» » Великодній сирний кекс

Великодній сирний кекс


Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і влаштовують змагання з кулінарної майстерності.

Окрасою великоднього столу традиційно є паски, фарбовані яйця і сирна паска. Я б хотіла вам порадити приготувати ще й великодній сирний кекс. Рецепт приготування кексу з сиром досить простий, це бездрожжевая випічка, приготування у вас піде буквально півтори години.

Пасхальний кекс з сиром

Великодній кекс

Такий кекс виходить неймовірно смачним, повітряним, ніжним і ароматним. Сподіваємося, простий фото рецепт стане вам у пригоді.

Інгредієнти:

  • Сир (пастоподібний) – 250 грам,
  • Цукровий пісок – 280 грам,
  • Куряче яйце – 3 штуки,
  • Маргарин або вершкове масло – 150 грам,
  • Борошно пшеничне – 280 грам,
  • Родзинки 2-3 столові ложки
  • Сода – 0,5 чайної ложки,
  • Ванілін – 2 щіпки,
  • Оцет,
  • Цукрова пудра для прикраси.

Процес приготування:

Кекс з сиромЗа допомогою віночка або міксера збиваємо розтоплений маргарин і цукровий пісок. Замість маргарину можна використовувати вершкове масло. Потім додаємо сир і продовжуємо збивати.

Кекс з сиром рецептДалі вбиваємо три курячих яйця і збиваємо.

сирний Кекс рецепт з родзинкамиВ отриману сирну суміш додаємо чистий родзинки, просіяне через сито борошно пшеничне, ванілін і соду гашену оцтом.

сирний Кекс на ВеликденьКонсистенція у тесту повинна вийти як густа сметана. Залишаємо його в спокої на 15-20 хвилин. Тим часом прогріваємо духовку.

сирний Кекс великоднійЖерстяну або силіконову форму для випікання кексу змащуємо маргарином, викладаємо в неї тісто. Випікаємо кекс у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години. Час в залежності від діаметру форми може змінюватися, готовність випічки перевіряємо дерев'яною паличкою, якщо суха – великодній кекс готовий.

Кекс на ВеликденьАкуратно виймаємо сирний кекс з форми, охолодити його, а потім, посипаємо цукровою пудрою. За бажанням замість цукрової пудри можна використовувати цукрову, білкову або шоколадну глазур.

Приємного апетиту!

За рецепт дякуємо Юлію Астаф'єву.

Радимо прочитати

Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним
Паска сирна в мультиварці
Паска сирна в мультиварці
Жоден святковий великодній стіл не обійдеться без традиційного ароматного паски – Великодня. Сирна паска є традиційним і символічним солодким частуванням у Світле Христове воскресіння.
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки