Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!
Млинці завжди виходять дуже тонкими, ніжними і рум'яними. Заварювання крутим кип'ятком, а також використання не тільки борошна, але і крохмалю дозволяє випікати млинці тонкі, як папір, при цьому вони відмінно тримають форму, не рвуться і не прилипають до сковороди. Можна використовувати картопляний або кукурудзяний крохмаль — в останньому випадку млинці придбають красивий золотистий колір і ледь вловимий кукурудзяний аромат, який смачно поєднується з м'яким вершковим смаком.
Заварні млинці
покроковий фото рецепт приготування на молоці та воді
Млинці виходять в міру солодкими, що дозволяє загортати в них будь-яку начинку: смажені гриби, тушковану капусту, сир та ін., А можна просто подати млинці до сніданку зі свіжими ягодами, джемом або згущеним молоком. Обов'язково спробуйте приготувати заварні млинці по даному рецепту — він напевно стане одним з ваших улюблених!
Інгредієнти:
- курячі яйця — 2 шт.;
- молоко — 300 мл;
- окріп — 300 мл;
- пшеничне борошно — 1 ст.;
- кукурудзяний крохмаль — 0,5 ст.;
- вершкове масло — 50 г;
- сіль — 2 трісок.;
- цукровий пісок — 1,5 ст. л.;
- ваніль — 1 трісок.
Процес приготування:
В глибоку миску вбиваємо пару великих курячих яєць, додаємо до них сіль, цукор і ваніль на кінчику ножа (якщо начинка солона, ваніль додавати не потрібно!). Ретельно збиваємо яйця за допомогою віночка вручну або з використанням блендера, щоб цукор повністю розчинився.
В яєчну масу вливаємо молоко (будь-якої жирності) — бажано, щоб воно було кімнатної температури. Перемішуємо, злегка збиваючи вінчиком 2-3 хвилини.
Вводимо в яєчно-молочну суміш спочатку 1 склянку просіяного через сито борошна, перемішуючи вміст миски віночком або столовою ложкою. Після того, як борошно вже буде додана, всипаємо кукурудзяний крохмаль і знову все злегка збиваємо.
В окрему ємність кладемо вершкове масло, заливаємо його окропом і швидко перемішуємо, щоб воно повністю розчинилося.
Увага! Використовуйте жароміцний посуд, яка не лусне під впливом крутого окропу!
Гарячою маслянистої водою заливаємо вміст миски — вливаємо окріп з маслом тонкою цівкою, перемішуючи все віночком. Млинцеве тісто має вийти дуже рідким і вільно стікати з віночка.
Залишаємо заварне тісто на млинці в сторону на 30-40 хвилин — за цей час вона встигне як слід настоятися, крохмаль злегка упарітся і набубнявіє. В кінцевому підсумку тісто загусне, але воно повинно залишитися рідким і вільно розтікатися по сковороді під час випікання млинців.
Беремо млинцеву сковороду великого діаметру і розігріваємо її докрасна, змащуємо буквально краплею олії, розподіляючи його по всьому дну за допомогою силіконової пензлика. В якості альтернативи рослинної олії можна сміливо використовувати невеликий шматочок свинячого сала, швидко змащуючи їм розпечену сковорідку перед тим, як вилити нову порцію тіста. Наливаємо приблизно по 1/2 ополоника млинцевого тіста, розподіляючи його по дну круговими рухами. Обсмажуємо млинець протягом 10-15 секунд з одного боку.
Перевертаємо подрумянившийся млинець на іншу сторону, перекидаючи його в повітрі або використовуючи дерев'яну лопатку. Продовжуємо піч ще 7-10 секунд.
Повторюємо процедуру, поки не закінчиться тісто. В цілому, вийде досить великий вихід — 15-17 тонких млинців.
В теплі млинці загортаємо начинку або просто подаємо їх до столу, присмачивши солодким варенням або сметаною. Приємного апетиту!
Автор рецепта і фото: Наталія Олендра.