» » Крем для торта Наполеон

Крем для торта Наполеон


Торт Наполеон - шедевр кондитерського мистецтва, любителі солодкого приходять в захват від нього. Приголомшливо смачний десерт, який практично став класикою. Він нерідко стає кульмінацією святкового застілля. Якщо вам належить велика місія накрити святковий стіл, то не забувайте про те, з яким ентузіазмом гості зустрічають торт Наполеон! За торт, принесений із магазину, вас навряд чи хтось щиро похвалить, зате за власноруч приготоване блюдо отримати зірочки кулінара цілком можливо.

Торт Наполеон домашній

Французи і темпераментні італійці називають цей тортик «mille feuille», що означає - тисяча шарів. Існує кілька захоплюючих історій появи на світ цього смачного десерту, про них буде розказано в кінці випуску. А поки перейдемо до рецептом заварного крему для торта Наполеон.

Крем для торта Наполеона

Крем для наполеона рецепт з фото

Вам пропонується рецепт простого дуже ніжного і смачного класичного заварного крему. З коржами все набагато простіше. Найскладніший варіант - зробити самостійно тісто і спекти коржі для Наполеона. Варіант менш складний - придбати в супермаркеті готове заморожене листкове тісто і спекти коржі з нього. Найпростіший варіант - придбати повністю готові до вживання коржі і просто промазати їх кремом.

Ви запитаєте: а чому б у такому випадку не купити готовий Наполеон? Відповідь проста - на виробництві крем для торта будуть готувати з незрозумілого сухого молока, яєчного порошку і шкідливих жирів. Такий крем - стрес для організму, він може додати вашій талії зайві сантиметри, а організму в цілому - проблеми зі здоров'ям.

Інгредієнти:

  • яйця курячі – 4 шт.;
  • борошно пшеничне - 4 ст. ложки;
  • молоко – 1 л;
  • цукор - 500 г;
  • вершкове масло - 500 г

Процес приготування:

Крем для наполеона складЯкщо ви готуєте крем за описаним рецептом, то використовуйте для нього тільки якісні та поживні продукти. Не спред або маргарин, а вершкове масло; не яєчний порошок і сухе молоко, а яйця і натуральне молочко.

Яйця борошно в заварний кремКурячі яйця розбити в миску і додати до них просіяне пшеничне борошно. Два ці інгредієнти потрібно перемішати до однорідної маси. При розмішуванні цих компонентів часто бувають грудочки, відмінним і швидким рішенням буде використання спеціальних пристосувань до погружному блендеру з ножем.

Заварний крем на молоціУ сотейнику потрібно закип'ятити молоко і розчинити в ньому весь цукровий пісок.

Заварний крем з яйцямисолодке молоко тонкою цівкою вливаємо яєчно – борошняну суміш, при цьому не перестаємо перемішувати масу.

Приготування заварного кремуВаримо крем на самому тихому вогні до загусання. Потім знімаємо сковороду з вогню, охолодити до кімнатної температури.

Вершкове масло в кремПопередньо розм'якшене вершкове масло викладаємо у велику ємність, в якій надалі будемо вимішувати крем, збиваємо вінчиком або міксером до однорідної маси.

Крем заварний з вершковим масломДодаємо в масло невеликими порціями остиглий крем і починаємо інтенсивно перемішувати всю масу віночком.

Крем заварний рецептТут можна використовувати міксер і працювати на повільній швидкості. В кілька етапів підмішуємо заварний крем до маслу, але не навпаки.

Отриманим змащуємо кремом коржі торта або використовуємо його для наповнення заварних тістечок або булочок. Крем хороший не тільки в Наполеоні, він прекрасно буде поєднуватися з медовими, сметанковими і бісквітними коржами.

Вас неодмінно порадує те, що смак крему виходить чудовим!

Якщо процес вас анітрохи не втомив, налаштуйтеся на приготування домашнього Наполеона з безліччю найтонших шарів. Своїм коронним рецептом я обов'язково поділюся у найближчому випуску, підписуйтесь на розсилання нових рецептів нашої записної книжки!

Французи стверджують, що десерт придуманий кулінаром, який жив при дворі самого Бонапарта. Він мріяв стати кращим кухарем. І пішов на хитрість: придбав традиційний святковий французький пиріг, розрізавши вздовж коржі, змастив кремом з варенням і вершками. І щоб потішити своєму імператору, назвав десерт його ім'ям. Звичайно, всі прихильники Бонапарта і він сам оцінили ласощі.

Згідно з іншою легендою автор десерту - сам імператор. Нібито дружина приревнувала імператора до симпатичної юної фрейліною. Щоб відвернути Жозефіну (яка, варто сказати, дуже любила солодке) від сумних думок, Бонапарт запропонував їй поласувати десертом його власного винаходу. І на ходу придумав рецепт, який і був перевірений на практиці, в результаті вийшов дуже смачний торт, який назвали на честь його винахідника.

У Росії ж вперше ласощі було приготовлено в пам'ять про вигнання військ Наполеона і було зроблено у вигляді тістечок трикутної форми, що нагадують капелюх імператора.

Ось така цікава і смачна історія!

Радимо прочитати

Торт Трюфель
Торт Трюфель
Торт Трюфель, приготований власноруч, це чудовий подарунок не тільки винуватцеві торжества, але і будь-кому, присутньому на святі!
Торт з меренгою
Торт з меренгою
Цей рецепт я вважаю власним вдалим винаходом, хоча цілком можливо, що щось аналогічне давно відомо. Один час, якщо була можливість приготувати безе, я у все бісквітні торти додавала його шар, тому що
Торт з бананами
Торт з бананами
Цей простий і швидкий у виконанні торт відмінно підійде для чаювання в тихому сімейному колі. Але якщо ваші друзі і знайомі є великими любителями бананів і десертами з ними, то можна приготувати
Торт Наполеон на сковороді
Торт Наполеон на сковороді
Цей торт чимось нагадує звичайний «Наполеон», який багато господині печуть у духовці, але я пропоную спекти його на сковороді. Тісто готується на сметані і олії, тонкі коржі дуже швидко випікаються
Торт з печива і сметани без випічки
Торт з печива і сметани без випічки
Літніми днями зовсім немає бажання займатися випічкою, тому люблю готувати різні десерти, для яких не потрібна духовка. Ось і сьогодні пропоную один з таких швидких і дуже смачних рецептів десерту
найсмачніший торт
найсмачніший торт
найсмачніший торт складається з декількох коржів. Медовий, листковий, безе з горіхами це види коржів, які прослоены заварним кремом зі згущеним молоком і збитими вершками.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки