» » Ромова баба рецепт з фото

Ромова баба рецепт з фото


ромова баба рецепт

Всім привіт. Ромова баба з нашого дитинства — пам'ятаєте цей смак? Неможливо забути. Розкішна випічка з яскравим ромовим присмаком. Повітряна і ароматна, соковита, з тане в роті помадкою.

А хочете приготувати її самостійно? Рецепт простий, а готувати не складно.

Рецепт ромової баби

На виході з духової шафи ромові баби виходять легкими і пористими. Класична рецептура передбачає обов'язкову сиропную просочення. Після цього наші кекси стають соковитими і ніжними.

Особлива пікантність полягає в глазурі, в її складі не передбачено розведення рома водою. Ром можна успішно замінити коньяком, але інші види спиртного не рекомендується використовувати.

Для приготування ароматної ромової баби підготуйте:

  • маргарин – 150 грам,
  • молоко – 300 мл,
  • борошно – 800 грам,
  • яєць – 3 штуки,
  • соняшникова олія – 60 грам,
  • цукор – півсклянки,
  • дріжджі – 50 грам,
  • сіль – ¼ чайної ложки
  • ром – 2 столових ложки.

Для просочення вам необхідні:

  • вода 8 столових ложок,
  • ром – 3 столових ложки,
  • цукор – 5 столових ложок.

Для глазурі:

  • цукрова пудра – 100 грам,
  • ром – 3-4 столових ложки.

Як приготувати ромову бабу

В тепле молоко кладуть шматочки дріжджів, кидають кілька крупинок солі. Розмішують до повного розчинення дріжджів.

Готуємо ромову бабу

Висипають півтори склянки борошна, розмішують тісто. Воно виходить рідким, за консистенцією схожа на негустий сметани. Посуд повинна бути високою, так як тісто збільшиться в три рази.

тісто для ромової баби

Тісто залишають на півтори години в теплому приміщенні. Потрібно вловити момент, коли тісто максимально підніметься, а потім почне злегка опадати. Це потрібна стадія бродіння, значить, пора додавати інші інгредієнти.

опару для тіста

Відокремлюють жовтки, з'єднують їх з цукром, вершковим і соняшниковою олією. Збивають всі продукти міксером.

змішуємо жовтки з маслом

Решту борошно змішують з отриманої маслянистою масою, розмішують.

тісто для ромової баби

З'єднують це тісто з неї закваскою. Тісто вимішують.

Збивають яєчні білки, цукор не додають. Білки кладуть у тісто, розмішують ще раз.

збиті білки кладемо в тісто

Підготовлене тісто підходить протягом однієї години. Тим часом дістають кексовые форми, ставлять у них паперові гофровані стаканчики для випічки.

формочки для ромової баби

Від тесту відщипують шматочки, формують колобки, кладуть їх у форми. Тісто підходить 15 хвилин.

кладемо тісто в формочки

Випікають ромові баби в 35-40 хвилин, температура – 200 градусів.

ромові баби

Для просочення змішують ром, воду і цукор. Просочення наливають в глибоку піалу. Остиглі ромові баби по черзі занурюють в піалу, занурюючи на ¾ висоти. Витримують в такому положенні 10 секунд. Баби викладають на тарілку, волога сторона повинна бути вгорі. Тоді сироп буде стікати в нижні шари, і всі нутрощі просочаться солодкою рідиною.

Для глазурі цукрову пудру потроху додають ром, вимішують. Коли маса досить густий стане, «розфарбовують» гофровану поверхню випічки. Домагаються мальовничих патьоків по краях – це стандартне оформлення.

Глазур виходить солодко-терпкий, з виразним ромовим присмаком. А в просочуванні ромовий компонент виражений слабкіше.

ромова баба

Трохи зусиль і нескладний рецепт — ромова баба готова.

Приємного всім апетиту.

Радимо прочитати

Торт Наполеон на сковороді
Торт Наполеон на сковороді
Цей торт чимось нагадує звичайний «Наполеон», який багато господині печуть у духовці, але я пропоную спекти його на сковороді. Тісто готується на сметані і олії, тонкі коржі дуже швидко випікаються
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки