» » Паска на кефірі та олії

Паска на кефірі та олії


Давно хотіла спробувати спекти паску на рослинному маслі, але коли нарешті зважилася, виявилося, що в холодильнику немає молока - довелося поекспериментувати і замінити його кефіром. На кефірі я часто печу дріжджові пиріжки і була впевнена, що тісто вийде гарний, але сумнівалася, чи підійде такий смак для великоднього кошика. Сумнівалася марно – паски на кефірі вийшли чудово: м'які, ніжні, дуже схожі на ті, які виходять з тіста на сметані.

Паска на кефірі та олії

Паска на кефірі

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру,
  • 2 яйця,
  • 6 ст. л. цукру,
  • 6 ст. л. рослинного масла,
  • 0.5 ст. л. солі,
  • 2 ст. л. сухих дріжджів,
  • пакетик ванільного цукру,
  • близько 5 склянок борошна.

Процес приготування:

Зазвичай для пасок я замішую дуже круте тісто, але в цей раз вирішила зробити його трохи рідині, щоб паски були м'якше.

Кладемо в миску всі перераховані інгредієнти, за винятком борошна і дріжджів. Змішуємо. У посібнику до моєї хлібопічці написано, що дріжджі під час замісу не повинні безпосередньо контактувати з сіллю і водою, і я завжди дотримуюся цього правила, навіть коли проводжу заміс вручну.

Відміряємо 4 склянки борошна (обов'язково просіяти), кладемо в неї дріжджі і вводимо цю борошно в тісто. Склянку борошна (а може знадобиться і трохи більше) додаємо в тісто вже в процесі його замішування. Вимішуємо тісто руками хоча б 7-10 хвилин.

Дріжджове тісто на кефірі

Залишаємо його на расстойку і чекаємо, поки обсяг тесту не стане в 2-3 рази більше початкового. У рецептах пасок часто роблять наголос на тому, що на кухні не повинно бути й найменшого протягу і повз тесту потрібно проходити мало не навшпиньки, інакше ого опаде. Насправді досить густого тесту ніщо не завадить піднятися до тієї висоти, яку дає запас бродіння, а опаде воно тільки тоді, коли ви його передержите (бродіння закінчиться), або сильно встряхнете каструлю. Однак, щоб тісто швидше піднімалося, його краще поставити в затишне тепле місце і накрити, щоб не підсихала поверхню.

Я прийшла трохи не вчасно і моє тісто вже готове було втекти з-під кришки.

Дріжджове тісто на кефірі для пасок

Трохи підмішуємо тісто на столі, ділимо на частини і перекладаємо у форми, змазані маслом. Намагаємося, щоб воно зайняло трохи більше половини форми, а зверху вийшла гладка поверхня.

Рецепт пасок на кефірі

Тепер будемо расстаивать тісто вдруге, вже у формах, доки воно не підніметься до країв. На цьому етапі ще важливіше дочекатися гарного підйому тіста, інакше воно різко підніметься в духовці і «дах» паски трісне.

Рецепт пасок на рослинному маслі

Щоб верх хліба добре підрум'яниться, змащуємо його солодкою водою. Випікаємо при 150 С, накриваючи фольгою, якщо поверхня дуже швидко темніє. Випікаємо, поки паски не стануть щільними на дотик.

Паска на рослинному маслі

Залишаємо великодні паски на рослинному маслі охолонути на 3-4 години і прикрашаємо глазур'ю або білковою помадкою.

Рецепт паски на кефірі

Радимо прочитати

Житній хліб на кефірі
Житній хліб на кефірі
Домашній житній хліб на кефірі виходить дуже ароматний і смачний! Мої домочадці цей немаленький коровай умялі за півдня. Але щоб хліб при випічці не перетворився на великий сухар, треба знати
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками
Заварна паска рецепти
Заварна паска рецепти
протягом багатьох століть Великдень вважається одним з найбільш світлих і теплих релігійних свят. Традиційно, напередодні Великодня, практично в кожному будинку витає особливий аромат свіжоспечених

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки