» » Хмиз рецепт з горілкою - рецепт хмизу хрусткого з горілкою

Хмиз рецепт з горілкою - рецепт хмизу хрусткого з горілкою


Хмиз

Один із старовинних рецептів наших бабусь Хмиз — солодкі спогади дитинства. Він готується дуже легко, і виходить хрустким і повітряним, просто тане у роті. Його люблять і з задоволенням їдять як дорослі, так і дітлахи.

Хмиз

Для приготування хмизу нам знадобляться продукти, які є у будь-якої господині, без всякої біганини по магазинах.

  • 3 яєчних жовтки;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 2 ст. ложки горілки (можна коньяк);
  • 1 ст. ложка сметани;
  • 100 мл молока;
  • 2 ½ склянки борошна;
  • Масло соняшникова;
  • Ванілін і цукрова пудра;
  • Сіль.

Приготування хмизу

Відокремте жовтки від білків. Це треба робити обережно, щоб жовтки ні в якому разі не потрапили в білки, інакше білки дуже погано взобьются (з них ми з вами зробимо безе).

Покладіть в миску жовтки, додайте цукровий пісок, столову ложку сметани, трохи молока і щіпку солі. Влийте горілку або коньяк. Про ванілін не забудьте. Всипте борошно, попередньо просіяти через сито. Перемішайте все спочатку ложкою, а потім руками замісіть круте тісто так, щоб воно стало гладким і м'яким. Скачайте його в кулю, відріжте половину, а другу покладіть і накрийте мискою, щоб не подсыхало.

Розкачайте тісто дуже тонко і наріжте смужками довжиною 7-15 см і приблизно в 3 см шириною. На кожній смужці по краях зробіть косі надрізи у вигляді ялинки. А можна приготувати хмиз у вигляді трояндочок. Для цього виріжте з тіста кружечки різних діаметрів, покладіть їх один на інший, добре притисніть пальцем в серединці, а по краях кружечків гострим ножем зробіть 5-6 надрізів.

Налийте в глибоку каструлю олію, але з таким розрахунком, щоб наші вироби при смаженні могли повністю в нього зануритися. Масло треба загострити і тільки тоді класти в нього хмиз. Смужки тіста або трояндочки кладіть один від одного на невеликій відстані оскільки при смаженні вони збільшуються в об'ємі. Краще всього використовувати соняшникову олію без запаху.

Коли хмиз підрум'яниться, викладіть його шумівкою на паперовий рушник, для того щоб скло і вбралося зайве масло. Перекладіть на блюдо, а зверху гарненько посипте цукровою пудрою. Наше блюдо готове. Подавайте його до гарячого чаю або кави. Смачного!

Подивіться як Юля готує хмиз:

Радимо прочитати

Ромова баба рецепт з фото
Ромова баба рецепт з фото
Всім привіт. Ромова баба з нашого дитинства — пам'ятаєте цей смак? Неможливо забути. Розкішна випічка з яскравим ромовим присмаком. Повітряна і ароматна, соковита, з тане в роті помадкою.
Рецепт тістечко безе з кремом
Рецепт тістечко безе з кремом
Хочу поділитися дуже оригінальним рецептом Тістечко безе з кремом. Цей рецепт не просто корисний і смачний, але ще і дуже практичний, тому, що безе робиться з білків, а крем з жовтків.
Пудинг з сиру
Пудинг з сиру
Десерт під назвою сирний пудинг може бути прийнятий за інше ласощі – сирне суфле. Все тому, що десерт виходить ніжний і повітряний. Такий пудинг підійде для дитячого столу, дітлахи неодмінно

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки