Млинці на сироватці
Традиційно млинці готуються на молоці, але в холодильнику воно буває далеко не завжди. Якщо від приготування домашнього сиру у вас залишилася молочна сироватка, спечіть на неї тонкі млинці. Тонкі і ніжні блінкі ідеальні як для солодких, так і для м'ясних начинок. Та самі по собі вони, звичайно, теж хороші, подавайте їх з медом, варенням або зі сметаною. Млинці люблять і діти, і дорослі, тому приготувавши цю страву, ви не прогадаєте.
Тонкі млинці на сироватці
Рецепт дуже простий, слідуючи йому, ви швидко спечете гірку ароматних смачних і апетитних млинців, а в розділі «поради» знайдете рекомендації по приготуванню смачних начинок.
Інгредієнти:
- Сироватка молочна — 1.3 л,
- Яйце — 3 шт.,
- Борошно — 700 г
- Сіль і сода — по 1 щіпці,
- Цукор 50-100 г,
- Соняшникова олія — 5 ст. л.
Процес приготування:
В глибоку миску вбийте яйця. З міркувань економії можна обійтися і двома, але краще, звичайно, використовувати три, млинці вийдуть смачніше і не будуть рватися. Додайте сіль і цукор. Якщо ви готуєте млинці в якості основи для несолодкої начинкою, то додайте одну столову ложку цукру, або зовсім не додавайте. А якщо вам потрібно блюдо на десерт, то збільшуйте кількість цукрового піску до 100 р. Але пам'ятайте, чим більше цукру в блинном тесті, тим воно швидше підсмажується.

Збийте яєчну масу, щоб розчинився цукор, і з'явилися невеликі бульбашки. Це зручно робити міксером, так і віночком, у крайньому випадку підійде навіть звичайна вилка. Можна додати трохи ваніліну, щоб солодка випічка вийшла більш ароматною. Додайте соду і вилийте на неї невелику частину сироватки.

Добре перемішайте, сода загаситься сироваткою. Влийте рослинне масло. Воно потрібно для того, щоб перший млинець не вийшов грудкою, так само як і наступні. Завдяки цьому компоненту млинці будуть легко зніматися зі сковорідки.

Злегка збийте вінчиком.

Розмішуючи, поступово додайте просіяне борошно.

Ретельно перемішайте тісто по консистенції більше схоже для оладок.

Робимо так, щоб не було грудочок, а потім розбавляємо його іншою частиною сироватки.

Чим густіше у вас вийде тісто, тим товщі будуть млинці, тому якщо хочете, щоб вони були тоненькими, додайте достатню кількість сироватки, як зазначено в рецепті.

Не забудьте про те, що млинцеве тісто має настоятися як мінімум 20 хвилин, щоб клейковина борошна у розбухла.
Підсмажте млинець на добре розігрітій, змащеній маслом або шматочком сала сковорідці.

Швидко підрум'яньте другу сторону і знімайте. Не пересушуйте!

Так чиніть з усім тісто. Млинці за бажанням можна відразу змастити вершковим маслом і присипати цукром.

Поради
Млинці з ситної начинкою стануть повноцінним стравою, а не просто приємним бонусом до чаю. Серед вдалих варіантів - печінка з яйцем і морквою. Щоб приготувати таку начинку вам потрібно печінку відварити, натерти її на терці, підсмажити дрібно нарізану цибулю і терту моркву, додати майонез, сіль і перець. Змішайте овочеву масу з печінкою. Смачна начинка для млинців на сироватці готова.
Що стосується солодких начинок, то це можуть бути яблука, нарізані дрібними кубиками з цукром (перед подачею потрібно буде мучити млинці з яблуками на вогні, щоб розчинився цукор і приготувалася начинка) або сирна маса з родзинками. Для її приготування вам знадобиться сир, родзинки, цукор і ложка сметани. Сир з цукром і сметаною, можна збити в блендері або розім'яти ложкою, після цього додайте родзинки без кісточок, попередньо обдавши його окропом. Загорніть в млинці солодку сирну масу і у вас вийде відмінний десерт!
Перед подачею млинців з начинкою на стіл, розігрійте їх у сковороді на вершковому маслі, можна навіть трохи підрум'янити.
Якщо у вас з'явиться бажання спекти шоколадні млинці на сироватці з яйцем, скористайтеся запропонованим рецептом з нашої блокнота:

Рецепт-->>