Млинці з капустою і грибами
Млинці потрібно готувати не тільки в Масляний тиждень. З набору найпростіших продуктів виходить смачна страва. Причому залежно від гастрономічних уподобань ви можете залишити його як є, а можете поекспериментувати з начинками. Якщо вона солодка, млинці - самий що ні на є десерт, ну а якщо солодка, то готова закуска або навіть основне блюдо. Я пропоную напекти тонкі млинці з капустою і грибами. Загорнути в млинці капустяно-грибну начинку зважилася недавно. Скажу відверто, гриби в начинку я кладу часто, а ось капуста в ній для мене стала приємним і смачним відкриттям.
Млинці з капустою рецепт з фото покроково
Щоб приготувати тонкі млинці на молоці фаршировані капустяно-грибною начинкою, знадобляться:
Інгредієнти:
для млинцевого тесту:- 1 яйце
- 500 мл молока
- щіпка солі
- 1 столова ложка цукру
- 1,5 склянки борошна
- 3 столові ложки соняшникової олії без запаху
- чверть качана білокачанної капусти
- 4-5 відварених сушених грибів
- 2 столові ложки томатного соусу
- 1 морква
- 1 головка ріпчастої цибулі
- спеції, сіль за смаком
Процес приготування:
Оскільки капуста гаситься довго, з неї і почнемо. Відрізану від качана частина моєму і дрібно шаткуємо. Щоб максимально полегшити приготування страви, одночасно до капусти додаємо натерту на крупній тертці моркву і посічену ріпчасту цибулю.
Трохи підсолюємо, вливаємо трохи води і приблизно стільки ж олії, ставимо на слабкий вогонь. Нехай овочі повільно тушкуються.
Коли вони стануть м'якими, особливо капуста, додаємо соус, перемішуємо і продовжуємо тушкувати.
Якщо ваша овочева маса ввібрала в себе багато води і масла, і ви бачите, що ось-ось - і вона почне підгоряти, додайте ще трохи води.
Сушені гриби (боровики) я заздалегідь замочила в гарячій воді, промила і відварила. Тому мені залишалося тільки порізати їх на шматочки, закинути до капусти і потримати на плиті вже всі разом при закритій кришці 10 хвилин.
Коли начинка готова, робимо млинцеве тісто. Для цього змішуємо яйце, цукор і сіль.
Вливаємо молоко, перемішуємо.
Борошно просіваємо теж у цю ж миску.
Перемішуємо, доводячи тісто для тонких млинчиків до стану дуже рідкої сметани.
Якщо треба, додаємо борошно або ж, навпаки, молоко. Не забуваємо в тісто влити олію. Накаливаем сковорідку, змащуємо її маслом або салом (хто-то, знаю, змащує навіть цибулею), випікаємо млинці.
Коли хороша стопка млинців лежить на тарілці, на край кладемо начинку.
Багато не беріть, 2-х чайних ложок цілком достатньо. Загортаємо її в млинець і їмо. Добре таку страву, як у теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!