» » Печиво Савоярді

Печиво Савоярді


Заморські назви солодощів завжди інтригують, їх хочеться скоріше спробувати, щоб мати власне уявлення про смак ласощів. «Савоярді»- так по-італійськи називається приголомшливо смачне бісквітне довгасте печиво, яке часто покривається зверху крупинками цукру. Савоярді добре вбирає рідину, стаючи м'яким. Тому його нерідко просочують різними сиропами і використовують в якості одного з інгредієнтів для приготування тірамісу, тортів з морозивом, шарлоток і т. д. Це печиво було придумано кондитерами при дворі герцога Савойського ще в XV столітті, з нагоди приїзду Французького короля. При бажанні ви також можете приготувати це смачне воістину королівське печиво на основі бісквітного тіста.

Бісквітні «пальчики» досить довго залишаються свіжими, ви можете «заготовити» його у вільний час, а через кілька днів використовувати в якості основи для смачних десертів з кремом, наприклад, для тірамісу. Цей десерт здобув шалену популярність, а при наявності савоярді зробити його зовсім неважко. Окремо збиваються жовтки з цукром, додається маскарпоне і збиті білки. Маса акуратно перемішується. У холодний експрессо додається трохи амаретто. На дно креманки кладуть бісквітні печива, просочені кави з амаретто, зверху викладається крем. Десерт ставлять в холодильник на 5 годин, перед подачею до столу присипають какао. Як бачите, приготувати вишукану смачне ласощі в домашніх умовах зовсім неважко.

Бісквітне печиво Савоярді для Тірамісу

Печиво Савоярді

Щоб спекти савоярді або Дамські пальчики (так ще це печиво називається) вам буде потрібно всього 3 інгредієнта і півгодини вільного часу.

Інгредієнти:

  • яйця курячі -4 шт. (білки відокремлюють від жовтків);
  • пшеничне борошно -120 г;
  • цукор-120 г;
  • цукрова пудра.

А ще вам знадобляться папір для випічки і поліетиленовий пакет.

Процес приготування:

заварний крем для тортаЯєчні жовтки збийте з 100 г цукрового піску, щоб вийшла густа світла маса, найчастіше при збиванні міксером на максимальній швидкості на це йде 2-3 хвилини.

збити білки і цукор для безе коржаБілки збийте в стійку піну, додайте залишки цукру. Збивати потрібно до тих пір, поки маса не стане блискучою і щільною. Додавши жовтки у збиті білки, обережно перемішати зверху вниз, зачерпуючи піну від краю і опускаючи в середину.

цікавий торт інтрига загадка рецептПоступово додайте просіяне борошно (якщо використовуються добавки, наприклад, какао порошок, то попередньо змішати всі сухі інгредієнти в окремому посуді). Знову перемішайте всі інгредієнти так само, як описано вище, маса повинна стати однорідною, при цьому залишаючись пухнастою, довго заважати не потрібно, щоб тісто не осіло.

Печиво Савоярді рецептЗакрийте дно дека папером для випічки, промаслите і присипте її борошном. Перекладіть тісто в щільний поліетиленовий пакет. Зріжте куточок і видавлюйте тісто на деко, смужками 5 см завширшки і 10-12 см завдовжки. Замість пакета можна використовувати спеціальний кондитерський шприц.

Печиво дамські пальчикиЧерез ситечко присипте сире печиво столовою ложкою цукрової пудри.

Як приготувати савоярдіВипікайте савоярді в прогрітій духовці при 200 °C близько 10 хвилин.

Печиво савоярді для тірамісуГотове бісквітне печиво охолодіть і помістіть в герметично закривається ємність, так воно залишиться свіжими протягом декількох тижнів.

Секрети приготування савоярді

Печиво бісквітнеНе думайте, що вам не під силу приготувати смачне бісквітне печиво, гідне королівського столу. Головне завдання - добре збити білки і жовтки, при наявності міксера це не проблема, хоча цілком можна обійтися і без нього. Найпростіше бісквітне тісто виходить з яєць, борошна і цукру, без різноманітних добавок. Але не забудьте пару раз просіяти борошно, щоб вона збагатилася киснем, стала більш легкої і пухкої.

Як бачите, рецепт Савоярді дуже простий. Приємного творчості на кухні!

тірамісуРецепт тірамісу -- >>

Радимо прочитати

Торт з печива і сметани без випічки
Торт з печива і сметани без випічки
Літніми днями зовсім немає бажання займатися випічкою, тому люблю готувати різні десерти, для яких не потрібна духовка. Ось і сьогодні пропоную один з таких швидких і дуже смачних рецептів десерту
Сирне печиво трояндочки
Сирне печиво трояндочки
Для душевних домашніх чаювань поставте на стіл вазу з ароматним печивом, і настрій підвищиться і розмова склеїться. Печиво не обов'язково купувати в магазині, набагато цікавіше його спекти вдома. А
Печиво через м'ясорубку
Печиво через м'ясорубку
Цей рецепт домашнього печива користується успіхом у господинь кілька десятиліть. Ще наші бабашки любили готувати печиво через м'ясорубку. Хочу запропонувати і сьогодні спекти це печиво Хризантема з
Класична шарлотка з хліба
Класична шарлотка з хліба
Всім добре відомо, що класична шарлотка – це солодка випічка, неодмінною складовою якої є фрукти і ягоди – яблука, груші або сливи. Основу пирога, як правило, становить пшеничний хліб, бісквітне
Домашні цукерки з печива
Домашні цукерки з печива
Домашні цукерки з печива – ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Інгредієнти дуже доступні, рецепт простий, а смак просто чарівний!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки