Оладки на кефірі з манки
Що може бути краще млинців і млинчиків на сніданок? Напевно, порція горяченьких і пишних оладок або тарілочка каші. Пропонуємо приготувати оладки на кефірі без борошна. Борошно замінимо манною крупою. Ось така альтернатива манної каші до сніданку.
Оладки на кефірі з манкою
Пишність і пористість оладкам надає кефір. До речі, на кисляку або кислому молоці оладки вийдуть не менш смачні. Рецепт досить простий, випічка приваблює легкістю і швидкістю приготування. Адже тісто дріжджове, часу на расстойку витрачати не потрібно.
Якщо у вас потужна мультиварка, то спекти манні оладки можна в мультиварці. Це вам не млинці, які ще треба приловчитися перевернути! Та й масла у цьому випадку можна витратити буквально кілька крапель.
Інгредієнти:
- Манна крупа - 1,5 склянки
- Кефір (не холодний) - 2 склянки
- Цукор - 3 столові ложки,
- Щіпка солі
- Сода на кінчику ножа,
- Ванілін на кінчику ножа
- Сік лимона - кілька крапель,
- Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
В глибоку чашку наливаємо кефір кімнатної температури (так швидше почнеться процес бродіння), підмішуємо в нього цукор, сіль, манку. Добре перемішуємо. Тісто по консистенції виходить як 30 % сметана. Якщо тісто вийшло рідке, додайте ще трохи манної крупи і розмішайте. Даємо йому постояти при кімнатній температурі, щоб манка набухла. Коли тісто загусло, в ложку видавлюємо кілька крапель лимонного соку, гасимо соду і вмішуємо в тісто. За бажанням можна додати ванілін для аромату.
Включаємо плиту і ставимо розігріти сковороду з олією. На розігріту сковорідку викладаємо ложкою тісто. Оладки при готовності будуть збільшуватися в об'ємі, тому між гуртками потрібно витримати відстань у кілька сантиметрів.
Смажимо оладки на кефірі під закритою кришкою на сильному вогні. І не забуваємо витирати кришку від вологи, щоб крапельки води не потрапляли в розпечене масло. Смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Викладаємо на паперовий рушник або серветки, щоб позбутися від надлишків олії.
Оладки з манки готові, можна заварювати ароматний чай і запрошувати всіх до столу. Подавати зі згущеним молоком, сметаною або улюбленим варенням. У мене гарячі оладки з'їли дуже швидко, діти просили добавки. Приємного чаювання і вам!
Ще рекомендуємо вам рецепт з нашої Блокнота:
--оладки дріжджові на молоці -- >>