» » Оладки з сиром

Оладки з сиром


Болгарська або білоруська бринза продається у нас майже повсюдно. Це смачний вид сиру, який багато господинь готують навіть у домашніх умовах. Мені подобається багато страви, приготовані з адигейського сиру та бринзи, але хітом є оладки з сиру з часником. В рецепті використовується мінімальна кількість борошна, при цьому оладки не пливуть, відмінно обсмажуються, не липнуть до сковороді. При випічці піднімаються і виходять пишними і ніжними. Часник надає пікантності. Моя бабуся готувала мені такі сирні оладки. Смак як в дитинстві! Можна подати до столу зі сметаною або без неї.

Оладки з сиром рецепт на сковороді

Оладки з сиром

рецепти оладки з сиром

Для тих, хто не може їсти смажене, можу порекомендувати використовувати духовку для випікання оладок. На деко викладіть аркуш пергаменту для випічки. Столовою ложкою викладіть тісто. Випікайте при температурі 200 градусів.

Кількість порцій - 6 Час приготування - 30 хвилин Кухня: Білоруська, болгарська, європейська Тип страви: друга страва, випічка.

Інгредієнти:

  • бринза або інший білий ропні сир - 500 г
  • яйце куряче – 2 шт.,
  • сметана 1 ст. ложка
  • сіль при необхідності,
  • перець чорний мелений - за смаком,
  • борошно пшеничне 4-5 ст. ложок без гірки,
  • сода гашене оцтом - 0,5 ч. ложки,
  • рослинне масло - 70 мл
  • часник - 1 зубчик

Процес приготування:

Для приготування сир злегка відіжміть, якщо він ввібрав багато розсолу. Натріть на крупній тертці, покладіть в миску.

на тертці Сир

До маси додайте два яйця. Якщо ваша бринза не дуже солона, можна додати солі. Буває так, що зовні бринза солона, а в центрі шматка прісна. Щоб збалансувати смак готового блюда краще додати трохи солі.

Яйця бринза сіль

Додайте сметану, погашену соду або розпушувач і борошно. Замісіть однорідну масу. Маса буде м'яка, одноманітна, злегка рідка. Якщо сирне тісто буде занадто рідким, додайте борошно. Вологість бринзи і розмір яєць у всіх різний. Консистенцію можна регулювати борошном.

Борошно сметана сода

Додайте трохи чорного меленого перцю і перемішайте. Можна використовувати інші спеції.

Спеції в тісто

Через прес пропустіть 1-2 зубчики часнику. Знову перемішайте тісто, тепер воно готове до обжарке оладок.

Тісто для оладок часник

Розігрійте сковороду. Влийте в неї трохи рослинного масла. Столовою ложкою викладіть тісто у вигляді овалів на значній відстані один від одного.

Тісто на сковороді

Смажте сирні оладки по 2-3 хвилини з кожного боку, при цьому вогонь повинен бути невеликий. Переверніть на іншу сторону. Намагайтеся не перетримати товсті млинці на сковороді. Вони дуже швидко зарумяниваются.

Сирні оладки

Готові оладки викладіть на блюдо. Дайте трохи охолонути. Подавати можна самостійно, з овочевою соковитою сальсою або зі сметаною.

Готові оладки

Оладки з бринзою і часником хоч і просте блюдо, але дуже смачне! Не рідкість буває так, що у господині в холодильнику залишається невеликий шматочок бринзи, який особливо нікуди застосувати. Є його вже не хочеться, та й розмір шматочка не занадто великий. Приготуйте ось такі смачні і рум'яні оладки. Цей рецепт буде як знахідка для господині, заощадить ваш бюджет і дозволити сиру не прірва, а результат приготованої страви здивує і порадує смаком.

Оладки з сиром і часником

З вказаної кількості продуктів у мене вийшло десь 12-14 середніх оладок. У літній час, коли багато свіжої зелені, можна додати в тісто, вона злегка змінить смак випічки. Я б сказала, що це буде вже інший рецепт.

Радимо прочитати

Капустяні оладки рецепт з фото
Капустяні оладки рецепт з фото
Привіт, друзі. Нарешті з'явилися перші свіжі овочі та зелень. І зараз саме час включити в раціон і поласувати овочевими стравами. Ви капусту любите? Тоді капустяні оладки – рецепт для вас, любителів
Оладки з яблуками
Оладки з яблуками
При всій уявній простоті, приготування оладок – процес далеко не елементарний і вимагає хорошої кулінарної інтуїції (базується на багатому досвіді), або точного проходження перевіреного рецепту. Як і
Оладки на кефірі з манки
Оладки на кефірі з манки
Що може бути краще млинців і млинчиків на сніданок? Напевно, порція горяченьких і пишних оладок або тарілочка каші. Пропонуємо приготувати оладки на кефірі без борошна. Борошно замінимо манною
Ніжні сирники з яблуками
Ніжні сирники з яблуками
Коли я вивела для себе ідеальний рецепт сирників: щоб вони не прилипали до сковорідці, не розвалювалися, не плавилися і не перетворювалися на шматочки тягнеться гуми, потрібно брати сухий сир
Котлети з кабачків рецепти
Котлети з кабачків рецепти
Пропонуємо приготувати дуже соковиті і ніжні котлети з кабачків, в цьому випуску їх буде кілька: кабачкові котлети з начинкою з сиру і томатів і котлети з фаршу з додаванням кабачки або цукіні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки