» » Булочки бріош ​​- рецепт з фото крок за кроком + 2 рецепта

Булочки бріош ​​- рецепт з фото крок за кроком + 2 рецепта


булочки бриош

складові

  • Борошно пшеничне - 360 г
  • Вода крижана - 30 мл
  • Яйця - 3 шт
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор - 40 г
  • Дріжджі свіжі - 20 г
  • Вершкове масло - 125 г

Час приготування: 15 хвилин + 9 годин для вистоювання і 15-20 хвилин для випікання

Вихід: 16 штук

Булочки бриоши - це дуже смачний варіант хліба, який традиційно готують у Франції з дріжджового тіста. На жаль, в цій чудовій країні я тільки планую побувати, але рецептом автентичної французької випічки з вами поділюся. Велика кількість яєць і гарного вершкового масла дає цим маленьким бриоши невагомість і неймовірну м'якість.

Як правило, бриоши випікають як у вигляді великого круглого хліба, так і у вигляді маленьких булочок цікавої форми. У цій статті я пропоную вам рецепт найбільш класичної і популярної форми бриоши - Паризької. Незважаючи на те, що такі булочки готуються досить довго через використання дріжджів, результат вам напевно сподобається. Крім того в статті представлені рецепти шоколадних булочок з кремом Патісьер і на молоці

Як приготувати французькі булочки бріош ​​- рецепт в домашніх умовах

Підготуйте всі інгредієнти для випічки булочок-бриошей. Борошно необхідно взяти пшеничне вищого сорту, так як булочки здобні і тільки така мука зробить їх повітряними і пухнастими в результаті. Майте на увазі, що всі інгредієнти для тіста повинні бути холодними - і вода, і масло, і яйця.

Булочки бриош: фото 1

Почнемо готувати дріжджове тісто для бриошей. У глибоку і широку миску просійте дві треті борошна, додайте сіль, цукор, перемішайте. Борошно просто необхідно просівати перед використанням, я це роблю завжди, щоб дріжджове тісто краще набирало повітря і булочки були пухнастими. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі - додайте їх разом з сіллю і цукром.

Булочки бриош: фото 2

В окремій глибокій посуді розпустіть свіжі дріжджі в крижаній воді. Нехай вас це не бентежить (адже зазвичай ми додаємо теплу рідину), тісто все одно прекрасно підніметься. Додайте в воді яйця і перемішайте.

Булочки бриош: фото 3

У сухих інгредієнтах зробіть явку і вилийте в неї суміш яєць з водою і дріжджами. Протягом 5-7 хвилин перемішуйте тісто рукою або ложкою. Якщо ви використовуєте комбайн або міксер - перемішуйте інгредієнти на малій швидкості, замішуючи тісто.

Булочки бриош: фото 4

В цей час качалкою розбийте дуже холодне вершкове масло до м'якості. Можна швидко натерти його на крупній тертці. Розбите холодне масло невеликими шматочками умішайте в тісто. Замістити тісто ще раз. Готове тісто залиште при кімнатній температурі на 1 годину.

Булочки бриош: фото 5

Через деякий час, вмочуючи руки в борошно, замістити тісто тепер уже на столі або будь-який інший рівній поверхні. Використовуючи третину пшеничного борошна, замісити колобок. Але повинен бути злегка ліпковатим і залишатися на руках, але в той же час тримати форму.

Булочки бриош: фото 6

Накрийте миску з тестом для бриошей харчовою плівкою і поставте її в холодильник мінімум на 8 годин. Якщо тісто стоїть в холодильнику більше восьми годин, то через цей час його потрібно обминути.

Булочки бриош: фото 7

Готове тісто дістаньте з холодильника і викладіть на стіл, присипаний борошном. Для 16 паризьких бриошей розділіть тісто на рівні 16 частин. Зручно це зробити за допомогою кухонних ваг, або ділити кожен раз тісто навпіл - спочатку на дві, потім кожну з половинок на дві і т.д.

Булочки бриош: фото 8

Тепер можна приступати до формування булочок-бриошей. Кожна кулька, починаючи з того, що скачали першим, в порядку черги, покладіть на пріпиленний борошном поверхню і ребром долоні покатайте його з одного боку, надаючи йому форму кеглі. Намагайтеся робити це швидко - тісто має бути весь час холодним. Якщо нагрілося - поставте на якийсь час в холодильник.

Булочки бриош: фото 9

Тепер в кожному розкатаному шматочку тесту, в його більшій частині, великими пальцями двох рук зробіть отвір.

Булочки бриош: фото 10

Нарешті, просуньте в утворилося кільце меншу, довгасту вузьку частину, надаючи булочок форму паризької бриоши.

