» » Начинка з капусти для пиріжків

Начинка з капусти для пиріжків


Навіть у такій простій справі, як начинка з капусти для пиріжків або пирогів, у кожної господині свій підхід, тому вона у всіх виходить різною. Я, наприклад, дуже люблю пиріжки з капустою, але рідко їх купую саме з тієї причини, що «чужі» начинки не підходять під мій смак. У мене ж погляд на тушковану капусту такий: вона повинна бути доведена до повної готовності і в кінці трохи засмажене. Крім капусти в начинку я кладу цибулю і моркву, а в процесі приготування додаю невелику кількість томату або кетчупу для кольору і легкого аромату.

Начинка з капусти для пиріжків, пирога або вареників

Начинка з капусти

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти,
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морква,
  • 1 ст. л. томатної пасти або кетчупу,
  • 50 мл соняшникової олії,
  • сіль,
  • перець,
  • лавровий лист.

Процес приготування:

Капусту очистити від верхнього листя, вирізаємо тверду середину і шаткуємо. Краще при цьому не використовувати терку або овочевий ніж, які нарізають капусту дуже тонкими шматочками, тому що в цьому випадку до кінця приготування вона може перетвориться в кашку і стати непридатною для начинки, особливо ранні або літні сорти. Якщо капустяна начинка потрібна для пирогів або пирога, можна нарізати листя навіть досить крупно, а якщо для вареників чи млинців, то трохи дрібніше.

Начинка з капусти як приготувати

Цибулину ріжемо кубиками, моркву натираємо.

Начинка морква цибуля

Всі овочі солимо і перетираємо руками, щоб капуста пустила сік і стала м'якше. Перекладаємо капусту в глибоку сковороду або сотейник, заливаємо водою до половини шару капусти і залишаємо тушкуватися на середньому вогні під кришкою.

Коли майже вся рідина випарується, кладемо томатний соус, лавровий лист, перець і вливаємо олію.

Начинка з капусти з томатною пастою

Далі готуємо капусту без кришки, час від часу перемішуючи. Її нижній шар повинен зовсім злегка обсмажуватися на олії - від цього овочева начинка темніє і стає більш ароматною.

Капустяна начинка рецепт

Готову тушковану капусту потрібно остудити, а перед тим, як додавати в пиріжки або вареники, краще її трохи віджати зайвий сік не роз'їдав тісто. Якщо з такою капустою готуються вареники, то найкращою заправкою для них буде цибулю, обсмажений на соняшниковій олії.

Капустяна начинка рецепт

Радимо прочитати

Капустяні оладки рецепт з фото
Капустяні оладки рецепт з фото
Привіт, друзі. Нарешті з'явилися перші свіжі овочі та зелень. І зараз саме час включити в раціон і поласувати овочевими стравами. Ви капусту любите? Тоді капустяні оладки – рецепт для вас, любителів
Салат з капустою і болгарським перцем
Салат з капустою і болгарським перцем
Овочевий салат - це прекрасний варіант для легкого перекусу. Завдяки таким салатів відбувається насичення організму, при цьому ми отримуємо максимум користі і мінімум калорій. Одним з часто
Ліниві голубці в мультиварці
Ліниві голубці в мультиварці
Є страви, які однаково добре виходять і в духовці, і на сковорідці, і в каструлі, і навіть в мультиварці. Ліниві голубці якраз відносяться до таких. Якщо при приготуванні звичних голубців багато часу
Ліниві голубці в каструлі
Ліниві голубці в каструлі
«Ліниві» голубці названі так не даремно, адже дійсно часу на їх приготування йде в рази менше в порівнянні з їх близькими родичами – традиційними голубцями, загорнутими у листя капусти. Є ще більш
Млинці з капустою і грибами
Млинці з капустою і грибами
Млинці потрібно готувати не тільки в Масляний тиждень. З набору найпростіших продуктів виходить смачна страва. Причому залежно від гастрономічних уподобань ви можете залишити його як є, а можете

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки