Пиріжки з рисом і яйцем
Начинок для пиріжків безліч, є кілька класичних рецептів і їх варіації. Пиріжки з рисом і яйцем знаходяться на перших рядках в списку найпопулярніших. За бажанням ви можете додати (або ні) в начинку свіжу зелень – цибуля або кріп. Рецепт дріжджового тіста кожен вибирає для себе сам, воно може бути замішана на молоці, кефірі, заквасці, а в даному рецепті докладно описаний спосіб приготування заварного тіста на дріжджах.
Пиріжки з рисом і яйцем в духовці
Майже у кожної людини те чи інше блюдо викликає свої асоціації, спогади. Перші пиріжки в своєму житті майже напевно нам приготувала бабуся або мама, бо від них віяло теплом і любов'ю. Тому кожна господиня, любляча кулінарію, обов'язково повинна освоїти нехитра мистецтво приготування пиріжків, щоб продовжувати традиції і балувати своїх близьких.
Можна посмажити котлети на сковороді або у фритюрі, але існує думка, що використовувати духову шафу для випічки найбільш раціонально. По-перше, використовується менша кількість масла для смаження, по-друге, за один раз ви можете спекти більшу кількість пиріжків, ніж заощадите багато часу. Подавайте пиріжки з рисом і яйцем теплими або остиглими, з кефіром або сметаною.
Інгредієнти:
Начинка:
- Рис - 1,5 склянки відвареного,
- Яйця варені - 5 штук,
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Зелена цибуля - за бажанням.
Тісто:
- Цукор -3 столові ложки
- Сіль - 1 чайна ложка,
- Маргарин - 2 столові ложки,
- Майонез - 1 столова ложка,
- Вода (окріп) - 300 мл
- Рослинне масло - 5 столових ложок,
- Борошно - 600 грам,
- Дріжджі швидкодіючі пів пачки 6 грам,
Яйце для змащування пиріжків.
Процес приготування:
Спочатку готуємо дріжджове тісто. Все крок за кроком я показала в цьому фото рецепті, ні чого складного немає. Тісто готується швидко і легко, а в роботі приємне. Начинка для пиріжків підійде будь-яка, не тільки рис і яйце. Для початку беремо велику чашку і засипаємо в неї цукор, сіль, вливаємо олію, додаємо майонез і маргарин (можна використовувати вершкове масло).
Просіваємо борошно заздалегідь, щоб вона була готова, так як замішувати тісто потрібно швидко. Гарячу воду вливаємо в чашу, і тут же всипаємо дві склянки борошна. Поверх борошна насипаємо сухі швидкодіючі дріжджі, і висипаємо решту борошно. Робимо це для того, щоб дріжджі не контактували з окропом, інакше вони загинуть.
Все перемішуємо ложкою, далі вимішуємо рукою.
Заварне дріжджове тісто на окропі готується швидко, навіть початківець кулінар зможе впоратися з його приготуванням. Готове тісто для пиріжків залишаємо підходити в теплому місці, прикривши кухонної серветкою, щоб поверхня не заветрелась.
Поки тісто піднімається, займемося начинкою. Яйця відварити круто, очистити і порізати кубиком.
Рис для пиріжків зручно приготувати в мультиварці на режимі «плов». Відправити варений рис до яєць, посолити, поперчити за смаком. На цьому етапі можна додати зелений лук, як я це зробила для закритих пиріжків.
Коли тісто підійде, його потрібно обім'яти. І дати піднятися ще.
Потім приступити до формування красивих пиріжків. Тісто розділити на дрібні кульки.
Кожен шматочок розкачати в тонкий коржик на припыленной робочої поверхні. У гуртків зробити по краях паралельні надрізи і викласти рисову начинку.
Натягнути на начинку одну сторону коржа, так, щоб вона проглядала у віконці розрізу.
Нахлестнуть другу сторону тесту.
Всі відкриті зрізи тіста защипнути і пиріжки укласти на деко, змащене маслом або припыленный борошном.
Для пиріжків класичної форми використовувалася начинка рис-яйце-зелений лук. Вона викладається на центр коржі.
Протилежні краї защипываются. З цим тестом дуже добре працювати, вона не липне до рук. Коржі можна навіть робити без качалки.
Вийшло два дека: один – з закритими пиріжками, другий – з відкритими. Дати час на расстойку, змастити поверхню пиріжків збовтаним яйцем. Заздалегідь включити духовку і прогріти її до 180 градусів.
Печені в духовці пиріжки з рисом і яйцем випікаються 25 хвилин. Виймаємо один деко і ставимо в духову шафу наступний.
Запах свіжої домашньої випічки, навряд чи залишить когось байдужим. Заварюємо свіжий чай, поки чекаємо другу партію пирогів з рисовою начинкою. Перекладаємо м'які пиріжечки на блюдо і подаємо до столу.
Скажу чесно, працювала з заварним тістом для пиріжків вперше, і мені воно дуже сподобалося!
Пиріжки швидко розлетілися, раджу і вам спробувати їх приготувати. І впевнена, ви заглянете ще не раз на цю сторінку.
Приємного апетиту!