Булочки бриош: фото 11

Кожну сформовану булочку-бріош ​​покладіть в формочки, змащені вершковим маслом. Дуже зручно використовувати для цього формочки для кексів - силіконові або тефлонові. Бріош повинна займати половину формочки, так як дріжджове тісто буде рости в обсязі.

Булочки бриош: фото 12

Накрийте форму тонким рушником і поставте булочки в тепле місце для вистоювання ще на 1 годину. Це час у всіх різний, це залежить від температури повітря у вашій кухні. Бриоши повинні вирости при цьому в півтора-два рази. Підійшли бриоши акуратно змастіть жовтком за допомогою кулінарного пензлика.

Булочки бриош: фото 13

Поставте форми з булочками бріош ​​в попередньо розігріту духовку і випікайте при температурі 190 градусів 15-20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Як тільки булочки зарум'яняться - діставайте.

Булочки бриош: фото 14

Булочки дістаньте з духовки, акуратно перекладіть на решітку або дерев'яну дошку, остудіть і подавайте до столу. У розрізі видно, які вони пухнасті і повітряні.

Булочки бриош: фото 15

Ідеальний сніданок для мене - це французькі булочки Бріош з заварним кремом і чашечка кави. Мої діти обожнюють такі булочки зі склянкою корисного кефіру на ніч. Напевно саме таку здобу подають на сніданок в паризьких кав'ярнях з видом на Ейфелеву вежу ...

Булочки бриош: фото 16

Булочки бриоши з кремом Патісьер

Булочки-бриоши спечіть з показаного вище рецептом з фото покроково булочок бріош. Потім надріжте їх поперек, але не до кінця, щоб їх можна було розкрити і наповнити кремом, як мушлю. Якщо у вас є кулінарний шприц, можна наповнити кремом Патісьер бриоши за допомогою нього, просто вставивши насадку в м'яку булочку і видавав невелику кількість крему, як в еклер.

Інгредієнти для крему Патісьер:

  • жовтки яєць - 3 шт .;
  • молоко - 250 г;
  • цукор - 50 г;
  • крохмаль - 20 г;
  • цукор ванільний - 1 пакетик.

Як приготувати крем Патісьер

2 жовтки розітріть з цукром, ванільним цукром і крохмалем, додайте 2 столові ложки молока і збийте вінчиком до однорідності (але не сильно, щоб не утворилося багато піни). Молоко закип'ятити на невеликому вогні, потім тонкою цівкою влийте в нього яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. Злегка збивайте, прибравши з вогню, ще хвилини 2, щоб крем Патісьер заварилася і загус. Потім накрийте поверхню крему харчовою плівкою, щоб не утворилося скоринки при охолодженні, і поставте в холодильник на 1 годину.

Булочки бриоши з шоколадом на молоці

складові

  • борошно пшеничне - 500 г
  • молоко - 250 г
  • масло вершкове - 80 г
  • цукор 80-100 г
  • яйце - 1 шт.
  • дріжджі сухі - 1 ч.л.
  • ванільний цукор - 10 г
  • цедра лимона, шоколад (або шоколадні дропси)

Як приготувати солодкі бриоши з начинкою з шоколаду

Приготуйте з інгредієнтів дріжджове тісто, розчинивши в молоці дріжджі і підмісивши інші інгредієнти - розтоплене вершкове масло, цукор, яйце, ванільний цукор. Можна все інгредієнти завантажити в чашу комбайна або хлібопічки, машина з легкість впорається з замісом. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним, м'яким і легко відокремиться від рук або стінок чаші.

Залиште тісто на расстойке в теплому місці на 1,5-2 години, злегка обмять його. Потім обомніте його (випустіть повітря) і розділіть весь обсяг тесту на шматочки вагою 50-60 м Розкачайте кожен шматочок в тонкий прямокутник 5х15 см, в середину вздовж усього шматка покладіть шоколадні дропси. Скріпіть краю, у вас вийде трубочка з шоколадом усередині 15 см завдовжки. Поверніть її равликом і помістіть в формочку для кексу.

Залиште булочки на расстойке ще на 30-40 хвилин. Перед випічкою бриоши змастіть яйцем і присипте цукром. Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-25 хвилин.

Радимо прочитати

Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Великодні булочки
Великодні булочки
Якщо у вас немає часу на приготування пасок, пропонуємо приготувати ароматні, ніжні і дуже повітряні великодні булочки з родзинками з дріжджового тіста на жовтках без опари. Рецепт дуже простий,
Булочки на сковороді
Булочки на сковороді
Якщо ви не наважуєтеся взятися за випічку домашнього хліба, у нас для вас чудова новина – почніть експериментувати з більш простого рецепту, саме з того, що ми вам пропонуємо – швидкі булочки на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки