Ромова баба рецепт з фото
Всім привіт. Ромова баба з нашого дитинства — пам'ятаєте цей смак? Неможливо забути. Розкішна випічка з яскравим ромовим присмаком. Повітряна і ароматна, соковита, з тане в роті помадкою.
А хочете приготувати її самостійно? Рецепт простий, а готувати не складно.
Рецепт ромової баби
На виході з духової шафи ромові баби виходять легкими і пористими. Класична рецептура передбачає обов'язкову сиропную просочення. Після цього наші кекси стають соковитими і ніжними.
Особлива пікантність полягає в глазурі, в її складі не передбачено розведення рома водою. Ром можна успішно замінити коньяком, але інші види спиртного не рекомендується використовувати.
Для приготування ароматної ромової баби підготуйте:
- маргарин – 150 грам,
- молоко – 300 мл,
- борошно – 800 грам,
- яєць – 3 штуки,
- соняшникова олія – 60 грам,
- цукор – півсклянки,
- дріжджі – 50 грам,
- сіль – ¼ чайної ложки
- ром – 2 столових ложки.
Для просочення вам необхідні:
- вода 8 столових ложок,
- ром – 3 столових ложки,
- цукор – 5 столових ложок.
Для глазурі:
- цукрова пудра – 100 грам,
- ром – 3-4 столових ложки.
Як приготувати ромову бабу
В тепле молоко кладуть шматочки дріжджів, кидають кілька крупинок солі. Розмішують до повного розчинення дріжджів.
Висипають півтори склянки борошна, розмішують тісто. Воно виходить рідким, за консистенцією схожа на негустий сметани. Посуд повинна бути високою, так як тісто збільшиться в три рази.
Тісто залишають на півтори години в теплому приміщенні. Потрібно вловити момент, коли тісто максимально підніметься, а потім почне злегка опадати. Це потрібна стадія бродіння, значить, пора додавати інші інгредієнти.
Відокремлюють жовтки, з'єднують їх з цукром, вершковим і соняшниковою олією. Збивають всі продукти міксером.
Решту борошно змішують з отриманої маслянистою масою, розмішують.
З'єднують це тісто з неї закваскою. Тісто вимішують.
Збивають яєчні білки, цукор не додають. Білки кладуть у тісто, розмішують ще раз.
Підготовлене тісто підходить протягом однієї години. Тим часом дістають кексовые форми, ставлять у них паперові гофровані стаканчики для випічки.
Від тесту відщипують шматочки, формують колобки, кладуть їх у форми. Тісто підходить 15 хвилин.
Випікають ромові баби в 35-40 хвилин, температура – 200 градусів.
Для просочення змішують ром, воду і цукор. Просочення наливають в глибоку піалу. Остиглі ромові баби по черзі занурюють в піалу, занурюючи на ¾ висоти. Витримують в такому положенні 10 секунд. Баби викладають на тарілку, волога сторона повинна бути вгорі. Тоді сироп буде стікати в нижні шари, і всі нутрощі просочаться солодкою рідиною.
Для глазурі цукрову пудру потроху додають ром, вимішують. Коли маса досить густий стане, «розфарбовують» гофровану поверхню випічки. Домагаються мальовничих патьоків по краях – це стандартне оформлення.
Глазур виходить солодко-терпкий, з виразним ромовим присмаком. А в просочуванні ромовий компонент виражений слабкіше.
Трохи зусиль і нескладний рецепт — ромова баба готова.
Приємного всім апетиту.