Паска краффин мереживний
Напередодні Світлого Свята в кожному будинку печуть традиційну випічку – ароматні паски. На просторах інтернету можна знайти безліч рецептів на будь-який смак. Хочемо запропонувати спекти незвичайні паски з листкового дріжджового тіста з начинкою, неймовірно смачні, повітряні зі шаруватої серединкою і хрусткою скоринкою. Будемо готувати мереживний паска краффин. Процес приготування досить тривалий, але красиві паски вас порадують. Для початку приготуємо дріжджове тісто для паски без яєць на згущеному молоці, потім прослоим його вершковим маслом і додамо в рулет начинку з кураги, чорносливу, в'яленої журавлини і родзинок. Завдяки олійною прошарку, готова паска вийде шаруватий, як круасан.
Паска краффин рецепт з фото
Збережіть цей рецепт в закладках. Коли настав час великодніх пасок пройде, ви можете використовувати рецепт цього тесту для приготування самих краффинов – дріжджових кексів в духовці. Замість форм для пасок використовуйте металеві формочки для кексів. Порції тіста закладайте в менших обсягах враховуйте, що при расстойке кекси на дріжджах збільшаться в розмірах.
Отже, спеціально для читачів Записна книжка рецептів розповімо і покажемо покроково
як приготувати незвичайні красиві і мереживні паски
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно пшеничне 320-350 м,
- Масло вершкове - 65 г,
- Цукор - 1 ч. л.,
- Сіль - 0,5 ч. л.,
- Апельсинова цедра - 1 ст. л.,
- Згущене молоко - 100 г
- Дріжджі сухі - 7 г,
- Вода - 150 мл
Для прошарку:
- Масло вершкове - 150 г,
Начинка:
- Ізюм - 70 р,
- в'ялена Журавлина - 60 г
- Курага - 60 г
- Чорнослив - 60 г
Для посипання:
- Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
Для активації сухих дріжджів візьміть теплу воду, а якщо вам не страшні калорії, використовуйте свіже молоко. У теплій воді рас творіть цукор. Підсипте дріжджі і відправте в тепле місце на 7-10 хвилин. За цей час дріжджі повинні активно почати свою роботу, утворюючи пишну шапку.
Борошно обов'язково просіяти. Додайте сіль, апельсинову цедру, можна взяти свіжу або сушену. Перемішайте.
Заздалегідь рас топите вершкове масло і дайте йому охолонути. До борошняної маси додайте дріжджову воду, вершкове масло, згущене молоко.
Заміс виробляєте теплими руками. Подмесите тісто і зберіть у грудку, спочатку в мисці.
Після, перекладіть на стільницю і вимішуйте близько 10-15 хвилин. Вам здасться, що тісто злегка прилипає до рук і столу, але не поспішайте підсипати борошно і забивати ніжне тісто борошном. Під впливом ваших рук, тісто буде перетворюватися в однорідний грудочку і перестане липнути до рук.
Після досягнення бажаного результату перекладіть тісто для пасок без яєць в глибоку ємність, попередньо змастивши її тонким шаром вершкового масла. Укрийте чистим полотенчиком і відправте в тепле місце для вистоювання, приблизно на 1 годину. Можна вистоювати тісто для краффинов в духовці або мультиварці. Поряд з мискою покладіть баночку з гарячою водою. Таким чином, тісто швидше підніметься.
А поки підготуйте сухофрукти в начинку для листкових пасок. Їх потрібно гарненько промити в проточній воді. Потім залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Щоб наситити сухофрукти ароматом і смаком, промиті фрукти можна залити свіжовіджатим соком апельсина, персика, абрикоса або інших фруктів.
Відкиньте на ситечко і добре підсушіть серветками, щоб сухофрукти не були вологими. Чорнослив і курагу наріжте маленькими шматочками.
Ось таке гарне тісто для краффинов вийшло через 60 хвилин.
Акуратно викладіть на дошку і розділіть на чотири частини. Вимішувати тісто не потрібно.
З кожної частини сформуйте куля. Укрийте тканинною серветкою і залиште на 10 хвилин.
Тепер діставайте по шматочку і працюйте з кожним по черзі. При розкочування тіста потрібно злегка подпылить дошку. Озброїтеся качалкою і розгортайте як можна тонше довгий пласт.
Прослоите пласт тонким шаром розм'якшеного вершкового масла.
Посипте четвертою частиною підготовлених сухофруктів.
Скрутіть рулетиком. Прокатайте рулетик по стільниці, злегка, подовжуючи його до 30 см, і назад сховайте під рушник. Так проробіть з кожним шматочком.
Гострим ножем розріжте рулет по центру, не дорізуючи 2-3 см до іншого краю.
І почніть формувати пасочку. Спочатку загорніть равликом одну сторону.
Потім продовжите загортати іншу частину, шаруватої стороною назовні. Зробіть гарну верхівку.
Акуратно укладіть рулетики у форми для пасок. Я використовувала 4 паперові формочки діаметром 9 див. Зверху укрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на 40-60 хвилин.
Заготовки пасок добре збільшилися в розмірі. Розігрійте духовку до 200 градусів. Відправте в духову піч на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще 25-30 хвилин. Щоб вершина сильно не зарум'янилася, через 10-15 хвилин можна накрити фольгою.
Паски краффины готові.
Присипте цукровою пудрою.
Світлого Вам свята!
Смачні мереживні паски рецепт з фото покроково від Світлани спеціально для сайту Записна книжка.