Пиріжки з листкового тіста з сиром рецепт з фото

Всім привіт. І чим же ми сьогодні себе і дітей побалуємо? А я знаю, саме солодкі пиріжки з листкового тіста з сиром діти більш охоче їдять, ніж просто сир. І якщо ваше маленьке чадо не любить сир, то цей рецепт пиріжків для нього або ж всіх, хто любить поласувати смачною випічкою.
Пиріжки з листкового тіста з сиром
Чим на сьогоднішній день добре листкове тісто? Саме тим, що в магазинах продається і його не потрібно готувати самому.
А ще тим, що з нього практично завжди можна швидко приготувати будь-яку випічку. Спробуйте мій пиріг п'ятихвилинку, рецепт тут можете подивитися.
І приготувати можна як пиріг, так і невеликі пиріжки з різними начинками. Наприклад, листкові пиріжки з начинкою з фаршу і грибами, рецепт для вас тут.
А для приготування наших солодких листкових пиріжків підготуйте:
- Упаковка 400 г листкового листового тіста 4 аркуша;
- 300 г сиру;
- Жменю родзинок;
- 2 яйця;
- ложка цукру (можна трохи побільше);
- ванілін;
- борошно.
Як приготувати пиріжки з листкового тіста з сирною начинкою
Дістаньте тісто розморожуватися і увімкніть духовку розігріватися. Поки воно відтає, підготуємо сирну начинку. З'єднаємо сир, цукор, яєчні білки, родзинки і ванілін. Гарненько перемішаємо.
Окремо збийте жовтки і додайте до них приблизно 30 мл води, перемішайте.
Приймемось за тісто. Воно вже трохи потеплішало, тепер буде легко різатися. Попередньо посипте борошном поверхню робочого столу або дошки. Разрежем лист на 3 рівні частини. Приблизно так:
Розкачайте його в одному напрямку, щоб вийшов рівний квадрат.
Складіть його трикутником.
Зробіть ось такі надрізи по однаковим сторонам, але не до кінця:
Розгорніть і змастіть внутрішню поверхню збитими жовтками для склеювання.
Візьміть надрізаний куточок і покладіть його на протилежний бік.
Теж виконайте з іншими куточком. І таким чином підготуйте все тісто.
На деко розстеліть пергамент або просто злегка посипте борошном. Укладіть всі наші заготовки один від одного на невеликій відстані. У серединку кожної покладіть начинку з сиру. Розподіліть її так, щоб вистачило на все і зайвого не залишилося.
Тепер можна залишилися збитим жовтком промазати поверх пиріжків і посипати цукром.
Відправляємо деко з слойки в гарячу духовку і чекаємо, приблизно хвилин 15 або 20.
Дістаємо солодкі пиріжки з листкового тіста з сиром і даємо охолонути. Ух, ароматні які! Перед такою смачною випічкою ніхто не встоїть.
А ці пиріжки мені сподобалися з-за своєї оригінальної форми:
Смачного.
p.s. Як вам листкові пиріжки, сподобалися? Ви такі готували раніше чи зараз готуєте вперше? Поділіться своєю думкою з нами.
З вами Кулінарний блог «Смакота дому».