» » Пиріжки з листкового тіста з сиром рецепт з фото

Пиріжки з листкового тіста з сиром рецепт з фото


Солодкі пиріжки з листкового тіста з сиром

Всім привіт. І чим же ми сьогодні себе і дітей побалуємо? А я знаю, саме солодкі пиріжки з листкового тіста з сиром діти більш охоче їдять, ніж просто сир. І якщо ваше маленьке чадо не любить сир, то цей рецепт пиріжків для нього або ж всіх, хто любить поласувати смачною випічкою.

Пиріжки з листкового тіста з сиром

Чим на сьогоднішній день добре листкове тісто? Саме тим, що в магазинах продається і його не потрібно готувати самому.

А ще тим, що з нього практично завжди можна швидко приготувати будь-яку випічку. Спробуйте мій пиріг п'ятихвилинку, рецепт тут можете подивитися.

І приготувати можна як пиріг, так і невеликі пиріжки з різними начинками. Наприклад, листкові пиріжки з начинкою з фаршу і грибами, рецепт для вас тут.

А для приготування наших солодких листкових пиріжків підготуйте:

  • Упаковка 400 г листкового листового тіста 4 аркуша;
  • 300 г сиру;
  • Жменю родзинок;
  • 2 яйця;
  • ложка цукру (можна трохи побільше);
  • ванілін;
  • борошно.

Як приготувати пиріжки з листкового тіста з сирною начинкою

Дістаньте тісто розморожуватися і увімкніть духовку розігріватися. Поки воно відтає, підготуємо сирну начинку. З'єднаємо сир, цукор, яєчні білки, родзинки і ванілін. Гарненько перемішаємо.

Начинка з сиру для листкових пиріжків

Окремо збийте жовтки і додайте до них приблизно 30 мл води, перемішайте.

Приймемось за тісто. Воно вже трохи потеплішало, тепер буде легко різатися. Попередньо посипте борошном поверхню робочого столу або дошки. Разрежем лист на 3 рівні частини. Приблизно так:

Тісто для листкових пиріжків

Розкачайте його в одному напрямку, щоб вийшов рівний квадрат.

Розкачати листкове тісто

Складіть його трикутником.

Форма для листкових пиріжків

Зробіть ось такі надрізи по однаковим сторонам, але не до кінця:

Робимо гарну форму для листкових пиріжків

Розгорніть і змастіть внутрішню поверхню збитими жовтками для склеювання.

Форма для листкових пиріжків

Візьміть надрізаний куточок і покладіть його на протилежний бік.

Готуємо листкові пиріжки

Теж виконайте з іншими куточком. І таким чином підготуйте все тісто.

Форма для пиріжків з листкового тіста

На деко розстеліть пергамент або просто злегка посипте борошном. Укладіть всі наші заготовки один від одного на невеликій відстані. У серединку кожної покладіть начинку з сиру. Розподіліть її так, щоб вистачило на все і зайвого не залишилося.

Листкові пиріжки з сиром

Тепер можна залишилися збитим жовтком промазати поверх пиріжків і посипати цукром.

Відправляємо деко з слойки в гарячу духовку і чекаємо, приблизно хвилин 15 або 20.

Дістаємо солодкі пиріжки з листкового тіста з сиром і даємо охолонути. Ух, ароматні які! Перед такою смачною випічкою ніхто не встоїть.

Солодкі пиріжки з листкового тіста з сиром

А ці пиріжки мені сподобалися з-за своєї оригінальної форми:

Смачного.

p.s. Як вам листкові пиріжки, сподобалися? Ви такі готували раніше чи зараз готуєте вперше? Поділіться своєю думкою з нами.

З вами Кулінарний блог «Смакота дому».

Радимо прочитати

Тісто на кефірі для пиріжків
Тісто на кефірі для пиріжків
Мешканці будинків, в яких панує чарівний аромат випічки, виглядають більш щасливими і життєрадісними, ніж ті, які відмовляють собі в насолоді поласувати час від часу смачними домашніми пиріжками.
Листкове тістечко з кремом Патисьер
Листкове тістечко з кремом Патисьер
Дуже люблю кондитерські вироби зі заварним кремом, але його не завжди зручно використовувати, так як для деяких виробів він рідкуватим і може витікати. А от якщо додати в нього трохи крохмалю, то за
Пиріжки з рисом і яйцем
Пиріжки з рисом і яйцем
Начинок для пиріжків безліч, є кілька класичних рецептів і їх варіації. Пиріжки з рисом і яйцем знаходяться на перших рядках в списку найпопулярніших. За бажанням ви можете додати (або ні) в начинку
Овочі в тесті
Овочі в тесті
Мій сьогоднішній рецепт прижився в нашій родині, особливо коли збираємося на природу чи на пікнік. Пропоную приготувати овочі в тесті, а точніше овочеве рагу, запечене в домашньому листковому тісті.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки