Рецепт тістечко безе з кремом
Хочу поділитися дуже оригінальним рецептом Тістечко безе з кремом. Цей рецепт не просто корисний і смачний, але ще і дуже практичний, тому, що безе робиться з білків, а крем з жовтків.
Тістечко безе з кремом
Для приготування тістечка нам знадобляться зовсім прості продукти
Для безе:
- 3 білка;
- Пакетик ванільного цукру;
- 1 неповний стакан цукрової пудри (або цукру).
Для крему:
- 3 яєчні жовтки;
- 3 ст. ложки цукру;
- 90 мл молока;
- Пакетик ванільного цукру;
- 100 г масла вершкового;
- Подрібнені волоські горіхи.
Приготування безе
Відокремлюємо білки від жовтків в глибоку миску, а жовтки відкладаємо в окремий посуд, що з них можна приготувати хмиз. Як відокремити білки від жовтків? Для цього є напевно багато способів. Одним з яких ми всі з вами користуємося — це акуратно перекладати жовток з однієї половини шкарлупи в іншу. А є ще один, дуже цікавий спосіб. Взяти звичайну воронку і вбити в неї яйце, білок витікає через отвір, а жовток залишається всередині.
Для того, щоб білки добре взбивались необхідно щоб вони були холодними.
Збийте білки, щоб вийшла міцна піна, з допомогою міксера на великій швидкості. Вони повинні добре триматися на віночку. Не припиняючи збивання, додайте ванільний цукор і поступово всипайте цукор. Після того, як білкова маса буде готова за допомогою двох ложок або кондитерського мішка викладіть масу на деко, на папір для випічки.
Розігрійте духовку і поставте в неї деко, випікайте при температурі 120-140 °C близько години.
Приготування крему для безе
В невелику каструльку насипте цукор, влийте 70 мл молока, поставте на вогонь (довести до кипіння). 20 мл молока налийте в посуд з жовтками, злегка збийте міксером. Не припиняючи збивання, поступово вливайте дуже тоненькою цівкою молоко закипіло. Отриману суміш вилийте в каструлю і знову поставте на вогонь , доведіть до кипіння, заважайте щоб не пригоріло (не кип'ятіть!). Ви побачите що крем загус, можна зняти його з вогню. Тепер його треба охолодити, після чого додати ванільний цукор і перемішати.
Розігрійте масло до стану густої сметани і збийте міксером на великій швидкості в еластичну масу. Додайте в масло невеликими порціями вже приготований молочно-яєчний крем при цьому не припиняйте збивати.
Дістаньте з духовки вже готові безе, дочекайтеся коли вони охолонуть. Тепер поверхня можна рясно змастити кремом і обсипати горіхами.
Тістечко безе з кремом готово. Смачного.