» » Паска краффин мереживний

Паска краффин мереживний


Напередодні Світлого Свята в кожному будинку печуть традиційну випічку – ароматні паски. На просторах інтернету можна знайти безліч рецептів на будь-який смак. Хочемо запропонувати спекти незвичайні паски з листкового дріжджового тіста з начинкою, неймовірно смачні, повітряні зі шаруватої серединкою і хрусткою скоринкою. Будемо готувати мереживний паска краффин. Процес приготування досить тривалий, але красиві паски вас порадують. Для початку приготуємо дріжджове тісто для паски без яєць на згущеному молоці, потім прослоим його вершковим маслом і додамо в рулет начинку з кураги, чорносливу, в'яленої журавлини і родзинок. Завдяки олійною прошарку, готова паска вийде шаруватий, як круасан.

Паска краффин рецепт з фото

Краффинн рецепт фото

Збережіть цей рецепт в закладках. Коли настав час великодніх пасок пройде, ви можете використовувати рецепт цього тесту для приготування самих краффинов – дріжджових кексів в духовці. Замість форм для пасок використовуйте металеві формочки для кексів. Порції тіста закладайте в менших обсягах враховуйте, що при расстойке кекси на дріжджах збільшаться в розмірах.

Листкові паски з дріжджового тіста Отже, спеціально для читачів Записна книжка рецептів розповімо і покажемо покроково

як приготувати незвичайні красиві і мереживні паски

Краффинн інгредієнти

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно пшеничне 320-350 м,
  • Масло вершкове - 65 г,
  • Цукор - 1 ч. л.,
  • Сіль - 0,5 ч. л.,
  • Апельсинова цедра - 1 ст. л.,
  • Згущене молоко - 100 г
  • Дріжджі сухі - 7 г,
  • Вода - 150 мл

Для прошарку:

  • Масло вершкове - 150 г,

Начинка:

  • Ізюм - 70 р,
  • в'ялена Журавлина - 60 г
  • Курага - 60 г
  • Чорнослив - 60 г

Для посипання:

  • Цукрова пудра за смаком

Процес приготування:

Для активації сухих дріжджів візьміть теплу воду, а якщо вам не страшні калорії, використовуйте свіже молоко. У теплій воді рас творіть цукор. Підсипте дріжджі і відправте в тепле місце на 7-10 хвилин. За цей час дріжджі повинні активно почати свою роботу, утворюючи пишну шапку.

Сухі дріжджі для листкового тіста

Борошно обов'язково просіяти. Додайте сіль, апельсинову цедру, можна взяти свіжу або сушену. Перемішайте.

Борошно для пасок з цедрою

Заздалегідь рас топите вершкове масло і дайте йому охолонути. До борошняної маси додайте дріжджову воду, вершкове масло, згущене молоко.

Дріжджове тісто з маслом

Заміс виробляєте теплими руками. Подмесите тісто і зберіть у грудку, спочатку в мисці.

Як замісити тісто для пасок зі згущеним молоком

Після, перекладіть на стільницю і вимішуйте близько 10-15 хвилин. Вам здасться, що тісто злегка прилипає до рук і столу, але не поспішайте підсипати борошно і забивати ніжне тісто борошном. Під впливом ваших рук, тісто буде перетворюватися в однорідний грудочку і перестане липнути до рук.

Як замісити тісто для пасок краффинов

Після досягнення бажаного результату перекладіть тісто для пасок без яєць в глибоку ємність, попередньо змастивши її тонким шаром вершкового масла. Укрийте чистим полотенчиком і відправте в тепле місце для вистоювання, приблизно на 1 годину. Можна вистоювати тісто для краффинов в духовці або мультиварці. Поряд з мискою покладіть баночку з гарячою водою. Таким чином, тісто швидше підніметься.

А поки підготуйте сухофрукти в начинку для листкових пасок. Їх потрібно гарненько промити в проточній воді. Потім залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Щоб наситити сухофрукти ароматом і смаком, промиті фрукти можна залити свіжовіджатим соком апельсина, персика, абрикоса або інших фруктів.

Начинка для пасок із сухофруктів

Відкиньте на ситечко і добре підсушіть серветками, щоб сухофрукти не були вологими. Чорнослив і курагу наріжте маленькими шматочками.

Сухофрукти, чорнослив курага, родзинки

Ось таке гарне тісто для краффинов вийшло через 60 хвилин.

Тісто на дріжджах для краффинов пасок

Акуратно викладіть на дошку і розділіть на чотири частини. Вимішувати тісто не потрібно.

Тісто на дріжджах без яєць для пасок краффинов

З кожної частини сформуйте куля. Укрийте тканинною серветкою і залиште на 10 хвилин.

Тісто на дріжджах без яєць на згущеному молоці листкове

Тепер діставайте по шматочку і працюйте з кожним по черзі. При розкочування тіста потрібно злегка подпылить дошку. Озброїтеся качалкою і розгортайте як можна тонше довгий пласт.

Як зробити листкове тісто для пасок краффинов

Прослоите пласт тонким шаром розм'якшеного вершкового масла.

Листкове дріжджове тісто краффины паски покроково

Посипте четвертою частиною підготовлених сухофруктів.

Паска з начинкою рецепт покроково

Скрутіть рулетиком. Прокатайте рулетик по стільниці, злегка, подовжуючи його до 30 см, і назад сховайте під рушник. Так проробіть з кожним шматочком.

Рулет для великодніх пасок

Гострим ножем розріжте рулет по центру, не дорізуючи 2-3 см до іншого краю.

Рулет для краффинов пасок

І почніть формувати пасочку. Спочатку загорніть равликом одну сторону.

Як зробити листковий паска

Потім продовжите загортати іншу частину, шаруватої стороною назовні. Зробіть гарну верхівку.

Паска мереживний рецепт покроково

Акуратно укладіть рулетики у форми для пасок. Я використовувала 4 паперові формочки діаметром 9 див. Зверху укрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на 40-60 хвилин.

Паска з начинкою

Заготовки пасок добре збільшилися в розмірі. Розігрійте духовку до 200 градусів. Відправте в духову піч на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще 25-30 хвилин. Щоб вершина сильно не зарум'янилася, через 10-15 хвилин можна накрити фольгою.

Незвичайні великодні паски

Паски краффины готові.

Нові великодні паски

Присипте цукровою пудрою.

Красиві паски мереживні

Світлого Вам свята!

Красиві паски

Смачні мереживні паски рецепт з фото покроково від Світлани спеціально для сайту Записна книжка.

Радимо прочитати

Царська паска
Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас
Сира великдень без яєць
Сира великдень без яєць
На порозі Світле свято Великдень! У кожній родині досвідчені господині печуть традиційну пасхальну випічку: ароматні паски, великодні віночки, пряники, печиво. Готують різні десерти, закуски, м'ясні
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на кефірі та олії
Паска на кефірі та олії
Давно хотіла спробувати спекти паску на рослинному маслі, але коли нарешті зважилася, виявилося, що в холодильнику немає молока - довелося поекспериментувати і замінити його кефіром. На кефірі я
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками
Заварна паска рецепти
Заварна паска рецепти
протягом багатьох століть Великдень вважається одним з найбільш світлих і теплих релігійних свят. Традиційно, напередодні Великодня, практично в кожному будинку витає особливий аромат свіжоспечених

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки