» » Пиріжки з рисом і яйцем

Пиріжки з рисом і яйцем


Начинок для пиріжків безліч, є кілька класичних рецептів і їх варіації. Пиріжки з рисом і яйцем знаходяться на перших рядках в списку найпопулярніших. За бажанням ви можете додати (або ні) в начинку свіжу зелень – цибуля або кріп. Рецепт дріжджового тіста кожен вибирає для себе сам, воно може бути замішана на молоці, кефірі, заквасці, а в даному рецепті докладно описаний спосіб приготування заварного тіста на дріжджах.

Пиріжки з рисом і яйцем в духовці

Пиріжки з рисом і яйцем

Майже у кожної людини те чи інше блюдо викликає свої асоціації, спогади. Перші пиріжки в своєму житті майже напевно нам приготувала бабуся або мама, бо від них віяло теплом і любов'ю. Тому кожна господиня, любляча кулінарію, обов'язково повинна освоїти нехитра мистецтво приготування пиріжків, щоб продовжувати традиції і балувати своїх близьких.

Можна посмажити котлети на сковороді або у фритюрі, але існує думка, що використовувати духову шафу для випічки найбільш раціонально. По-перше, використовується менша кількість масла для смаження, по-друге, за один раз ви можете спекти більшу кількість пиріжків, ніж заощадите багато часу. Подавайте пиріжки з рисом і яйцем теплими або остиглими, з кефіром або сметаною.

Інгредієнти:

Начинка:

  • Рис - 1,5 склянки відвареного,
  • Яйця варені - 5 штук,
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Зелена цибуля - за бажанням.

Тісто:

  • Цукор -3 столові ложки
  • Сіль - 1 чайна ложка,
  • Маргарин - 2 столові ложки,
  • Майонез - 1 столова ложка,
  • Вода (окріп) - 300 мл
  • Рослинне масло - 5 столових ложок,
  • Борошно - 600 грам,
  • Дріжджі швидкодіючі пів пачки 6 грам,

Яйце для змащування пиріжків.

Процес приготування:

Спочатку готуємо дріжджове тісто. Все крок за кроком я показала в цьому фото рецепті, ні чого складного немає. Тісто готується швидко і легко, а в роботі приємне. Начинка для пиріжків підійде будь-яка, не тільки рис і яйце. Для початку беремо велику чашку і засипаємо в неї цукор, сіль, вливаємо олію, додаємо майонез і маргарин (можна використовувати вершкове масло).

Дріжджове тісто з майонезом

Просіваємо борошно заздалегідь, щоб вона була готова, так як замішувати тісто потрібно швидко. Гарячу воду вливаємо в чашу, і тут же всипаємо дві склянки борошна. Поверх борошна насипаємо сухі швидкодіючі дріжджі, і висипаємо решту борошно. Робимо це для того, щоб дріжджі не контактували з окропом, інакше вони загинуть.

Дріжджове тісто з рослинним маслом

Все перемішуємо ложкою, далі вимішуємо рукою.

Дріжджове тісто з окропом заварне

Заварне дріжджове тісто на окропі готується швидко, навіть початківець кулінар зможе впоратися з його приготуванням. Готове тісто для пиріжків залишаємо підходити в теплому місці, прикривши кухонної серветкою, щоб поверхня не заветрелась.

Заварне тісто для пиріжків

Поки тісто піднімається, займемося начинкою. Яйця відварити круто, очистити і порізати кубиком.

Яйця в начинку для пиріжків

Рис для пиріжків зручно приготувати в мультиварці на режимі «плов». Відправити варений рис до яєць, посолити, поперчити за смаком. На цьому етапі можна додати зелений лук, як я це зробила для закритих пиріжків.

Рис яйце в начинку для пиріжків

Коли тісто підійде, його потрібно обім'яти. І дати піднятися ще.

Заварне дріжджове тісто для пиріжків

Потім приступити до формування красивих пиріжків. Тісто розділити на дрібні кульки.

Гарне тісто для пиріжків

Кожен шматочок розкачати в тонкий коржик на припыленной робочої поверхні. У гуртків зробити по краях паралельні надрізи і викласти рисову начинку.

Пиріжки рис яйце покроково

Натягнути на начинку одну сторону коржа, так, щоб вона проглядала у віконці розрізу.

Пиріжки з рисом, яйцем покроково

Нахлестнуть другу сторону тесту.

Пиріжки з рисом і яйцем покроково

Всі відкриті зрізи тіста защипнути і пиріжки укласти на деко, змащене маслом або припыленный борошном.

Пиріжки з рисом і яйцем фото покроково

Для пиріжків класичної форми використовувалася начинка рис-яйце-зелений лук. Вона викладається на центр коржі.

Пиріжки начинка з рисом і яйцем

Протилежні краї защипываются. З цим тестом дуже добре працювати, вона не липне до рук. Коржі можна навіть робити без качалки.

Пиріжки з рисом, цибулею яйцем

Вийшло два дека: один – з закритими пиріжками, другий – з відкритими. Дати час на расстойку, змастити поверхню пиріжків збовтаним яйцем. Заздалегідь включити духовку і прогріти її до 180 градусів.

Пиріжки з рисом, яйцем як приготувати

Печені в духовці пиріжки з рисом і яйцем випікаються 25 хвилин. Виймаємо один деко і ставимо в духову шафу наступний.

Запах свіжої домашньої випічки, навряд чи залишить когось байдужим. Заварюємо свіжий чай, поки чекаємо другу партію пирогів з рисовою начинкою. Перекладаємо м'які пиріжечки на блюдо і подаємо до столу.

Пиріжки з рисом, яйцем в духовці

Скажу чесно, працювала з заварним тістом для пиріжків вперше, і мені воно дуже сподобалося!

Пиріжки швидко розлетілися, раджу і вам спробувати їх приготувати. І впевнена, ви заглянете ще не раз на цю сторінку.

Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Тісто на кефірі для пиріжків
Тісто на кефірі для пиріжків
Мешканці будинків, в яких панує чарівний аромат випічки, виглядають більш щасливими і життєрадісними, ніж ті, які відмовляють собі в насолоді поласувати час від часу смачними домашніми пиріжками.
Суп з фрикадельками «їжачками»
Суп з фрикадельками «їжачками»
Суп з фрикадельками можна віднести до категорії швидких перших страв на швидку руку. Традиційно для більшості супів спочатку варять шматок м'яса на кісточці, і на це йде велика частина усього часу
Начинка з капусти для пиріжків
Начинка з капусти для пиріжків
Навіть у такій простій справі, як начинка з капусти для пиріжків або пирогів, у кожної господині свій підхід, тому вона у всіх виходить різною. Я, наприклад, дуже люблю пиріжки з капустою, але рідко

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки