» » Паска олександрійський

Паска олександрійський


Для багатьох господинь процес випікання великодніх пасок – справжнє таїнство, що триває чи не більшу половину доби. Воно і ясно – спершу опару завести, дати їй отбродить годинок десь 10 – 12, потім ще тісто має кілька раз підійти перед випічкою. До недавніх пір з пасками і я поралася довго, поки сусідка не принесла на частування домашній олександрійський паска з коньяком – ніжний, пухнастий, солодкий, мабуть, самий смачний паску, що я пробувала. І яке ж було моє здивування, що на цю смакоту часу у неї йде вдвічі менше. Тільки потрібно дотримуватися два головних правила: відмінної якості дріжджі і тепле приміщення, в якому готуємо.

Паска олександрійський рецепт з фото покроково

Паска олександрійський

Олександрійське тісто для пасок готується на топленому молоці – це додає великодньої випічки цікавий аромат і легкий жовтий відтінок. Його можна замінити звичайним коров'ячим молоком, а для кольору додати щіпку куркуми. Ароматизувати тісто добре апельсинової або лимонної цедрою, ваніллю, меленим імбиром, корицею.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 6 смачних пасок вагою 250 г

Як приготувати олександрійське або віденське тісто

Рецепт цієї випічки відомий тим, що ставиться здобний олександрійський паска на ніч, вірніше сама опара з жирами без борошна. А зранку тісто на дріжджах вимішується і через пару годин вже можна приступати до випічки. Читачам сайту Записна книжка пропонується швидкий рецепт олександрійських пасок з покроковими фото. Про все по порядку.

Інгредієнти:

паска Інгредієнти олександрійський

Для тіста:

  • пряжене молоко – 250 мл
  • вершкове олію – 125 р,
  • цукровий пісок – 270 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • жовтки – 2 шт.,
  • дріжджі сухі – 1 пакетик (11 г),
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • борошно – 800 р,
  • коньяк – 50 мл
  • ізюм – 100 г
  • сіль – на кінчику ножа.

Для глазурі:

  • білок – 1 шт.,
  • цукрова пудра – 1 склянка

Процес приготування:

Пряжене молоко підігрійте приблизно до 38 градусів, розчиніть у ньому дріжджі. Молоко повинно бути теплим, ні в якому разі не гарячим, інакше дріжджі загинуть.

Тепле молоко, дріжджі

Два яйця розділити на жовтки і білки. Останні підуть на глазур, а жовтки змішайте з іншими яйцями і цукром. Збийте міксером до розчинення цукрових кристаликів. З'єднайте з дріжджовий сумішшю.

Як приготувати віденське тісто

Вершкове масло розпустіть в мікрохвильовці або на водяній бані, і теплим додайте в сотейник з майбутньою опарою. Масу ретельно перемішайте. Відправте в тепле місце підходити. Я вступила наступним чином: нагріла духовку до 150 градусів, потім вимкнула її і поставила туди опару.

Опара в духовці

Поки опара підходить (на цей процес піде не більше 2 годин), ізюм промийте, залийте його окропом. Нехай постоїть до охолодження, потім воду злийте. Після цього набряклі ягоди опустіть у коньяк.

Опару для паски

піднялася опару додайте щіпку солі, ваніль, родзинки.

Сіль родзинки ваніль в опару

Потім, потроху додаючи просіяне борошно, замісіть м'яке тісто.

Просеянная борошно тісто

Неслухняне, липнущее до рук тісто, краще вимішувати змащеними олією руками. Багато борошна не додавайте, щоб вона «не забила» тісто. Цей момент дуже важливий, саме з некрутого тесту у нас вийде повітряний і ніжний м'якуш.

Вимісити тісто

Паперові форми для пасок на 1/3 наповніть тістом. Якщо для випікання ви використовуєте металеві ємності, тоді обов'язково попередньо змастіть їх рослинною олією, щоб тісто не прилипло до дна і стінок (а ще краще вистеліть промасленим папером).

Паперові форми для пасок

Відправте форми в тепле місце підходити. Знову ж я використовувала прийом з підігрітою духовкою. У результаті вже через 1,5 години тісто збільшилося втричі.

Форма в тепле місце

Випікайте солодкі паски при температурі 200 градусів 35 - 40 хвилин. Для глазурі збийте яєчний білок зі склянкою цукрової пудри в густу білу масу. Покривати глазур'ю краще гарячі паски. Тоді білкова помадка щільно лягає на випічку, не кришиться і не обсипається при застиганні.

Солодкий паска

Згори шапочки пасок посипте кольоровим цукровим прикрасою.

паска рецепт Віденський паска

Як приготувати олександрійські паски спеціально для сайту Записна книжка розповіла Ксенія, рецепт і покрокові фото автора.

Радимо прочитати

Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на кефірі та олії
Паска на кефірі та олії
Давно хотіла спробувати спекти паску на рослинному маслі, але коли нарешті зважилася, виявилося, що в холодильнику немає молока - довелося поекспериментувати і замінити його кефіром. На кефірі я
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками
Паска краффин мереживний
Паска краффин мереживний
Напередодні Світлого Свята в кожному будинку печуть традиційну випічку – ароматні паски. На просторах інтернету можна знайти безліч рецептів на будь-який смак. Хочемо запропонувати спекти незвичайні
Заварна паска рецепти
Заварна паска рецепти
протягом багатьох століть Великдень вважається одним з найбільш світлих і теплих релігійних свят. Традиційно, напередодні Великодня, практично в кожному будинку витає особливий аромат свіжоспечених

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки