Печиво з мюслі - рецепт з кефіром без борошна в духовці - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Мюслі на основі вівсяних пластівців - 200 г
- Кефір 1,5% - 200 мл
- Яйце куряче - 1 шт.
Час приготування: 1 год 20 хвилин
Вихід: 9 - 10 шт.
Печиво з мюслі, рецепт без борошна і масла з шматочками сушених ягід і фруктів, готується дуже просто і швидко. Виходить, смачна і корисна випічка, на основі суміші для сніданку з сирих вівсяних пластівців. Такі вівсяні печінки, з шматочками фруктів, це відмінний варіант низькокалорійного сніданку, полудня і перекусу. Вони є величезною підтримкою для людей, які контролюють свою вагу і змушені обмежувати себе в випічці.
Незвичайний спосіб приготування мюслі - це також відмінний варіант сніданку для дітей, які не люблять каші. Але обожнюють печиво.
Як приготувати печиво з мюслі - рецепт з фото крок за кроком
У глибоку ємність висипаємо суміш для сніданку, до неї додаємо куряче яйце і кефір.
Всі компоненти необхідно ретельно змішати, до отримання однорідної маси.
Ми залишаємо отриману суміш настоюватися, в теплому місці на 40 хвилин. Пластівці вберуть в себе вологу і разбухнут, вийде клейка липка маса. Таким чином, сформується тісто, для майбутнього печива.
За допомогою столової ложки відокремлюємо невелику порцію тіста скачуємо з нього кулю, а потім розплющуємо намагаючись, щоб вони були однакові по товщині. Таким чином формуються майбутні вівсяні печінки. На заздалегідь приготовлений деко, вистелений папером для випікання, укладаємо заготовки. Вони повинні розташовувалися на однаковій відстані одна від одної. Це необхідно для того щоб виріб рівномірно пропеклося всередині.
Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Ставимо деко в духовку на 40 хвилин. По закінченню цього часу вівсяне печиво з мюслі з шматочками фруктів і ягід готове. Воно вийшло з золотистою хрусткою скоринкою, але при цьому м'яке всередині. До столу подається на сніданок і полуденок в поєднанні з напоями такими як чай, кефір, молоко і какао.
Ця випічка добре зберегтися протягом тижня, в закритому контейнері в холодильнику і буде радувати вас не один день, своєю присутністю на вашому столі.