» » Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі

складові

Для начинки:

  • капуста білокачанна - 300-400 г;
  • морква - 150-200 г;
  • цибуля - 100 г;
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.

Для заливки:

  • олія соняшникова - 50 мл;
  • яйця - 2 шт .;
  • кефір - 160 мл;
  • манка - 100 г;
  • сир твердий - 60 м

Час приготування - 1,5 години.

Вихід - 6 порцій.

Щасливі власниці мультіварок знають, що в цих чудо-каструльках відмінно виходять різноманітні запіканки. Спробуйте приготувати капустяну запіканку в мультиварці, рецепт з фото покроково якій викладено нижче. Вона виходить смачною, соковитою і корисною для здоров'я. Додавання в тісто кефіру і сиру надає цьому овочевої страви невелику приємну кислинку. Сподіваємося, що таке частування припаде до смаку всій вашій родині.

Як приготувати капустяну запіканку в мультиварці

Спочатку треба перевірити наявність усіх продуктів, які знадобляться для приготування запіканки з білокачанної капусти в мультиварці. Соняшникова олія краще брати рафінована. Кефір підійде будь-якої жирності. Замість кефіру можна взяти таку ж кількість молока. Спеції - будь-які, за бажанням. Наприклад, можна використовувати коріандр, мелений чорний перець, куркуму або приправу каррі. Якщо будете готувати запіканку з капусти в мультиварці для дітей, то можна взагалі обійтися без гострих і пряних добавок.

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі: фото 1

Почати приготування краще з підготовки заливки, тому що в її склад входить манка і вона повинна встигнути добре набрякнути. З цією метою кефір треба змішати з яйцями, насипати манку, дрібку солі, все ще раз добре перемішати і поки відставити убік.

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі: фото 2

Тим часом потрібно зайнятися підготовкою овочевої начинки. Для цього капусту, моркву і зелень треба добре вимити. З капусти видалити верхні листочки, потім тонко нашаткувати її. Моркву почистити і натерти на крупну тертку. З цибулі зняти лушпиння і дрібно його покришити.

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі: фото 3

У чашу мультиварки налити олію і викласти цибулю. Вибрати програму "Жарка" і, помішуючи, обсмажити цибулю з відкритою кришкою. Смажити цибулю до тих пір, поки він не стане прозорим. Капусту злегка посолити і пом'яти руками, потім змішати її з морквою. Покласти в чашу капустяно-морквяний суміш, перемішати її з цибулею і обсмажити до м'якості овочів. Смажити треба, не закриваючи кришки (це потрібно для того, щоб випарувалася зайва рідина) і час від часу помішуючи вміст чаші. В самому кінці смаження додати спеції і дрібно нарізану зелень.

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі: фото 4

У підготовлену заливку викласти обсмажені овочі і сир, натертий на велику тертку. Все перемішати.

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі: фото 5

Дно і боки чисто вимитого і сухий чаші злегка змастити маслом. Щоб полегшити процес виймання запіканки з чаші, її дно рекомендується застелити папером для випічки, яку теж потрібно промазати маслом. Вилити тісто в чашу, встановити її в мультиварку і включити програму "Випічка". Готувати запіканку зі свіжої капусти в мультиварці Редмонд протягом 40 хвилин. Для інших моделей час може трохи відрізнятися.

Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі: фото 6

Після того, як прозвучить таймер, з мультиварки треба вийняти чашу з запіканкою і дати їй охолонути. Потім вкласти в чашу пластикову кошик-пароварку і перевернути на неї запіканку. При необхідності акуратно зняти промаслений папір і перевернути готовий виріб на блюдо. Капустяну запіканку подавати можна зі сметаною або кефіром, попередньо прикрасивши її зеленню і овочами. Капустяна запіканка в мультиварці з манкою і сиром на кефірі

Бажаємо всім приємного апетиту!

Радимо прочитати

Сирна запіканка в духовці з манкою
Сирна запіканка в духовці з манкою
Ця запіканка з сиру за смаком нагадує пиріг, проте для її приготування не використовується борошно. Сирна запіканка в духовці з манкою виходить легка і дуже смачна, тому сподобається людям всіх
Грибна запіканка
Грибна запіканка
Грибні страви завжди смачні і ситні, використовуючи гриби в якості основного інгредієнта в запіканці, додавши сир, можна приготувати відмінний обід або вечерю, витративши зовсім небагато часу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки