» » Листкове тістечко з кремом Патисьер

Листкове тістечко з кремом Патисьер


Дуже люблю кондитерські вироби зі заварним кремом, але його не завжди зручно використовувати, так як для деяких виробів він рідкуватим і може витікати. А от якщо додати в нього трохи крохмалю, то за консистенцією вийде пружний крем, який не так-то легко з ложки зняти. Нещодавно для себе відкрила цей крем, у Франції зветься «Патисьер».

Крем Патисьер дуже добре дружить з листковим тестом, і можна не турбуватися, що він витече під час випікання. Листкові тістечка з цим кремом виходять симпатичні і дуже смачні.

Для економії часу я люблю використовувати вже готове заморожене листкове бездріжджове тісто, яке можна купити в будь-якому магазині.

Листкове тістечко з заварним кремом

Листкове тістечко

Інгредієнти:

  • Заморожене листкове тісто-500 г

Для заварного крему:

  • Молоко 300 мл
  • Цукор 100 г
  • Ванілін за смаком.
  • Крохмаль 30 г
  • Яйце 1шт.

Процес приготування:

Тістечка з листкового тіста рецептПриготуємо інгредієнти. Розморозимо листкове тісто при кімнатній температурі. Паралельно займаємося приготуванням крему.

Заварний крем яйце цукорЗбиваємо цукор з яйцем протягом 1 хвилини. У класичному рецепті він готується на жовтках, але я взяла замість 2 жовтків 1 яйце.

Заварний крем з крохмалемДодаємо крохмаль і ванілін до яєць

Заварний крем патисьері продовжуємо збивати 1 хвилину.

Заварний крем патисьер приготуванняДалі вливаємо до яєчної суміші ½ склянки молока і продовжуємо збивати.

Крем патисьер як приготуватиВ отриману суміш виливаємо молоко, що залишилося, добре перемішуємо і ставимо на вогонь.

Крем патисьер рецептВаримо крем, постійно помішуючи, і стежимо, щоб він не підгорів. Як тільки заварний крем почне закипати, зменшуємо вогонь і продовжуємо енергійно перемішати протягом 1 хвилини. Крем знімаємо з вогню і охолоджуємо. У процесі остигання він ще більше загусне.

Рецепт шаруваньРозморожене листкове тісто трохи розкачуємо і ділимо на квадрати, а в отриманих квадратах робимо прорізи як на фото (відступивши від краю 1 см всередині квадрата, вирізаємо кути внутрішнього квадрата).

Рецепт слойок з кремомУ центр отриманих квадратів кладемо крем Патисьер, для кожного тістечка - 1 столову ложку.

Листкове тістечко з кремомСкріплюємо протилежні кути.

Листкове тістечко з кремом ПатисьерДобре слепляем куточки над начинкою, і відправляємо в розігріту духовку (180-200 градусів).

Слойки з кремомВипікаємо 20 хвилин. За крем не переживайте, не витече!

Тістечка з листкового тістаЗверху слоенки можна посипати цукровою пудрою.

За рецепт слойок з заварним кремом дякуємо Марину Меньшикову.

Можливо, вам сподобаються рогалики з листкового тіста:

Круасани листкові з начинкою Як приготувати листкові круасани з яблуками -->>

Радимо прочитати

Рецепт тістечко безе з кремом
Рецепт тістечко безе з кремом
Хочу поділитися дуже оригінальним рецептом Тістечко безе з кремом. Цей рецепт не просто корисний і смачний, але ще і дуже практичний, тому, що безе робиться з білків, а крем з жовтків.
Торт Наполеон на сковороді
Торт Наполеон на сковороді
Цей торт чимось нагадує звичайний «Наполеон», який багато господині печуть у духовці, але я пропоную спекти його на сковороді. Тісто готується на сметані і олії, тонкі коржі дуже швидко випікаються
Торт з печива і сметани без випічки
Торт з печива і сметани без випічки
Літніми днями зовсім немає бажання займатися випічкою, тому люблю готувати різні десерти, для яких не потрібна духовка. Ось і сьогодні пропоную один з таких швидких і дуже смачних рецептів десерту
найсмачніший торт
найсмачніший торт
найсмачніший торт складається з декількох коржів. Медовий, листковий, безе з горіхами це види коржів, які прослоены заварним кремом зі згущеним молоком і збитими вершками.
Крем для торта Наполеон
Крем для торта Наполеон
Торт Наполеон - шедевр кондитерського мистецтва, любителі солодкого приходять в захват від нього. Приголомшливо смачний десерт, який практично став класикою. Він нерідко стає кульмінацією святкового
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки