» » Здобні пиріжки з морквяно-яблучною начинкою

Здобні пиріжки з морквяно-яблучною начинкою


sdobnye-pirozhki-s-morkovno-yablochnoj-nachinkoj

Всім привіт. Що може бути смачніше домашньої здобної випічки?

Думаю, що всі люблять домашні пиріжки, особливо якщо вони випечені в духовці, а не смажені в олії. От і пропоную разом зі мною приготувати здобні пиріжки з морквяно-яблучною начинкою і порадувати своїх близьких.

Здобні пиріжки з начинкою

Здобне тісто для цих пиріжків робиться тільки на жовтках, опару ставлять на молоці, а в тісто обов'язково додають сметану. Тому воно виходить таке ж м'яке, пухке, як і у пасок. Навіть на наступний день ці пиріжки залишаються як свіжі. А щоб начинка вийшла смачна, морква повинна бути соковита і солодка. Для начинки яблука краще брати тверді, солодкі і ароматні.

Дріжджі «Пакмая» сухі. Я просто їх найбільше люблю використовувати при здобної випічки. Вони добре піднімаються і ніколи не буває з ними проколів. Звичайно, можна використовувати і інші дріжджі, але вже треба діяти за тією рекомендації, що вказана на упаковці. Можна і звичайні пресовані дріжджі використовувати. Тоді треба взяти приблизно 50-70 грам дріжджів і також розвести у теплому молоці.

Інгредієнти, які вам знадобляться для здобного тіста:

  • 300 мл молока;
  • 100 грам маргарину;
  • 75 грам цукру;
  • 3 жовтки;
  • 2 щіпки солі;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 5 склянок борошна;
  • 1,5 чайні л дріжджів («Пакмая» або інших);
  • щіпка ваніліну;
  • масло для змазування дека;
  • яйце для змащування пиріжків.

Для начинки:

  • 1 морква (велика);
  • щіпка лимонної кислоти;
  • 4 яблука;
  • цукор за смаком.

Як приготувати здобні пиріжки

Приготуйте опару. Для цього у велику миску налийте підігріте молоко, насипте дріжджі і чайну ложечку цукру.

готуємо опару для здобного тіста

Перемішайте і залиште на кілька хвилин.

Коли дріжджі розчиняться, покладіть цукор, що залишився, сіль і 1 склянку борошна. Розмішайте віночком. Накрийте кришкою і поставте для підйому в тепле місце.

в опару додаємо борошно

В іншу миску покладіть жовтки яєць, злегка збийте виделкою. Додайте до них сметану і добре розмішайте.

готуємо здобне тісто

Розтопіть маргарин, злегка остудіть його і вилийте в жовткову суміш. Розмішайте.

додаємо розігрітий маргарин в здобне тісто

Коли опара підніметься, додайте до неї яєчно-масляну суміш і перемішайте.

опара для здобного тіста

Насипте борошно, ванілін і замісити в'язке тісто.

здобне тісто для пиріжків

Накрийте миску кришкою і знову залиште для підйому. Коли тісто підніметься, обімніть його і дайте ще раз піднятися.

здобне тісто

А поки приготуйте начинку. Натріть на спеціальній тертці моркву тоненькою соломкою. Якщо такої немає, то скористайтеся звичайною теркою.

трьом моркву для начинки

Очистіть яблука від серцевини, які теж натріть на тертці.

трьом яблука для начинки

Додайте лимонну кислоту і перемішайте. Перекладіть начинку в іншу тарілку, одночасно несильно віджимаючи сік.

віджимаємо сік

Стіл добре посипте борошном (її кількість в рецепт не входить) і викладіть на нього тісто. Загортаючи його краю до середини, вимісіть дуже м'яке тісто. Зайву муку кошторисі в бік.

замішуємо тісто

Відрізаючи від тесту однакові шматочки, зробіть з них пампушки. Дайте їм підійти, накривши рушником.

ділимо тісто на порції

Кожну пампушку розімніть пальцями в коржик і на її середину покладіть начинку. Насипте трохи цукру.

кладемо начинку на пиріжки

Зліпити пиріжки.

ліпимо пиріжки з тіста

Ще раз дайте пиріжкам піднятися. Як бачите, тісто в процесі готування повинне піднятися кілька разів. Тільки тоді готові здобні пиріжки з морквяно-яблучною начинкою вийдуть м'які і повітряні.

Укладіть їх швом вниз на деко, промазанный маслом. Змастіть яйцем.

укладаємо пиріжки на деко

Нагрійте духовку до 200°. Поставте пиріжки. Вони випікаються рівно 20 хвилин. Злегка остудіть їх на деку і тільки потім зніміть на блюдо.

здобні пиріжки в духовці

Смачного!

здобні пиріжки з морквяно-яблучною начинкою

Радимо прочитати

Тісто на кефірі для пиріжків
Тісто на кефірі для пиріжків
Мешканці будинків, в яких панує чарівний аромат випічки, виглядають більш щасливими і життєрадісними, ніж ті, які відмовляють собі в насолоді поласувати час від часу смачними домашніми пиріжками.
Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Пиріжки з рисом і яйцем
Пиріжки з рисом і яйцем
Начинок для пиріжків безліч, є кілька класичних рецептів і їх варіації. Пиріжки з рисом і яйцем знаходяться на перших рядках в списку найпопулярніших. За бажанням ви можете додати (або ні) в начинку
Начинка з капусти для пиріжків
Начинка з капусти для пиріжків
Навіть у такій простій справі, як начинка з капусти для пиріжків або пирогів, у кожної господині свій підхід, тому вона у всіх виходить різною. Я, наприклад, дуже люблю пиріжки з капустою, але рідко

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки