Оладки з сиром
Болгарська або білоруська бринза продається у нас майже повсюдно. Це смачний вид сиру, який багато господинь готують навіть у домашніх умовах. Мені подобається багато страви, приготовані з адигейського сиру та бринзи, але хітом є оладки з сиру з часником. В рецепті використовується мінімальна кількість борошна, при цьому оладки не пливуть, відмінно обсмажуються, не липнуть до сковороді. При випічці піднімаються і виходять пишними і ніжними. Часник надає пікантності. Моя бабуся готувала мені такі сирні оладки. Смак як в дитинстві! Можна подати до столу зі сметаною або без неї.
Оладки з сиром рецепт на сковороді
рецепти оладки з сиром
Для тих, хто не може їсти смажене, можу порекомендувати використовувати духовку для випікання оладок. На деко викладіть аркуш пергаменту для випічки. Столовою ложкою викладіть тісто. Випікайте при температурі 200 градусів.
Кількість порцій - 6 Час приготування - 30 хвилин Кухня: Білоруська, болгарська, європейська Тип страви: друга страва, випічка.
Інгредієнти:
- бринза або інший білий ропні сир - 500 г
- яйце куряче – 2 шт.,
- сметана 1 ст. ложка
- сіль при необхідності,
- перець чорний мелений - за смаком,
- борошно пшеничне 4-5 ст. ложок без гірки,
- сода гашене оцтом - 0,5 ч. ложки,
- рослинне масло - 70 мл
- часник - 1 зубчик
Процес приготування:
Для приготування сир злегка відіжміть, якщо він ввібрав багато розсолу. Натріть на крупній тертці, покладіть в миску.
До маси додайте два яйця. Якщо ваша бринза не дуже солона, можна додати солі. Буває так, що зовні бринза солона, а в центрі шматка прісна. Щоб збалансувати смак готового блюда краще додати трохи солі.
Додайте сметану, погашену соду або розпушувач і борошно. Замісіть однорідну масу. Маса буде м'яка, одноманітна, злегка рідка. Якщо сирне тісто буде занадто рідким, додайте борошно. Вологість бринзи і розмір яєць у всіх різний. Консистенцію можна регулювати борошном.
Додайте трохи чорного меленого перцю і перемішайте. Можна використовувати інші спеції.
Через прес пропустіть 1-2 зубчики часнику. Знову перемішайте тісто, тепер воно готове до обжарке оладок.
Розігрійте сковороду. Влийте в неї трохи рослинного масла. Столовою ложкою викладіть тісто у вигляді овалів на значній відстані один від одного.
Смажте сирні оладки по 2-3 хвилини з кожного боку, при цьому вогонь повинен бути невеликий. Переверніть на іншу сторону. Намагайтеся не перетримати товсті млинці на сковороді. Вони дуже швидко зарумяниваются.
Готові оладки викладіть на блюдо. Дайте трохи охолонути. Подавати можна самостійно, з овочевою соковитою сальсою або зі сметаною.
Оладки з бринзою і часником хоч і просте блюдо, але дуже смачне! Не рідкість буває так, що у господині в холодильнику залишається невеликий шматочок бринзи, який особливо нікуди застосувати. Є його вже не хочеться, та й розмір шматочка не занадто великий. Приготуйте ось такі смачні і рум'яні оладки. Цей рецепт буде як знахідка для господині, заощадить ваш бюджет і дозволити сиру не прірва, а результат приготованої страви здивує і порадує смаком.
З вказаної кількості продуктів у мене вийшло десь 12-14 середніх оладок. У літній час, коли багато свіжої зелені, можна додати в тісто, вона злегка змінить смак випічки. Я б сказала, що це буде вже інший рецепт.