Булочки з гарбузом на кефірі з дріжджового тіста - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Борошно пшеничне - 400 г
- М'якоть свіжого гарбуза - 200 г
- кефір - 125 мл
- Яйце куряче - 1 шт.
- Вершкове масло або маргарин - 50 г
- Цукор - 3 ст. / Л
- Сіль - щіпка
- Дріжджі сухі - 7 г
- кунжутне насіння для прикраси
вихід: 8 -9 булочок
час приготування: одна година двадцять хвилин
Пропоную сьогодні спекти кефірів булочки з гарбузом і дріжджами. Існує безліч способів обробки цього гарбуза, ми спробуємо один з варіантів. Будемо використовувати м'якоть цього овоча, як одні з інгредієнтів, що складають тісто.
Тісто дріжджове, замішане в поєднанні кефіру і гарбуза, виходить дуже ніжним і податливим. Добре формується і тримає форму. Структура готового виробі пориста і пофарбована в золотистий колір, володіє апетитним ароматом.
Як приготувати булочки з гарбузом - рецепт фото покроково
Беремо гарбуз моїм під проточною водою, очищаємо її від насіння і шкірки. Беремо м'якоть в необхідної за рецептом пропорції і перемелює в блендері, до стану кашки.
Викладаємо масу в глибоку чашку, заливаємо кефіром.
Туди ж б'ємо куряче яйце.
Все перемішуємо.
Додаємо дріжджі.
Знову все ретельно перемішуємо.
Топимо масло або маргарин (залежить від вашого вибору).
Вливаємо в загальну масу і додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
Всипаємо борошно. Борошно попередньо необхідно просіяти через сито. Таким чином вона очиститься від можливого забруднення і насититься киснем, що дуже важливо для якості майбутнього виробу.
Місимо ретельно тісто, воно повинно добре відходити від рук, але при цьому залишитися пухнастим і не бути крутим. Кількість борошна може мати похибку, як в більшу, так і в меншу сторону.
Ми залишаємо тісто настоюється приблизно тридцять сорок хвилин. Вистилаємо деко папером для випічки.
По закінченню відведеного часу, тісто обминають і ділимо на порції.
Формуємо з заготовлених шматочків кульки і укладаємо їх на деко, який заздалегідь вистилає кулінарної папером.
Верху змочуємо водою і посипаємо кунжут. Кунжут використовується за бажанням. Цей інгредієнт не є обов'язковим.
Ми залишаємо заготовки на расстойку на 10 хвилин.
Потім випікаємо в прогрітому духовій шафі при температурі 180 градусів протягом
20 хвилин. Виймаємо готові гарбузові булочки і накриваємо рушником даємо постояти 10 хвилин, а потім подаємо до столу. Тепер ви знаєте як приготувати тісто з гарбуза для булочок, які виходять м'які й ароматні.