» » Паска на молоці

Паска на молоці


Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного! Готується тісто на опарі і пресованих дріжджах, але процес приготування настільки простий, що паска на молоці вийде навіть з першого разу. Знадобиться стандартний набір інгредієнтів і гарний настрій, щоб великодня випічка вийшла вдалою і дуже смачною!

Паска на молоці

Паска на молоці

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Вихід: 2 шт. по 500 г

Інгредієнти:

  • молоко — 250 мл;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • сіль — 1 трісок.;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • пшеничне борошно — 500 г;
  • ізюм — 100 г;
  • глазур, посипка цукрова і цукати — для прикраси.

Процес приготування:

Для початку потрібно приготувати опару. Для цього відміряємо 250 мл молока, наливаємо його в глибоку миску і розігріваємо до 30 градусів в мікрохвильовій печі. Всипаємо 1 щіпку солі і 1 столову ложку ванільного цукру (знадобиться стандартний пакетик вагою 10 г), гарненько його розмішуємо в молоці. Додаємо пресовані дріжджі і розминаємо їх руками. Поступово додаємо 3 столові ложки борошна без верху, обов'язково просіваючи її через сито. Перемішуємо за допомогою віночка, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі на 20 хвилин, прикривши харчовою плівкою.

Опару на молоці для пасок

Тим часом займаємося приготуванням здоби для пасхального тіста. У глибокій мисці збиваємо за допомогою міксера 3 яйця (або 2 яйця сорти 00) і додаємо 1 курячий жовток (білок залишаємо для глазурі). В пишну яєчну піну вводимо цукор, продовжуючи працювати міксером. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, охолоджуємо і додаємо до яєць.

Збиті яйця в тісто для пасок

Вводимо 200 г борошна, просіваючи її через сито. Перемішуємо міксером на низькій швидкості 1-2 хвилини.

Молочне тісто для пасок

Тим часом у нас вже піднялася опара повинна збільшитися в об'ємі в 2-3 рази.

Рецепт тіста на молоці для пасок

опару Додаємо в здобне тісто, дуже акуратно перемішуючи ложкою зверху вниз (міксер не використовувати!). Додаємо решту борошно, просіяне через сито, і замішуємо руками тісто для молочних пасок протягом 10 хвилин. Не піддавайтеся спокусі додати муки! Тісто повинне вийти рідким і липким.

Заміс тіста для пасок

Тісто переливаємо в глибокий замесочный таз або каструлю об'ємом не менше 5 літрів, змастивши посуд рослинним маслом. Прикриваємо рушником і залишаємо тісто на паски підходити в теплому місці протягом 1 години.

Паска великодній на молоці

Запарюємо родзинки, добре віджимаємо його руками і обвалюємо в борошні. Через зазначений час, коли тісто вже як слід підійде, додаємо в нього родзинки і недовго замішуємо руками (2-3 хвилини). Знову залишаємо підходити на 1 годину в теплі.

Паска великодній на молоці з родзинками рецепт покроково

Дріжджове тісто на молоці обминаємо і розкладаємо по паперовим або залізним форм для пасок (змастити маслом). Всередину форм укладаємо пергамент, щоб тісто не втекло, і верхівки були рівними. Верх тіста бажано вирівняти руками, змазаними в олії, щоб шапочки були рівні, без горбів. Наповнюємо форми на 1/3 об'єму, залишаємо великодні паски підходити до них на 40 хвилин.

Паска на молоці у формах

Як тільки тісто підніметься майже до країв, не доходячи кілька сантиметрів, ставимо деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо паски на молоці близько 40 хвилин (час приготування залежить від обсягу), готовність перевіряємо довгої дерев'яної шпажкою.

Паска на молоці у духовці

Готовим куличам даємо трохи охолонути, уклавши їх на бік — якщо вони будуть остигати у вертикальному положенні, ніжний м'якуш може злегка осісти. Акуратно знімаємо пергамент, поки кекси ще теплі.

Смачна паска тісто на молоці

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 2 паски по 500 г (у мене 1 шт. — 500 г; 1 шт. — 400 г; 1 шт. — 100 г).

Паски на молоці

Покриваємо великодню випічку глазур'ю і прикрашаємо на свій смак.

Молочний паска

Паска на молоці виходить дуже ароматним, високим і пишним. М'якуш не черствіє протягом 1 тижня. Світлої вам Великодня!

Смачні дріжджові паски на опарі: рецепт і фото від Ніки спеціально для сайту Записна книжка

Радимо прочитати

Царська паска
Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас
Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним
Паска сирна в мультиварці
Паска сирна в мультиварці
Жоден святковий великодній стіл не обійдеться без традиційного ароматного паски – Великодня. Сирна паска є традиційним і символічним солодким частуванням у Світле Христове воскресіння.
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками
Паска олександрійський
Паска олександрійський
Для багатьох господинь процес випікання великодніх пасок – справжнє таїнство, що триває чи не більшу половину доби. Воно і ясно – спершу опару завести, дати їй отбродить годинок десь 10 – 12, потім
Заварна паска рецепти
Заварна паска рецепти
протягом багатьох століть Великдень вважається одним з найбільш світлих і теплих релігійних свят. Традиційно, напередодні Великодня, практично в кожному будинку витає особливий аромат свіжоспечених

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки