Листкове тістечко з кремом Патисьер
Дуже люблю кондитерські вироби зі заварним кремом, але його не завжди зручно використовувати, так як для деяких виробів він рідкуватим і може витікати. А от якщо додати в нього трохи крохмалю, то за консистенцією вийде пружний крем, який не так-то легко з ложки зняти. Нещодавно для себе відкрила цей крем, у Франції зветься «Патисьер».
Крем Патисьер дуже добре дружить з листковим тестом, і можна не турбуватися, що він витече під час випікання. Листкові тістечка з цим кремом виходять симпатичні і дуже смачні.
Для економії часу я люблю використовувати вже готове заморожене листкове бездріжджове тісто, яке можна купити в будь-якому магазині.
Листкове тістечко з заварним кремом
Інгредієнти:
- Заморожене листкове тісто-500 г
Для заварного крему:
- Молоко 300 мл
- Цукор 100 г
- Ванілін за смаком.
- Крохмаль 30 г
- Яйце 1шт.
Процес приготування:
Приготуємо інгредієнти. Розморозимо листкове тісто при кімнатній температурі. Паралельно займаємося приготуванням крему.
Збиваємо цукор з яйцем протягом 1 хвилини. У класичному рецепті він готується на жовтках, але я взяла замість 2 жовтків 1 яйце.
Додаємо крохмаль і ванілін до яєць
і продовжуємо збивати 1 хвилину.
Далі вливаємо до яєчної суміші ½ склянки молока і продовжуємо збивати.
В отриману суміш виливаємо молоко, що залишилося, добре перемішуємо і ставимо на вогонь.
Варимо крем, постійно помішуючи, і стежимо, щоб він не підгорів. Як тільки заварний крем почне закипати, зменшуємо вогонь і продовжуємо енергійно перемішати протягом 1 хвилини. Крем знімаємо з вогню і охолоджуємо. У процесі остигання він ще більше загусне.
Розморожене листкове тісто трохи розкачуємо і ділимо на квадрати, а в отриманих квадратах робимо прорізи як на фото (відступивши від краю 1 см всередині квадрата, вирізаємо кути внутрішнього квадрата).
У центр отриманих квадратів кладемо крем Патисьер, для кожного тістечка - 1 столову ложку.
Скріплюємо протилежні кути.
Добре слепляем куточки над начинкою, і відправляємо в розігріту духовку (180-200 градусів).
Випікаємо 20 хвилин. За крем не переживайте, не витече!
Зверху слоенки можна посипати цукровою пудрою.
За рецепт слойок з заварним кремом дякуємо Марину Меньшикову.
Можливо, вам сподобаються рогалики з листкового тіста:
Як приготувати листкові круасани з яблуками -->>