Капустяні оладки рецепт з фото

Привіт, друзі. Нарешті з'явилися перші свіжі овочі та зелень. І зараз саме час включити в раціон і поласувати овочевими стравами. Ви капусту любите? Тоді капустяні оладки – рецепт для вас, любителів цього корисного овоча. Навіть дітям оладки з капусти дуже сподобаються.
Капустяні оладки
Смак оладок абсолютно не залежить від сезону, в якому ви їх готуєте. Головне, що б білокачанна капуста була. А з неї вже можна хоч ліниві голубці приготувати.
Є різні способи приготування цих млинчиків: на кефірі, сметані, з яйцями і без, навіть з манкою. Я не так давно готувала капустяні оладки, тільки на кефірі. Але щось вони у мене не вийшли, тому і рецепт для вас не викладала. А цей дуже сподобався моїм дітям, навіть готувати довелося два дні поспіль, тому і ділюся. А оладки з кабачка вони теж дуже люблять.
При приготуванні від капусти залежатиме і кількість борошна. Якщо вона молода, виходить дуже соковита і борошна знадобиться трохи більше звичайного.
Для своєрідного смаку та пікантності рекомендую додати часник, навіть якщо ви його не любите. Смак вийде більш насичений.
Щоб приготувати оладки з капусти підготуйте:
- Капуста — половинка невеликого качана 400 г;
- Пучок зеленого цибулі (можна ріпчастої невелику головку);
- яєць — 2 шт.;
- Сметани — 2 ст. ложки;
- 4 повні ст. ложки борошна;
- Розпушувача третя частина чайної ложки;
- Сіль;
- Трохи спецій.
- Часнику — 3 зубчики
- Рослинне масло.
Як приготувати капустяні оладки
Займемося капустою. Її дрібно поріжте і ще порубайте ножем, що б була дрібніші. Завантажте в миску. Стару капусту на тертці можна натерти, як для дерунів — оладок з картоплі.
Посоліть, розітріть руками до появи соку. Додайте Приправу і часник, дрібно посічену або краще пропустіть через прес.
Дрібніші настрогайте цибулю.
Додаємо яйця.
Кладемо сметану, перемішуємо.
змішуємо Борошно з розпушувачем і висипаємо в капустяну масу.
Перемішуємо. Борошном регулюємо консистенцію тесту. Воно виходить як для звичайних оладок на кефірі. Або приблизно як у мене на картинці:
Розігріваємо олію в сковорідці. Викладаємо невеликі порції за допомогою ложки. Смажимо на невеликому вогні до красивого рум'янцю з обох сторін.
Ось і готово. Викладаємо готові капустяні оладки на тарілку і подаємо на стіл разом зі сметанкою.
Ще рецепт подивіться:
Смачного.
p.s. Ну як? Сподобалися капустяні млинці? Ви такі готуєте або у вас якісь свої секрети приготування? Не скупіться, поділіться з нами в коментарях. А я пропоную вам не пропускати моїх смачних рецепов.