Крем для торта Наполеон
Торт Наполеон - шедевр кондитерського мистецтва, любителі солодкого приходять в захват від нього. Приголомшливо смачний десерт, який практично став класикою. Він нерідко стає кульмінацією святкового застілля. Якщо вам належить велика місія накрити святковий стіл, то не забувайте про те, з яким ентузіазмом гості зустрічають торт Наполеон! За торт, принесений із магазину, вас навряд чи хтось щиро похвалить, зате за власноруч приготоване блюдо отримати зірочки кулінара цілком можливо.
Французи і темпераментні італійці називають цей тортик «mille feuille», що означає - тисяча шарів. Існує кілька захоплюючих історій появи на світ цього смачного десерту, про них буде розказано в кінці випуску. А поки перейдемо до рецептом заварного крему для торта Наполеон.
Крем для торта Наполеона
Вам пропонується рецепт простого дуже ніжного і смачного класичного заварного крему. З коржами все набагато простіше. Найскладніший варіант - зробити самостійно тісто і спекти коржі для Наполеона. Варіант менш складний - придбати в супермаркеті готове заморожене листкове тісто і спекти коржі з нього. Найпростіший варіант - придбати повністю готові до вживання коржі і просто промазати їх кремом.
Ви запитаєте: а чому б у такому випадку не купити готовий Наполеон? Відповідь проста - на виробництві крем для торта будуть готувати з незрозумілого сухого молока, яєчного порошку і шкідливих жирів. Такий крем - стрес для організму, він може додати вашій талії зайві сантиметри, а організму в цілому - проблеми зі здоров'ям.
Інгредієнти:
- яйця курячі – 4 шт.;
- борошно пшеничне - 4 ст. ложки;
- молоко – 1 л;
- цукор - 500 г;
- вершкове масло - 500 г
Процес приготування:
Якщо ви готуєте крем за описаним рецептом, то використовуйте для нього тільки якісні та поживні продукти. Не спред або маргарин, а вершкове масло; не яєчний порошок і сухе молоко, а яйця і натуральне молочко.
Курячі яйця розбити в миску і додати до них просіяне пшеничне борошно. Два ці інгредієнти потрібно перемішати до однорідної маси. При розмішуванні цих компонентів часто бувають грудочки, відмінним і швидким рішенням буде використання спеціальних пристосувань до погружному блендеру з ножем.
У сотейнику потрібно закип'ятити молоко і розчинити в ньому весь цукровий пісок.
солодке молоко тонкою цівкою вливаємо яєчно – борошняну суміш, при цьому не перестаємо перемішувати масу.
Варимо крем на самому тихому вогні до загусання. Потім знімаємо сковороду з вогню, охолодити до кімнатної температури.
Попередньо розм'якшене вершкове масло викладаємо у велику ємність, в якій надалі будемо вимішувати крем, збиваємо вінчиком або міксером до однорідної маси.
Додаємо в масло невеликими порціями остиглий крем і починаємо інтенсивно перемішувати всю масу віночком.
Тут можна використовувати міксер і працювати на повільній швидкості. В кілька етапів підмішуємо заварний крем до маслу, але не навпаки.
Отриманим змащуємо кремом коржі торта або використовуємо його для наповнення заварних тістечок або булочок. Крем хороший не тільки в Наполеоні, він прекрасно буде поєднуватися з медовими, сметанковими і бісквітними коржами.
Вас неодмінно порадує те, що смак крему виходить чудовим!
Якщо процес вас анітрохи не втомив, налаштуйтеся на приготування домашнього Наполеона з безліччю найтонших шарів. Своїм коронним рецептом я обов'язково поділюся у найближчому випуску, підписуйтесь на розсилання нових рецептів нашої записної книжки!
Французи стверджують, що десерт придуманий кулінаром, який жив при дворі самого Бонапарта. Він мріяв стати кращим кухарем. І пішов на хитрість: придбав традиційний святковий французький пиріг, розрізавши вздовж коржі, змастив кремом з варенням і вершками. І щоб потішити своєму імператору, назвав десерт його ім'ям. Звичайно, всі прихильники Бонапарта і він сам оцінили ласощі.
Згідно з іншою легендою автор десерту - сам імператор. Нібито дружина приревнувала імператора до симпатичної юної фрейліною. Щоб відвернути Жозефіну (яка, варто сказати, дуже любила солодке) від сумних думок, Бонапарт запропонував їй поласувати десертом його власного винаходу. І на ходу придумав рецепт, який і був перевірений на практиці, в результаті вийшов дуже смачний торт, який назвали на честь його винахідника.
У Росії ж вперше ласощі було приготовлено в пам'ять про вигнання військ Наполеона і було зроблено у вигляді тістечок трикутної форми, що нагадують капелюх імператора.
Ось така цікава і смачна історія!