Печиво через м'ясорубку
Цей рецепт домашнього печива користується успіхом у господинь кілька десятиліть. Ще наші бабашки любили готувати печиво через м'ясорубку. Хочу запропонувати і сьогодні спекти це печиво Хризантема з пісочного тіста, і нехай його рецепт приживеться і у вашій родині, адже робиться вона зовсім просто.
Печиво через м'ясорубку рецепт в духовці
Час підготовки: 20 хвилин. Час приготування: 40 хвилин.
Покроковий фото рецепт пропонує використовувати для приготування вершкове масло, хоча в радянські часи був дуже популярний маргарин. Розсипчасте печиво вийде смачніше, якщо зробити посипання з маку, кунжуту або кокосової стружки.
Інгредієнти:
- масло вершкове 110 г,
- борошно пшеничне 2 склянки (можливо ще 1-2 ст. л.),
- цукор-120 г,
- розпушувач 1 ч. л.,
- сіль щіпка,
- ванільний цукор за смаком
- курячі яйця 2 шт.,
- молоко 2 ст. л.,
- мак і кунжут жменю.
Процес приготування:
Вершкове масло кімнатної температури помістіть в глибоку ємність.
Додайте до масла цукор, ванільний цукор або корицю.
розмішайте Виделкою масло з цукром, додайте курячі яйця. Частина збовтати яйця (2 ст. л.) залиште для змащення печива перед випічкою.
Міксер для цього рецепту не знадобиться, розмішуйте масу виделкою або заглибним блендером.
В іншій ємності змішайте просіяне борошно, дрібку солі і розпушувач, порціями введіть в тісто.
В результаті замішування у вас виходить м'яке, але не липке тісто для печива через м'ясорубку. Намагайтеся швидко працювати з ним, домагаючись однорідності. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, це буде залежати від її сорту. Накрите приберіть тісто на 15 хвилин у холодильник.
Тим часом підготуйте м'ясорубку, ніж попередньо відкладіть, він не знадобиться для печива.
Відривайте шматочками тісто і пропустіть його через м'ясорубку, викладайте на пергамент.
Розділяйте на смужки і формуйте зручні для вас форми печива: хризантеми, трояндочки, завитки. З тестом звертайтеся акуратно, щоб воно не порвалося.
Змішайте яйце, що залишилося з ложкою молока, а потім вмочіть пензлик і змажте всі заготовки на пергаменті. Потім для краси можна присипати зверху кожне печиво маком або кунжутом.
В попередньо розігріту до 190 градусів духовку відправте домашнє печиво на 15 хвилин. У результаті виходить рум'яна і повітряна всередині випічка, дуже ароматна.
За покроковий фото рецепт печива з м'ясорубки дякуємо Ольгу Бондас.