Кекс з чорницею замороженої на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
- кефір - 180 мл;
- яйця курячі - 2 шт .;
- олія соняшникова - 100 мл;
- цукор - 80-100 г;
- борошно - 220 г;
- сода - 0,5 чайн. ложки;
- чорниця - 150 г.
Час приготування - 1 година.
Вихід - 5 порцій.
Використання заморожених фруктів і ягід - це прекрасна можливість урізноманітнити своє харчування і поповнити запас вітамінів в той період року, коли сезон свіжих ягід ще не почався. З заморожених ягід можна приготувати багато корисних і смачних страв. Дуже добре додавати їх в випічку.
Спробуйте спекти чорничний кекс на кефірі, і він напевно стане частим гостем на вашому столі. Інгредієнти для кексу підібрані так, що він виходить дуже м'яким і пухнастим, а ягоди надають виробу приємну соковитість. Така випічка підійде навіть тим, хто вважає за краще дієтичне харчування, тому що не містить вершкового масла або маргарину.
Як приготувати кекс з чорницею - рецепт з фото крок за кроком (в духовці)
Спочатку потрібно приготувати всі необхідні продукти. Якщо є така можливість, то краще взяти домашні яйця. Тоді тісто буде мати приємний жовтуватий відтінок. Соняшникова олія необхідно брати рафінована, без запаху. Якщо немає чорниці, можна взяти інші ягоди, наприклад, смородину або вишню. Ці ягоди більш соковиті і кислі, тому потрібно буде трохи зменшити їх кількість у порівнянні з тим, що зазначене в списку інгредієнтів.
Заморожену чорницю краще попередньо розморозити, а що утворився сік злити. Яйця збити з цукром (краще використовувати для цього міксер, але можна скористатися звичайним віночком). Потім додати кефір і соняшникову олію. Все перемішати.
Борошно просіяти і змішати з содою. Поступово підсипаючи борошняну суміш до рідких компонентів, замісити тісто, схоже за консистенцією на густу сметану.
Насипати в тісто чорницю і акуратно все перемішати ложкою.
Включити духовку, виставивши в ній температуру 180 градусів. Форму для випічки змастити пензликом, змоченою в соняшниковій олії, після чого викласти в неї тісто.
Поставити форму в духову шафу і випікати кекс на кефірі з чорницею протягом 45 хв.
Потім духовку вимкнути і залишити в ній кекс для поступового охолодження ще на чверть години. Після цього витягти його з духовки і остудити при кімнатній температурі. Потім перекласти його на відповідне блюдо і порізати на порційні шматочки. Попередньо можна посипати остиглий кекс цукровою пудрою.
Бажаємо приємного апетиту!