Кекс зі сливами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- кефір - 200 мл
- слива - 8-10 штук
- цукор - 100 г
- мед - 1 ст.л.
- яйце - 1 штука
- борошно - 250 г (2 склянки)
- сіль - щіпка
- крохмаль - 1 ч.л.
- сода - 0,5 ч.л.
Час приготування: близько 1 години
Кількість порцій: 6 (з вказаної кількості інгредієнтів виходить 24 міні-кексу або 12 кексів в стандартних силіконових формочках)
Якщо у вас лежить в кошику красива свіжа слива, це означає, що пора використовувати її для приготування смачної і ароматної річної випічки! Наприклад, одного великого або декількох маленьких кексів. А щоб вони були ніжними і пишними, візьмемо за основу для тіста кефір!
Як приготувати кекс з сливами - рецепт з фото крок за кроком в духовці
Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Їх температура не грає важливої ролі, тому і кефір, і яйце можуть бути як холодними, так і кімнатної температури.
Мед підійде липовий, гречаний, гірчичний, волошковий або будь-який інший. Можна взяти і в рідкому, і в зацукровані стані.
Свіжа зливу або заморожена - для смаку готової випічки різниці ніякої немає. Але в другому випадку потрібно буде дочекатися, поки зливу розморозиться, і вже після цього вмішати її в тісто.
Яйце з'єднуємо з сіллю і цукром, збиваємо за допомогою міксера або віночка.
Слідом додаємо мед (якщо він засахарілся, попередньо розтоплюємо його в мікрохвильовці, на водяній бані або просто на мінімальному вогні) і кефір будь-якої жирності. Розмішуємо до однорідності.
Борошно змішати з картопляним або кукурудзяним крохмалем і содою. Разом просіюємо до яєчно-кефірної масі.
Збиваємо. 30-40 секунд для цього досить, довго збивати не потрібно.
Сливу промиваємо, обсушуємо і ріжемо досить дрібними шматочками. Додаємо в тісто.
Акуратно розмішуємо ложкою (не збивайте). Тісто готове.
Силіконові форми для кексів обполіскувати холодною водою (можна змастити маслом, якщо звичайно так робите) і викладаємо тісто на 2 / 3-3 / 4 висоти.
Можна використовувати і велику форму для приготування одного кексу.
Ставимо в розігріту духовку при 200-градусному режимі на 25-30 хвилин.
Якщо ви вирішили зробити один великий кекс, то час випічки потрібно збільшити до 35-40 хвилин.
Даємо кексів трохи охолонути прямо в формі, а потім акуратно виймаємо і кличемо всіх членів сім'ї пити чай з цієї смачної і ароматної випічкою!