Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і влаштовують змагання з кулінарної майстерності.
Окрасою великоднього столу традиційно є паски, фарбовані яйця і сирна паска. Я б хотіла вам порадити приготувати ще й великодній сирний кекс. Рецепт приготування кексу з сиром досить простий, це бездрожжевая випічка, приготування у вас піде буквально півтори години.
Пасхальний кекс з сиром
Такий кекс виходить неймовірно смачним, повітряним, ніжним і ароматним. Сподіваємося, простий фото рецепт стане вам у пригоді.
Інгредієнти:
- Сир (пастоподібний) – 250 грам,
- Цукровий пісок – 280 грам,
- Куряче яйце – 3 штуки,
- Маргарин або вершкове масло – 150 грам,
- Борошно пшеничне – 280 грам,
- Родзинки 2-3 столові ложки
- Сода – 0,5 чайної ложки,
- Ванілін – 2 щіпки,
- Оцет,
- Цукрова пудра для прикраси.
Процес приготування:
За допомогою віночка або міксера збиваємо розтоплений маргарин і цукровий пісок. Замість маргарину можна використовувати вершкове масло. Потім додаємо сир і продовжуємо збивати.
Далі вбиваємо три курячих яйця і збиваємо.
В отриману сирну суміш додаємо чистий родзинки, просіяне через сито борошно пшеничне, ванілін і соду гашену оцтом.
Консистенція у тесту повинна вийти як густа сметана. Залишаємо його в спокої на 15-20 хвилин. Тим часом прогріваємо духовку.
Жерстяну або силіконову форму для випікання кексу змащуємо маргарином, викладаємо в неї тісто. Випікаємо кекс у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години. Час в залежності від діаметру форми може змінюватися, готовність випічки перевіряємо дерев'яною паличкою, якщо суха – великодній кекс готовий.
Акуратно виймаємо сирний кекс з форми, охолодити його, а потім, посипаємо цукровою пудрою. За бажанням замість цукрової пудри можна використовувати цукрову, білкову або шоколадну глазур.
Приємного апетиту!
За рецепт дякуємо Юлію Астаф'єву.