» » Швидке листкове тісто

Швидке листкове тісто


і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для приготування хачапурі та інших страв грузинської кухні. Класичний рецепт багатьом здається занадто складним, до того ж на його приготування потрібно багато часу і сил, тому можна скористатися спрощеним варіантом і приготувати швидке листкове тісто.

Характерну структуру тесту додасть заморожене вершкове масло, тому ні в якому разі не можна використовувати розтоплене або м'яке. Крихти масла, перемішані з борошном та іншими інгредієнтами, розподіляються нерівномірно, а під час нагрівання в духовці жир розтане і створить порожнини. Це і є основна хитрість швидкого листкового тіста.

Швидке листкове тісто

Швидке листкове тісто

Масло повинне бути максимально твердим не тільки, щоб створити потрібну структуру, але і для того, щоб його було зручніше натирати. Рецепт швидкого листкового тесту містить сир, він не залишить характерного смаку, діє приблизно за тією ж схемою, що і масло.

Для приготування необхідно взяти:

Інгредієнти:

  • 120 г замороженого вершкового масла.
  • 180 г просіяного пшеничного борошна;
  • 65 мл води;
  • 50 г сиру.

Процес приготування:

В першу чергу необхідно подрібнити вершкове масло. Ножем нарізати довго і незручно, тому краще всього скористатися великою теркою. Робити все потрібно максимально швидко, щоб масло не встиг розтанути.

Масло на тертці в листкове тісто

До натертому маслу необхідно додати воду. Воду потрібно використовувати холодну, а краще крижану, щоб вона не розтопила вже наявний інгредієнт. Можна попередньо поставити склянку воду в морозилку або холодильник, щоб вона була потрібно температури. Воду з маслом не потрібно розмішувати, поки не додасте борошно.

Рецепт швидкого листкового тіста

Поступово додаючи 180 г борошна, повільно розмішуйте отриману суміш, поки тісто не «візьме» все борошно. В останню чергу додайте сир. Його, як і масло, слід натирати на крупній тертці.

Як зробити швидке листкове тісто

Отримане тісто необхідно покласти в пакет або загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на півгодини. За цей час можна підготувати начинку для булочок або піци, якщо ви збираєтеся готувати. Іноді тісто відправляють в більш холодну відділення морозильної камери на той самий строк.

Швидке листкове тісто

Деякі господині зберігають пакет з листковим тестом в морозильній камері і розморожують при необхідності. Це досить зручно, адже не потрібно кожен раз замішувати тісто. Головне зберігати його порційно, а перед тим як готувати з нього якусь випічку, необхідно дати замороженого напівфабрикату постояти і відтанути, але не надто довго, залежно від ступеня його еластичності може бути достатньо залишити його на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Смак випічки, приготованої за спрощеним і класичним рецептом, звичайно, відрізняється, але заслуговує на увагу. Для проби ви можете приготувати обидва варіанти і порівняти.

За рецепт і фото дякуємо Ольгу Бондас.

Радимо прочитати

Листкове тістечко з кремом Патисьер
Листкове тістечко з кремом Патисьер
Дуже люблю кондитерські вироби зі заварним кремом, але його не завжди зручно використовувати, так як для деяких виробів він рідкуватим і може витікати. А от якщо додати в нього трохи крохмалю, то за
найсмачніший торт
найсмачніший торт
найсмачніший торт складається з декількох коржів. Медовий, листковий, безе з горіхами це види коржів, які прослоены заварним кремом зі згущеним молоком і збитими вершками.
Овочі в тесті
Овочі в тесті
Мій сьогоднішній рецепт прижився в нашій родині, особливо коли збираємося на природу чи на пікнік. Пропоную приготувати овочі в тесті, а точніше овочеве рагу, запечене в домашньому листковому тісті.
Паска краффин мереживний
Паска краффин мереживний
Напередодні Світлого Свята в кожному будинку печуть традиційну випічку – ароматні паски. На просторах інтернету можна знайти безліч рецептів на будь-який смак. Хочемо запропонувати спекти незвичайні

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки