» » Ліниві голубці в каструлі

Ліниві голубці в каструлі


«Ліниві» голубці названі так не даремно, адже дійсно часу на їх приготування йде в рази менше в порівнянні з їх близькими родичами – традиційними голубцями, загорнутими у листя капусти. Є ще більш спрощений варіант – «ліниві» голубці у вигляді каші, багато хто може пам'ятати таке блюдо з меню дитячих садків. Проте в цьому рецепті мова піде про ароматних, соковитих капустяних котлетах, тушкованих в каструлі під оригінальним соусом зі сметани, томату і гірчиці.

Ліниві голубці з соусом

Ліниві голубці

покроковий фото рецепт

Інгредієнти:

  • 350 г котлетної свинини,
  • 250 г білокачанної капусти,
  • 3 ст. л. рослинного масла,
  • 2 моркви,
  • 2 цибулини
  • 1 яйце,
  • 50 г довгого рису,
  • 1,5 ч. л. солі,
  • 3 ст. л. сметани,
  • 1 ст. л. томатної пасти,
  • 1,5 ч. л. гірчиці,
  • лавровий лист,
  • прянощі,
  • 200 мл води.

Процес приготування:

Для голубців треба взяти м'ясо досить жирне, тоді вони вийдуть соковитими. Можна використовувати свинячу відбивну, а у фарш додати шматочок сала. Спрощений варіант – взяти котлетне м'ясо, воно з шматочками сала. М'ясо прокрутити через м'ясорубку. 1 моркву і 1 цибулину почистіть, промийте і подрібніть. На сковороді розігрійте олію для смаження і викладіть нарізані овочі, обсмажуйте 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.

Довгий рис промийте і поставте варитися у підсоленій воді (співвідношення½). Через 20-25 хвилин рис буде готовий, його треба злегка остудити. Білокачанну капусту наріжте дрібною крихтою.

У великій мисці змішайте: м'ясний фарш, капусту обсмажені овочі і варений рис. Додайте сіль, спеції, прянощі, вбийте куряче яйце. Перемішайте. З отриманої маси мокрими руками зліпити довгасті голубці. Обсмажте на сковороді по 2 хвилини з кожного боку, потім викладіть в каструльку. У склянці води розмішайте 3 ложки сметани, ложку томатної пасти. Залийте отриманим соусом голубці і тушкуйте під закритою кришкою близько 30-35 хвилин. Якщо ви готуєте великий обсяг голубців, то частину їх можна заморозити про запас. Маючи такі заготовки, можна дуже швидко приготувати смачну вечерю, навіть якщо на це немає сил або нагодувати несподіваних гостей. Можна загасити голубці в соусі, описаному вище, а можна злегка видозмінити рецепт.

В піалі змішайте сметану, томатну пасту, гостру або негостру гірчицю.

Соус гірчиця сметана кетчуп

Моркву почистіть і натріть на крупній тертці, з лука зніміть піну і дрібно наріжте його. На розігріту сковороду налийте масло для смаження і через пару хвилин викладіть овочі. Пасеруйте, помішуючи, 4-5 хвилин.

Ліниві голубці цибулю і моркву

В каструлю або сотейник, на дно викладіть половину овочевої засмажки.

Ліниві голубці овочі

«Ліниві» голубці перед приготуванням розморожувати не треба. Викладіть їх зверху на зажарку. Зверху присипте другою половиною пасерованих овочів.

Ліниві голубці в каструлі

Вилийте в каструлю соус зі сметани, томатної пасти і гірчиці, потім долийте воду. Замість томатної пасти і води можна використовувати томатний сік, тільки бажано домашній. Додайте лавровий лист, спеції, 2-3 щіпки солі.

Ліниві голубці з соусом

Поставте каструлю на вогонь, після закипання зменшіть його до мінімуму і тушкуйте голубці не менше 40 хвилин.

Ліниві голубці з фаршем

Подавайте «ліниві» голубці гарячими, з гарніром або салатом. Приємного апетиту!

Як приготувати ліниві в мультиварці з курячого фаршу можна прочитати в одному з наших випусків Блокнота:

Ліниві голубці

Радимо прочитати

Капустяні оладки рецепт з фото
Капустяні оладки рецепт з фото
Привіт, друзі. Нарешті з'явилися перші свіжі овочі та зелень. І зараз саме час включити в раціон і поласувати овочевими стравами. Ви капусту любите? Тоді капустяні оладки – рецепт для вас, любителів
Ліниві голубці в мультиварці
Ліниві голубці в мультиварці
Є страви, які однаково добре виходять і в духовці, і на сковорідці, і в каструлі, і навіть в мультиварці. Ліниві голубці якраз відносяться до таких. Якщо при приготуванні звичних голубців багато часу
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром і маком – це простий, швидкий у приготуванні і ситне блюдо. Дуже зручно те, що можна заготовлювати такі вареники запас, заморозивши їх в морозилці. А потім просто кинути в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки