» » Великодні булочки

Великодні булочки


Якщо у вас немає часу на приготування пасок, пропонуємо приготувати ароматні, ніжні і дуже повітряні великодні булочки з родзинками з дріжджового тіста на жовтках без опари. Рецепт дуже простий, тільки наберіться терпіння, так як тісто на дріжджах потрібно добре витримати в теплі. В результаті у вас вийде ароматна випічка до святкового столу на Великдень.

Великодні булочки

Великодні булочки

Багатьох господинь цікавить питання, як зробити хрестові булочки як на фото, адже саме такими і виходять вироби. Всі тонкощі приготування тіста і прикраси хрест-навхрест включені в покроковий фото рецепт спеціально для читачів сайту Записна книжка. Впевнені, здоба вам дуже сподобається, і ви заберете цей варіант в закладки.

Щоб приготувати здобне англійське тісто для булочок, знадобляться сухі або свіжі дріжджі. Тісто повинне щоб підійшло в теплій кухні без протягів. Спеціально для читачів сайту Записна книжка розповімо і покажемо покроково:

як приготувати англійські хрестові булочки без опари

Інгредієнти:

Великодні булочки рецепт

Тісто:

  • борошно пшеничне 300-330 г
  • вода 140 мл
  • курячі жовтки 2 шт.
  • дріжджі сухі 6 г (2 ч. л.)
  • сіль 1 щіпка
  • цукор 40 г
  • вершкове масло 40 г
  • ванільний цукор 1 ч. л.
  • цедра апельсина 1 ст. л.
  • мускатний горіх мелений 1-2 щіпки
  • кориця мелена 1 ч. л.

Для декору:

  • борошно пшеничне 50 г
  • вода 50 мл
  • цукор 1 ст. л.
  • родзинки 100 г

Для змащування:

  • курячий жовток 1 шт.
  • молоко 1 ст. л.

Молочно-цукровий сироп - глазур:

  • молоко-4 ст. л.
  • цукор 2 ст. л.
  • соняшникова олія для змащування форми.

Процес приготування:

Першим ділом потрібно активувати дріжджі і перевірити їх якість. Якщо утворюється пінка хороша, значить, дріжджі добрі. В теплу воду насипте ложечку цукру, перемішайте до розчинення. Насипте дріжджі, дайте трохи часу для підняття.

Цукор дріжджі

Борошно обов'язково просіяти через дрібне ситечко в миску з високими бортами. Додайте цукор, корицю, сіль, ванільний цукор, мускатний горіх, цедру одного апельсина. Перемішайте.

Просеянная борошно цукор цедра спеції

До борошняної маси додайте дріжджовий розчин, курячі жовтки, вершкове масло розтануло. Всі інгредієнти не повинні бути холодними.

Додати жовтки масло

Замісіть м'яке безопарне тісто. Вимішувати потрібно близько десяти хвилин, щоб отримати однорідний клубочок. Миску змастіть соняшниковою олією. Туди ж відправте тісто. Накрийте рушником, щоб дріжджове тісто на жовтках відпочило, приблизно, близько години.

Безопарне тісто

З апельсина вичавити сік. Вийде близько 100 мл ізюм Промийте і залийте апельсиновим соком.

Апельсиновий сік родзинки

Відпочиле тісто, не обминаючи, розділіть на 10 частин. З кожного шматочка обережно сформуйте кульку. Укрийте харчовою плівкою або рушником і дайте 10-15 хвилин відпочити.

Кульки з тіста

Родзинки відкиньте на ситечко, щоб видалити сік. Ягідки добре підсушіть паперовим рушником. Вони повинні бути добре підсушеними.

ізюм Підсушений

Тепер працюйте з кожним шматочком. Руками розпластайте в невелику коржик. Укладіть невелику порцію родзинок. Скрутіть в рулетик. Гарненько защипайте краєчки. Зберіть все в один вузлик, як мішечок, і сформуйте кульку, покатывая його робочої дошці.

Коржик родзинки рулет

Деко застеліть пергаментом. Злегка можна змастити соняшниковою олією. Укладіть заготовки. Дайте час відпочити. Вони повинні добре піднятися.

Кульки з тіста на пергаменті

Тепер нам знадобиться біле тісто для декору у вигляді хрестиків. Для цього просійте в миску борошно, візьміть воду не холодну і цукор. Для змащення жовток змішайте з молоком.

Тісто для декору

Борошно перемішайте з цукром. Додайте потроху воду і перемішайте. Повинна вийти густуватий паста. Перекладіть в кондитерський мішок з невеликим отвором.

Паста кондитерський мішок

Відпочилі заготовки змастіть збитим жовтком з молоком.

Заготовки з тіста молоко жовток

Візьміть ніж і тупою стороною, злегка, зробіть хрестоподібні борозенки. Сильно не тисніть, щоб тісто не впало.

Надрізи на тесті

В борозенки з мішечка видавіть біле тісто. Розігрійте духову піч до 180-190 градусів. Відправте лист із заготовками. Запікайте до зарум'янювання приблизно 15-30 хвилин, в залежності від потужності вашої духовки.

Запекти булочки

Для молочно-цукрового сиропу тепле молоко змішайте з цукровим піском до розчинення цукрових крупинок.

Молочно - цукровий сироп

Гарячі булочки змастіть сиропом-глазур'ю і залиште остигати на решітці.

Булочки сироп-глазур

Великодні булочки готові.

хрестові Булочки

Світлого вам свята!

Великодні булочки з родзинками

Як зробити смачні булочки з родзинками до Великодня розповіла Світлана, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Великодні цукерки
Великодні цукерки
У переддень Світлого Свята в кожному будинку печуть різноманітну великодню випічку. На святковому столі обов'язково має бути паска, крашанки, великодні пряники, віночки, булочки. Пропоную приготувати
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками
Паска краффин мереживний
Паска краффин мереживний
Напередодні Світлого Свята в кожному будинку печуть традиційну випічку – ароматні паски. На просторах інтернету можна знайти безліч рецептів на будь-який смак. Хочемо запропонувати спекти незвичайні
Булочки на сковороді
Булочки на сковороді
Якщо ви не наважуєтеся взятися за випічку домашнього хліба, у нас для вас чудова новина – почніть експериментувати з більш простого рецепту, саме з того, що ми вам пропонуємо – швидкі булочки на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки