Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас неймовірно смачний рецепт: сира царська паска з сиру без випічки. На сторінках кулінарних сайтів можна знайти величезну кількість такого святкового десерту, але у нас самий простий і швидкий рецепт сирної паски без яєць, з яким впорається навіть початківець кулінар. Головне, вибрати смачний сир, причому з будь жирністю, придбати якісні сухофрукти, всі інгредієнти перемішати і викласти у форму для сирної паски. Прикрасити можна на свій розсуд. Зверніть увагу, Великдень зі згущеним молоком і сметаною готується за добу до свята. Отже, читайте докладний покроковий рецепт з фото з усіма тонкощами і секретами.
Царська паска з сиру сира
Сир в даному рецепті з жирністю 9 відсотків. Якщо у вас немає блендера, візьміть дрібне сито і протріть його 1-2 рази. Замість ваніліну використовуйте будь-які ароматизатори, на ваш смак.
Для приготування сирної паски продаються спеціальні роз'ємні форми різного обсягу. Або ж можна використовувати стаканчик від йогурту або горщик для квітів, тільки зробіть кілька отворів внизу для стікання сироватки.
фото рецепт сирної паски зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- 450 г сир,
- сметана 150 г
- згущене молоко 150 г
- ванільний цукор 10 г,
- родзинки 90 г,
- чорнослив 100 г,
- в'ялена журавлина 50 г
- кондитерська посипання – для прикраси
- квіти з мастики готові – за бажанням.
Процес приготування:
Сир помістіть в зручну глибоку ємність, додайте сметану будь-якої жирності. Пробийте заглибним блендером до консистенції крему.

Всипте ванільний цукор або щіпку ваніліну, додайте згущене молоко. Згущеного молока можна взяти трохи менше, так як виходить дуже солодка паска. Продовжуйте збивати блендером до однорідної консистенції.

Ізюм, в'ялену журавлину, чорнослив добре промийте, покладіть в глибоку миску. Залийте гарячою водою на 10-15 хвилин.

Відкиньте на друшляк, дайте стекти воді і обсушити паперовими серветками. Великі сухофрукти наріжте маленькими скибочками.

До подрібненого сиру додайте підготовлені сушені фрукти. Перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по всій сирній масі.

Застеліть форму марлею, складеною в кілька шарів. Краї марлі повинні звисати назовні. Укладіть щільно сирну суміш. Форму поставте в миску. Щоб стікає сироватка не торкалася дна форми, встановіть формочку на кришку від банки з зовнішньої сторони. Таким чином, сироватка буде стікати в миску.

Накрийте сирну масу марлечкой. Зверху придумайте невеликий грузик і відправте на кілька годин в холодильник, краще на ніч.

Відкрийте зверху марлю, переверніть форму широким підставою подається на блюдо.

Обережно зніміть форму і марлю.

Прикрашається паска з сиру кондитерської посипкою, квіточками з мастики. Царська паска готова.

Світлого вам свята!

Як готується сира великдень без варіння читачам сайту Записна книжка розповіла Світлана, рецепт і покрокові фото автора.