» » Торт з меренгою

Торт з меренгою


Цей рецепт я вважаю власним вдалим винаходом, хоча цілком можливо, що щось аналогічне давно відомо. Один час, якщо була можливість приготувати безе, я у все бісквітні торти додавала його шар, тому що так виходить незвично і набагато цікавіше, ніж стандартний бісквіт з кремом, а потім з цієї методики «вивела» новий торт з меренгою і бісквітними крихтами.

У нашому найближчому гіпермаркеті, у відділі випічки, готові бісквітні коржі і тістечка безе можна придбати на вагу, тому часто такий імпровізований тортик я роблю навіть без випікання, витрачаючи лише 15 хвилин на приготування карамелі, але іноді сама печу компоненти для нього в духовці.

На смак торт виходить, як щось середнє між «Київським» і «Грильяжним», тільки ще й з карамельним відтінком. Дуже смачно, вартий навіть того, щоб повозитися зі збиванням і сушкою безе.

Торт з меренгою

Торт з меренгою

Інгредієнти:

  • 1 бісквіт (300-400 г),
  • 100 г безе;

Для карамелі:

  • 1 ст. цукру,
  • 1 ст. молока.

Процес приготування:

Якщо я готую бісквіт сама, то беру найпростіший рецепт: збиваю 2 яйця зі склянкою цукру (200 мл), додаю склянку борошна і пів чайної ложки розпушувача. Щоб він був більш м'яким, випікаю не в широкій формі, а у формі для хліба.

Бісквіт для торта з безе

Для безе теж рецепт простий: 2 білки збити в піну, поступово додати склянку цукру і збивати до піків. Сушити при 80 °С, поки меренги не будуть легко зніматися з пергаменту.

Меренги в торт

Для карамелі потрібно розплавити цукор в сухий каструлі і залити гарячим молоком. Почекати, поки в молоці не розчиняться всі скипевшиеся шматочки цукру, а потім ще хвилин 5-10 прокип'ятити карамель на повільному вогні. Перед додаванням молока цукор повинен виглядати так.

Карамель для торта безе

Коли все підготовлено, ламаємо меренги в крихту, а бісквіт ріжемо маленькими шматочками.

Крихти безе для торта

Змішуємо їх з карамеллю.

Бісквіт з безе і карамеллю

Спрессовываем в ємність, змащену олією (можна використовувати маленьку роз'ємну форму для випічки).

Бісквіт з безе приготування торта

Обережно виймаємо торт з форми на блюдо і прикрашаємо залишилася крихтою з безе.

Рецепт торта з безе

Охолоджуємо і подаємо до чаю.

Бісквітний торт з безе

За рецепт і фото дякуємо Наталію.

Радимо прочитати

Рецепт тістечко безе з кремом
Рецепт тістечко безе з кремом
Хочу поділитися дуже оригінальним рецептом Тістечко безе з кремом. Цей рецепт не просто корисний і смачний, але ще і дуже практичний, тому, що безе робиться з білків, а крем з жовтків.
Торт з бананами
Торт з бананами
Цей простий і швидкий у виконанні торт відмінно підійде для чаювання в тихому сімейному колі. Але якщо ваші друзі і знайомі є великими любителями бананів і десертами з ними, то можна приготувати
Торт Наполеон на сковороді
Торт Наполеон на сковороді
Цей торт чимось нагадує звичайний «Наполеон», який багато господині печуть у духовці, але я пропоную спекти його на сковороді. Тісто готується на сметані і олії, тонкі коржі дуже швидко випікаються
Торт з печива і сметани без випічки
Торт з печива і сметани без випічки
Літніми днями зовсім немає бажання займатися випічкою, тому люблю готувати різні десерти, для яких не потрібна духовка. Ось і сьогодні пропоную один з таких швидких і дуже смачних рецептів десерту
найсмачніший торт
найсмачніший торт
найсмачніший торт складається з декількох коржів. Медовий, листковий, безе з горіхами це види коржів, які прослоены заварним кремом зі згущеним молоком і збитими вершками.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки