Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
Для начинки:
- капуста білокачанна - 300-400 г;
- морква - 150-200 г;
- цибуля - 100 г;
- зелень;
- сіль;
- спеції.
Для заливки:
- олія соняшникова - 50 мл;
- яйця - 2 шт .;
- кефір - 160 мл;
- манка - 100 г;
- сир твердий - 60 м
Час приготування - 1,5 години.
Вихід - 6 порцій.
Щасливі власниці мультіварок знають, що в цих чудо-каструльках відмінно виходять різноманітні запіканки. Спробуйте приготувати капустяну запіканку в мультиварці, рецепт з фото покроково якій викладено нижче. Вона виходить смачною, соковитою і корисною для здоров'я. Додавання в тісто кефіру і сиру надає цьому овочевої страви невелику приємну кислинку. Сподіваємося, що таке частування припаде до смаку всій вашій родині.
Як приготувати капустяну запіканку в мультиварці
Спочатку треба перевірити наявність усіх продуктів, які знадобляться для приготування запіканки з білокачанної капусти в мультиварці. Соняшникова олія краще брати рафінована. Кефір підійде будь-якої жирності. Замість кефіру можна взяти таку ж кількість молока. Спеції - будь-які, за бажанням. Наприклад, можна використовувати коріандр, мелений чорний перець, куркуму або приправу каррі. Якщо будете готувати запіканку з капусти в мультиварці для дітей, то можна взагалі обійтися без гострих і пряних добавок.
Почати приготування краще з підготовки заливки, тому що в її склад входить манка і вона повинна встигнути добре набрякнути. З цією метою кефір треба змішати з яйцями, насипати манку, дрібку солі, все ще раз добре перемішати і поки відставити убік.
Тим часом потрібно зайнятися підготовкою овочевої начинки. Для цього капусту, моркву і зелень треба добре вимити. З капусти видалити верхні листочки, потім тонко нашаткувати її. Моркву почистити і натерти на крупну тертку. З цибулі зняти лушпиння і дрібно його покришити.
У чашу мультиварки налити олію і викласти цибулю. Вибрати програму "Жарка" і, помішуючи, обсмажити цибулю з відкритою кришкою. Смажити цибулю до тих пір, поки він не стане прозорим. Капусту злегка посолити і пом'яти руками, потім змішати її з морквою. Покласти в чашу капустяно-морквяний суміш, перемішати її з цибулею і обсмажити до м'якості овочів. Смажити треба, не закриваючи кришки (це потрібно для того, щоб випарувалася зайва рідина) і час від часу помішуючи вміст чаші. В самому кінці смаження додати спеції і дрібно нарізану зелень.
У підготовлену заливку викласти обсмажені овочі і сир, натертий на велику тертку. Все перемішати.
Дно і боки чисто вимитого і сухий чаші злегка змастити маслом. Щоб полегшити процес виймання запіканки з чаші, її дно рекомендується застелити папером для випічки, яку теж потрібно промазати маслом. Вилити тісто в чашу, встановити її в мультиварку і включити програму "Випічка". Готувати запіканку зі свіжої капусти в мультиварці Редмонд протягом 40 хвилин. Для інших моделей час може трохи відрізнятися.
Після того, як прозвучить таймер, з мультиварки треба вийняти чашу з запіканкою і дати їй охолонути. Потім вкласти в чашу пластикову кошик-пароварку і перевернути на неї запіканку. При необхідності акуратно зняти промаслений папір і перевернути готовий виріб на блюдо. Капустяну запіканку подавати можна зі сметаною або кефіром, попередньо прикрасивши її зеленню і овочами.
Бажаємо всім приємного апетиту!