Ніжні сирники з яблуками
Коли я вивела для себе ідеальний рецепт сирників: щоб вони не прилипали до сковорідці, не розвалювалися, не плавилися і не перетворювалися на шматочки тягнеться гуми, потрібно брати сухий сир (віджати всю сироватку), а в тісто додати стільки борошна, щоб заготовки можна було робити руками (крім борошна і сиру в рецепті були тільки яйця і цукор). Довгий час я готувала сирника тільки так, але в якийсь момент зрозуміла, що мені хочеться більш ніжного смаку – щоб оладки були не такими щільними. Поєднати більш рідку консистенцію тесту з умовою, що сирники не будуть прилипати, вийшло, вмочаючи заготовочки в борошно. Спробуйте приготувати і ніжні сирники з яблуками по представленому фото рецептом.
Ніжні сирники із сиру з яблуками
Вимога до сиру те ж – він повинен бути сухим, тому що зайву рідину доведеться компенсувати додатковою борошном і тоді оладки сир буде відчуватися менше.
Інгредієнти:
- 200 р сиру,
- 1 яйце,
- 2 ст. л. цукру,
- борошно за необхідності,
- солодке яблуко,
- ванільний цукор.
Процес приготування:
До сиру додаємо цукор, яйце, шматочки яблук без шкірки, ванільний цукор. Все це розтираємо і підмішуємо борошно, поки консистенція тесту не стане, як на фото – тобто, ложка в тесті повинна повертатися з працею, але разом з тим воно повинно бути липким і трохи рідкуватим, а не сухим.

Сковорідка повинна бути або з антипригарним покриттям, або добре прокалена перед смаженням. Розігріваємо її з невеликою кількістю рослинного масла і готуємо тарілку з борошном. Коли сковорідка розігріється, набираємо ложку тесту і викладаємо його в борошно.

Потім в борошно руки, прихлопуємо тісто, щоб з нього вийшла плоска коржик і перевертаємо в борошно іншою стороною. Таким чином тісто у нас має покритися з обох сторін як би паніровкою з борошна, але сильно вштовхувати його в борошно не потрібно – вона буде служити лише перешкодою, яка заважає сиру прилипнути до сковорідці, а саму консистенцію тесту для сирників не повинна змінювати.

Перекладаємо заготовки на сквородку і обсмажуємо з обох сторін. Смажимо з сирники на середньому вогні – масло повинно кипіти, щоб вони не просякли жиром, але сковорідка не повинна бути дуже гарячою, інакше скоринка підсмажиться швидше, ніж встигне пропектися тісто всередині.

Подавати сирники з яблуками можна, як завжди, зі сметаною, а можна з медом, джемом, ягідним соусом.

Як приготувати сирники із сиру з яблуками просто і швидко розповіла Наталія, рецепт і фото автора.