» » Овочі в тесті

Овочі в тесті


Мій сьогоднішній рецепт прижився в нашій родині, особливо коли збираємося на природу чи на пікнік. Пропоную приготувати овочі в тесті, а точніше овочеве рагу, запечене в домашньому листковому тісті. Можливо, для деяких ідея взяти рагу на природу, здасться смішною, але саме такі пироги зручно брати з собою в дорогу. В рецепті начинку пропонується зробити з баклажанів, кабачка, моркви, болгарського перцю, помідорів і сиру. Листкове тісто з овочами дозволить зберегти всі соки і аромат овочевого рагу. В дорозі вам не знадобляться вилки і руки залишаться чистими!

Овочі в тесті запечені в духовці з сиром

Овочі у тесті

Овочеві пиріжки з золотистою скоринкою вийдуть апетитними і ситним. Швидке листкове тісто ви зможете приготувати самі, витративши мінімум зусиль і часу.

Листкове тісто з овочами

В начинку можна пустити будь-які овочі, хоч тушковану капусту, хоч картоплю з грибами. Не варто й говорити, що фрукти або ягоди стануть чудовою начинкою для солодкої випічки.

Час підготовки: 1 год. Час приготування: 1 год. Вихід: 2 овочевих пирога.

Баклажани з овочами в тесті рецепт

Інгредієнти:

Інгредієнти для листкового тіста:

  • вершкове тісто (підморожене) 120 г,
  • крижана вода 65 мл
  • пшеничне борошно 180 г,
  • сир 50 г,
  • жовток для обмазування 1 шт.
  • кунжут для посипання 1 ст. л.

Для овочевого рагу:

  • баклажани 2 шт.,
  • кабачок за смаком,
  • морква 1 шт.,
  • болгарський перець 1 шт.,
  • томати 2-3 шт.,
  • лук 1 шт.,
  • часник за смаком
  • бринза або сир моцарелла 80 г,
  • рослинна олія 70 мл
  • сіль і цукор за смаком
  • суміш мелених перців - щіпка,
  • пряна зелень за смаком.

Процес приготування:

Для швидкого приготування листкового тіста необхідно попередньо остудити трохи води і вершкове масло. На крупній тертці подрібніть вершкове масло.

Масло на тертці в листкове тісто

Додайте до масла крижану воду, пшеничне борошно і замішують тісто.

Рецепт швидкого листкового тіста

На крупній тертці натріть сир і додайте його в тісто.

Як зробити швидке листкове тісто

Вийшов колобок з тіста покладіть в пакет і приберіть його в холодильник на 30 хвилин.

Швидке листкове тісто

Тим часом займіться овочевим рагу. Для його приготування можете використовувати будь-які овочі за смаком. Також в рагу, для ситості, можна додавати копчені ковбаски і сир.

Молоденькі баклажани очистіть від шкірки і поріжте маленькими кубиками, як на ікру.

Баклажани запечені в тесті рецепт

Моркву, цибулю і болгарський перець поріжте на маленькі кубики. В начинку для такої страви також можна додавати кабачки за бажанням.

Морква перець лук

На рослинному маслі пасеруйте, спочатку моркву з цибулею кілька хвилин, потім відправляйте до них баклажани, солодкий перець. Вже після того, як овочі на сковороді придбали золотистий відтінок (15-20 хвилин), додайте подрібнений томат. Тушкуйте овочі ще 5-10 хвилин.

Рагу з овочів на сковороді

Зніміть овочі з плити і дайте їм трохи охолонути. Натріть на майбутню начинку для пирога бринзи або киньте дрібно нарізані кубики моцарели або іншого розсільного сиру. Перемішайте начинку за смаком додайте сіль, цукор і спеції. При бажанні можна додавати в таку начинку мисливські ковбаски.

овочева Начинка з сиром

Розріжте охолоджене тісто на дві частини і кожну частину розкачайте в пласт пластом на присипаній борошном дошці. На половинку пласта викладіть овочеву начинку, не доходячи до краю 1 див.

Листковий пиріг з овочами рецепт з фото

Тепер акуратно і красиво защипывайте краю пирога з тушкованими овочами.

Листкові пиріжки з овочами рецепт з фото

Перекладіть пироги на деко, вистелений пергаментом, змастіть зверху жовтком і присипте кунжутом.

Листкові пиріжки з овочами в духовці

Листкові пироги з овочевим рагу випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин при температурі 210 градусів.

Овочі в листковому тісті

Подавайте овочі в листковому тісті теплими, зі свіжою зеленню і зі сметаною.

Овочеві пиріжки Пиріг з баклажанами і листковим тестом

Автор рецепта і фото Ольга Бондас.

Радимо прочитати

Смажений салат "Універсал"
Смажений салат "Універсал"
Хочу поділитися дуже цікавою стравою Смажений салат «Універсал». Як може бути салат та ще й смаженим? А ось і може. Справа в тому, що всі інгредієнти в цьому блюді, без винятку, обсмажуються і воно
Закуска з кабачків на зиму
Закуска з кабачків на зиму
Овочева закуска з кабачків на зиму – відмінна ідея для заготівлі. Овочі присмачити стиглими соковитими томатами, які віддадуть весь свій сік у процесі готування, додамо трохи паприки і інших спецій,
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для
Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки