Сира великдень без яєць
На порозі Світле свято Великдень! У кожній родині досвідчені господині печуть традиційну пасхальну випічку: ароматні паски, великодні віночки, пряники, печиво. Готують різні десерти, закуски, м'ясні страви. Сьогодні не будемо стояти біля гарячої плити, так як наш рецепт цього не вимагає. Сира паска з сиру з маком і вершками готується без цукру з додаванням меду. Всі складові досить прості і недорогі, а з процесом приготування впораються навіть початківці кулінари.
Сира паска сирна з маком і вершками
Якщо немає спеціальної форми для пасок, можна використовувати пластикові стакани від сметани або йогуртів потрібного обсягу. Спеціально для читачів сайту Записна книжка розповімо і покажемо покроково як швидко готується:
медова великдень з вершками не заварна
Інгредієнти:
- сир 200 г
- родзинки 40 г,
- фініки 50 г
- мак 70 г,
- вершки жирні 60 г,
- мед 50 г
- кондитерська посипання для прикраси.
Процес приготування:
Першим ділом, потрібно підготувати макові зерна. Для цього помістіть мак в зручну жаростійку ємність. Налийте близько 150-200 мл окропу. Надішліть каструльку на вогонь. Варіть на помірному вогні, періодично помішуючи, майже до випаровування всієї рідини, приблизно 15-20 хвилин. За цей час мак добре набубнявіє.
Родзинки хорошої якості, краще без кісточки, промийте і залийте окропом на 10-15 хвилин. Після злийте рідину, а родзинки підсушіть паперовим рушником. Фініки очистіть від кісточки, м'якоть наріжте невеликими шматочками.
Сир візьміть будь-якої жирності, протріть його через дрібне сито. Якщо у вас є занурювальний блендер, можна подрібнити блендером.
До протертого сиру додайте жирні вершки (від 30 %). Ретельно перемішайте ложкою або подрібніть блендером до однорідної консистенції.
Додайте мед. Перемішайте. Спробуйте на смак. Можливо, меду можна додати менше, так як фініки дають хорошу солодкість.
До сиру додайте ізюм підсушений і нарізані фініки. Всі інгредієнти добре перемішайте.
Проварений мак помістіть в блендер. Якщо в період варіння залишилася рідина, відкиньте мак дрібне ситечко, щоб видалити зайву вологу. Подрібніть.
В даному покроковому фото рецепті використовувався пластиковий стаканчик на 350-400 р. На дні зробіть кілька дірочок, щоб стікала сироватка. Складіть Марлю в два шари і застеліть форму. На дно покладіть невелику порцію сирної маси. Далі маковий шар. Чергуйте шари до самого верху.
Маковий шар накрийте сирною масою.
Стаканчик поставте на відповідну невелику мисочку і цю конструкцію з вантажем встановіть на тарілочку, щоб збиралася сироватка. Залишити в холодильник, бажано це робити на ніч.
Переверніть широкою стороною в плоске блюдо, видалите формочку і марлю.
Прикрасьте по своєму смаку. Сирна паска з медом і маком готова.
Гарного свята!
Як приготувати не заварную великдень з сиру без сирих яєць розповіла читачам Блокнота Світлана, рецепт і фото автора.