.
Знімаємо з плити, перекладаємо начинку з фаршу з грибами в миску або тарілку і даємо охолонути.
Що робити з яйцями? Візьміть 2 мисочки, в одну просто розбийте 1 яйце. В 2-х залишилися яйцях відокремити білки і помістити в порожню миску, а жовтки в миску з яйцем. Вміст двох мисок окремо злегка збиваємо.
Коли начинка охолоне, додаємо в неї білки і перемішуємо.
Включаємо духовку і займемося листковим тестом. Воно вже розморозилося. Щоб воно не прилипало – борошно в допомогу. Розріжте аркуш на 4 частини.
Розкачайте в одному напрямку, що б вийшов квадрат 10×10 см і завтовшки 1мм (приблизно).
Змастіть поверхню збитими жовтками з яйцем і викладіть по серединці начинку (повну чайну ложку з вершочком).
Візьміть за протилежні кути тіста, трохи розтягніть їх, накладіть один на одного і притисніть пальцями (склейте).
так само виконайте з іншими протилежними кутами.
На деко розстеліть пергамент. Розкладіть заготовки пиріжків на відстані один від одного. Якщо залишаються збиті жовтки, можете змастити ними поверхню пиріжків. У мене вийшло 24 пиріжка, які я випікала в 2 етапи. Перший раз я розмістила 16 пиріжків на деку, решта 12 випікала на тому ж пергаменті відразу після першої партії.
Випікаються пиріжки від 15 до 20 хвилин, більше тримати в духовці не потрібно. Трохи підрум'янилися і діставайте.
Пиріжки з листкового тіста з фаршем і грибами готові. Погодьтеся, що рецепт простий, а ваші рідні оцінять, на скільки пиріжки вийшли смачні.
Корисні поради для вас від Контрольної закупівлі:
А тепер рецепт листкових пиріжків:
Смачного всім.
p.s. Ви готуєте пиріжки з листкового тіста? А начинку з фаршем і грибами пробували? Що в описі рецепту не зрозуміло – відповім, запитуйте. Не пропускайте, завтра у мене для вас макарони з смачним м'ясним соусом.