Ліниві голубці в мультиварці
Є страви, які однаково добре виходять і в духовці, і на сковорідці, і в каструлі, і навіть в мультиварці. Ліниві голубці якраз відносяться до таких. Якщо при приготуванні звичних голубців багато часу забирає підготовка капусти, загортання фаршу в листя, то для «лінивого» страви досить просто нашаткувати капусту і змішати її з іншими інгредієнтами: поміняється лише зовнішній вигляд страви, що ніяким чином не позначиться на його смакових якостях. А отримати додатковий годинку вільного від кухонних справ часу буде приємно кожній господині.
Ліниві голубці
Отже, для рецепта ледачих голубців знадобляться
Інгредієнти:
- 200-300 г фаршу (в даному випадку курячий),
- ¼ частину качана білокачанної капусти,
- 1 середня морква,
- 1 солодкий перець,
- 3 зубчики часнику,
- 2 столові ложки рису,
- 200 г кип'яченої охолодженої води,
- 2 столові ложки кетчупу,
- 3 столові ложки сметани,
- сіль за смаком
- будь-які спеції,
- 1 яйце - за бажанням (без нього маса теж тримає форму).
Процес приготування:
Ви можете запитати, що серед стандартних продуктів для голубців робить перець. Він додасть страві додатковий аромат і смак. Але якщо ви не любите цей овоч, не кладіть його зовсім.
Розморожений фарш перекладаємо в чисту глибоку миску. До нього трьом на крупній тертці заздалегідь очищену і вимиту моркву. Хтось попередньо пасерують її і тільки потім додає в основу для голубців. Не потрібно займати зайвого посуду, цей коренеплід чудово протушкується разом з іншими інгредієнтами.
Перець розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням, гарненько промиваємо та нарізаємо маленькими квадратиками. Можна, звичайно, його теж натерти, але тоді він перетвориться в однорідну масу і зовсім не буде «читатися» на блюді.
Далі знімаємо з капусти верхні листки, миємо її, шаткуємо й перекладаємо до вже підготовлених компонентів. Залишилося додати тільки промитий рис, посолити і добре перемішати.
Коли «лінива» маса для голубців готова, змоченими руками формуємо кульки з фаршу і кладемо їх у форму мультиварки (її не треба нічим змащувати і поливати).
В окремій мисочці змішуємо воду, сметану і кетчуп. Трохи підсолюємо. Заливаємо цим соусом голубці. У нас залишився часник. Про нього ми не забули. Чистимо його, моєму і подрібнюємо ножем. Не потрібно пропускати його через прес, він повинен залишитися маленькими шматочками. Зверху посипаємо їм голубці, вставляємо в каструлю мультиварки, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння».
За одну сесію (40 хвилин) страва до кінця не приготується, капуста і рис не протушатся, тому запускаємо режим повторно. Перевертати їх не потрібно стежити особливо теж. У цьому явну перевагу мультиварки перед іншими способами приготування страв.
Готові ліниві голубці подаємо гарячими, поливши сметаною і посипавши зеленню. Як гарнір добре підійде будь-який овочевий салат. Приємного апетиту.
За простий рецепт і фото швидких голубців дякуємо Ксюшу.
Можливо, вам буде цікаво, як приготувати тефтелі в капусті:
Рецепт приготування тефтелькою з капустою -->>