Млинці на ряжанці
Якщо в холодильнику стоїть відкрита коробка з ряжанкою, а пити її ніхто не хоче - не біда! Адже на основі кисломолочного продукту можна приготувати смачні млинці на ряжанці з дірочками. Для того щоб спекти тонкі млинчики, не потрібно володіти глибокими знаннями в області кулінарії або мати під рукою якісь екзотичні продукти. Звичайнісінькі інгредієнти в один момент перетворяться на дивовижні налисники.
Млинці на ряжанці
Подавати їх можна зі вершками, згущеним молоком, варенням або шоколадною пастою. Так і з будь готовим кремом для десертів вони підуть на "ура"! З ікрою або вершковим сиром такі млинці будуть мати незвичайний пікантний смак. Вони обов'язково сподобаються вам і вашим домочадцям. Спеціально для читачів Блокнота рецептів розповімо і покажемо як:
покроковий фото рецепт смачних млинців
Інгредієнти:

- борошно пшеничне - 1 ст.;
- ряжанка - 300 мл;
- яйця курячі - 2 шт.;
- цукровий пісок - 3 ст. л.;
- рослинне масло - 1 ст. л.;
- сода харчова - 0,5 ч. л.;
- сіль - 1 щіпка.
Процес приготування:
У глибокій мисці з'єднати курячі яйця і цукровий пісок. Всипати туди щіпку солі.

Віночком збити яєчну масу до однорідного стану.

Ряжанку трохи підігріти. З теплою рідиною тісто виходить більш вдалим. Додати в масу харчову соду. Тісто моментально починає покриватися пухирями.

Всипати жменю борошна і добре розмішати вінчиком.

Таким же способом ввести в млинцеве тісто на ряжанці і борошно.

Додати рослинне масло. Знову добре промешать всю масу. Дати основі постояти хоча б 15 хвилин, тоді клейковина розбухне, і млинці не будуть рватися.

Сковороду тонко покрити рослинним маслом і прожарити на середньому вогні. Влити на дно невелику кількість тіста, розподілити його по всій поверхні, нахиляючи при цьому сковороду в різні боки.

Коли млинець підсмажиться, його слід перевернути. Протилежну сторону аналогічним чином зарумянить. На це піде значно менше часу, буквально секунди.

Подавати до столу слід, полив розтопленим вершковим маслом. З ним смак млинців розкривається краще. Інші доповнення на ваш власний смак.

Млинці на ряжанці рецепт з фото від Марини спеціально для сайту Записна книжка.