Апельсиновий пиріг в духовці на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- 150 мл кефіру
- 120 г цукру
- близько 350 г пшеничного борошна
- 75 г маргарину або вершкового масла
- 1 яйце
- 2 апельсина
- 1 ч.л. розпушувача
- панірувальні сухарі
- глазур для прикраси
Час приготування 15 хвилин + 30-40 хвилин для випікання.
Вихід: 8 порцій.
Вологий апельсиновий кекс або пиріг на кефірі - легкий і швидкий варіант десерту до чаю, адже такі прості інгредієнти завжди є вдома, та й цитрусові помаранчеві красені часто на нашому столі, особливо в осінньо-зимовий період. Такий кефірний пиріг з апельсиновою начинкою за цим рецептом ви приготуєте менше ніж за годину, а присипаний цукровою пудрою або политий шоколадною глазур'ю він прикрасить навіть вимогливий святковий стіл.
Як приготувати апельсиновий пиріг - рецепт з фото на кефірі
Підготуйте всі інгредієнти. Борошно просійте через сито, щоб випічка була пухкої і повітряної; яйця помийте, апельсини очистіть від шкірки. З одного апельсина попередньо зніміть цедру спеціальним пристосуванням або звичайною дрібною теркою.
У миску розбийте куряче яйце, додайте цукор і збийте в кухонному комбайні до побіління. Цукор майже розчиниться, а маса стане повітряної, тягучою і ясно-жовтою. Це у вас вийде і в тому випадку, якщо замість складної кухонної техніки ви використовуєте звичайний кухонний віночок.
У солодку яєчну масу введіть розтоплене вершкове масло або маргарин. Я не бачу особливої різниці в цьому випадку, можна використовувати як маргарин, так і масло невисокої жирності - аматорське або селянське. Після того, як перемішали масло, введіть кефір.
Очищені на дольки апельсини поріжте на великі шматочки і перебити в блендері в однорідну масу. Білі перетинки можна не очищати, в випічці вони не будуть давати нам гіркоти і не почуються.
Вмішайте апельсинову начинку для пирога в тісто. Воно стане більш рідким, тепер можна додавати пшеничне борошно.
Всипте в яєчно-олійно-кефірну суміш просіяне борошно, змішане з розпушувачем, додайте дрібку солі і перемішайте. Тісто має бути по консистенції як густа сметана. Форму для випікання змастіть зсередини вершковим маслом - і стінки, і дно. Для того, щоб бути впевненим в тому, що пиріг на кефірі з апельсинами відстане від форми, притрусіть поверх масла панірувальними сухарями. Вилийте тісто в роз'ємну форму для пирога або кексу. Зверху теж присипте сухарями.
Випікайте в духовці при 170-180 градусах 30-40 хвилин. Готовність пирога з апельсинами за рецептом перевірте сухий сірником.
Остудіть апельсиновий кекс з духовки, трохи остудіть і звільніть від форми.
Апельсиновий пиріг за бажанням можна прикрасити - я полила його шоколадною глазур'ю, приготовленої з 40 г чорного шоколаду і 3 ст.л. жирних вершків (прогріти разом в мікрохвильовій печі на маленькій потужності і розмішати до однорідності) і прикрасила разноцветно кондитерської присипкою, яку так люблять діти.
Наріжте на порції і подавайте до чаю, кави або вечірнього молока.
Цей десерт буде одним з улюблених вашій родині, і коли вам знову захочеться приготувати кекс з апельсином на кефірі в духовці, рецепт з фото крок за кроком на нашому сайті допоможе вам в цьому.