Бісквіт для торта на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
Для тесту:
- 2 яйця
- 300 мл кефіру 2,5%
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- 20 мл рослинного масла
- 1 ч.л. соди (негашеним оцтом)
- сіль на кінчику ножа
- 1 ч.л. ванільного цукру
Для начинки:
- 1 л жирної домашньої сметани
- 300 мл домашніх вершків
- 1 ст. цукру / цукрової пудри
- 300 гр. замороженої або свіжої вишні без кісточок
- 200 мл води
- 1 ст. цукру
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 хвилин активного, 30 хвилин очікування.
Цей бісквіт на кефірі вийде навіть у молодої господині, а результат перевершить всі очікування. Високий і пористий корж краще просочувати густими кремами, оскільки сам він досить м'який. Але в цьому рецепті використовується сметанний крем, який, тим не менш, абсолютно його не псує, а кислинка від вишні надає вишуканості та елегантності.
Як приготувати кефірний бісквіт. Рецепт з фото крок за кроком:
Для початку приготуємо сметанний крем:
У миску виливаємо домашню сметану (кислу), вершки і всипаємо стакан цукру.
Перемішуємо дерев'яною ложкою (ні в якому, бува, не міксером, інакше крем стане рідким і погано буде тримати форму) і обов'язково пробуємо його на смак)).
Для того, щоб приготувати тісто, знадобиться дуже довгий і технологічний процес: всипаємо і вливаємо в одну миску всі інгредієнти для тіста і перемішуємо їх міксером до однорідності. Ставимо в розігріту до 160-1800 духовку на 40-45 хвилин.
Поки випікається корж, робимо вишневу начинку:
Для начинки знадобиться вишня, стакан води і склянку цукру.
У товстостінній каструлі розмішуємо стакан води зі склянкою цукру і доводимо на повільному вогні до кипіння.
У киплячий сироп всипаємо размороженную вишню і уварюємо 15-20 хвилин. Для торта нам знадобиться тільки вишня, тому сироп можна випити)
За той час, поки ми готували сироп, коржі пропеклися і стали золотистими. Чекаємо поки вони охолонуть і нарізаємо кубиками.
Нарізані кубики викладаємо шарами в форму, перемазуючи кремом і посипаючи вишнею.
Заповнивши форму, залишаємо торт в холодильнику просочуватися на ніч (від любителів м'якої і смачної випічки, вішаємо на холодильник кодовий замок до ранку).
Кефірний бісквіт для торта хороший як окреме страви на сніданок, обід і вечерю або як десерт до чаю.