» » Млинці з капустою і грибами

Млинці з капустою і грибами


Млинці потрібно готувати не тільки в Масляний тиждень. З набору найпростіших продуктів виходить смачна страва. Причому залежно від гастрономічних уподобань ви можете залишити його як є, а можете поекспериментувати з начинками. Якщо вона солодка, млинці - самий що ні на є десерт, ну а якщо солодка, то готова закуска або навіть основне блюдо. Я пропоную напекти тонкі млинці з капустою і грибами. Загорнути в млинці капустяно-грибну начинку зважилася недавно. Скажу відверто, гриби в начинку я кладу часто, а ось капуста в ній для мене стала приємним і смачним відкриттям.

Млинці з капустою рецепт з фото покроково

Млинці з капустою

Щоб приготувати тонкі млинці на молоці фаршировані капустяно-грибною начинкою, знадобляться:

Млинці з капустою з чого приготувати

Інгредієнти:

для млинцевого тесту:
  • 1 яйце
  • 500 мл молока
  • щіпка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1,5 склянки борошна
  • 3 столові ложки соняшникової олії без запаху
для начинки:
  • чверть качана білокачанної капусти
  • 4-5 відварених сушених грибів
  • 2 столові ложки томатного соусу
  • 1 морква
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • спеції, сіль за смаком

Процес приготування:

Оскільки капуста гаситься довго, з неї і почнемо. Відрізану від качана частина моєму і дрібно шаткуємо. Щоб максимально полегшити приготування страви, одночасно до капусти додаємо натерту на крупній тертці моркву і посічену ріпчасту цибулю.

Як гасити капусту для начинки

Трохи підсолюємо, вливаємо трохи води і приблизно стільки ж олії, ставимо на слабкий вогонь. Нехай овочі повільно тушкуються.

Коли вони стануть м'якими, особливо капуста, додаємо соус, перемішуємо і продовжуємо тушкувати.

Тушкована капуста з томатною пастою

Якщо ваша овочева маса ввібрала в себе багато води і масла, і ви бачите, що ось-ось - і вона почне підгоряти, додайте ще трохи води.

Сушені гриби (боровики) я заздалегідь замочила в гарячій воді, промила і відварила. Тому мені залишалося тільки порізати їх на шматочки, закинути до капусти і потримати на плиті вже всі разом при закритій кришці 10 хвилин.

Тушкована капуста з грибами

Коли начинка готова, робимо млинцеве тісто. Для цього змішуємо яйце, цукор і сіль.

Рецепт млинців 1 яйце

Вливаємо молоко, перемішуємо.

Рецепт млинчиків півлітра молока

Борошно просіваємо теж у цю ж миску.

Рецепт тіста для тонких млинчиків півлітра молока

Перемішуємо, доводячи тісто для тонких млинчиків до стану дуже рідкої сметани.

Рецепт тіста для тонких млинців півлітра молока

Якщо треба, додаємо борошно або ж, навпаки, молоко. Не забуваємо в тісто влити олію. Накаливаем сковорідку, змащуємо її маслом або салом (хто-то, знаю, змащує навіть цибулею), випікаємо млинці.

Рецепт тонких млинців для фарширування Рецепт тонких млинчиків для фарширування

Коли хороша стопка млинців лежить на тарілці, на край кладемо начинку.

Млинці з капустою рецепт з фото покроково

Багато не беріть, 2-х чайних ложок цілком достатньо. Загортаємо її в млинець і їмо. Добре таку страву, як у теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Млинці з капустою грибами

Радимо прочитати

Заварні млинці
Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!
французькі Млинці
французькі Млинці
Не кожному відомі французькі крепи. Але виявляється це всім давно знайомі млинці. У Франції їх готують з різноманітними начинками і соусами. Французькі крепи виходять дуже ситними і просякнутими, так
Млинці з зеленню
Млинці з зеленню
Тонкі млинці з зеленню – апетитне блюдо, яке можна приготувати не тільки до Масниці. Млинці – улюблена їжа для всієї родини. Їх готують солодкими, соленими, з будь яким начинками. Якщо у вас є час,
Млинці на сироватці
Млинці на сироватці
Традиційно млинці готуються на молоці, але в холодильнику воно буває далеко не завжди. Якщо від приготування домашнього сиру у вас залишилася молочна сироватка, спечіть на неї тонкі млинці. Тонкі і
Млинці без борошна
Млинці без борошна
Млинці в усі годинник і часи ставили на чолі столу. Коли на обід печуть млинці, то більше нічого і не треба! Сонце наповнить ваш будинок, а на обличчях рідних будуть посмішки. Млинці по формі адже як

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки