Котлети в мультиварці
Хороша господиня просто зобов'язана навчитися готувати смачні соковиті котлети і чим раніше, тим краще. На допомогу в процесі приготування вам прийде мультиварка. Здавалося б, мами і бабусі готували цю м'ясну страву в сковороді і нічого, виходило дуже смачно! Просто у них не було альтернативи, а ви, готуючи котлети в мультиварці, рятуєте себе і плиту від численних жирних бризок, страва не вимагає до себе постійної уваги і готується самостійно при ідеальній температурі.
Мультварка не обмежує вашу фантазію і так само, як на сковороді ви можете випробувати безліч смачних варіацій. Хто знає, може, вам припадуть до смаку рибні котлетки, або м'ясні з додаванням зелені, грибів і сиру. Напевно, домочадці люблять різноманітність, ось і хочеться балувати їх смачними стравами частіше. Справа в тому, що в такій гонці за звання «краща господиня» жінки забувають про себе. Звичайно, де ж знайти зайві півгодини на манікюр, якщо біля плити весь час потрібно стояти. Зі стереотипами потрібно боротися і довірити нарешті процес приготування розумною мультиварці. Вона подбати про те, щоб котлети не підгоріли, вийшли соковитими і смачними.
Те, що від вас потрібно в даному випадку, так це «подружитися» зі своєю розумною мульти каструлькою і добре вивчити її вдачу. Наприклад, є досить сильні по потужності моделі, в яких смажаться котлети по кілька хвилин з кожного боку. У ранніх малопотужних моделях їх можна готувати виключно в режимі "випічка", причому цей процес займе більше часу, ніж зазвичай. Але якщо смачні котлети вам потрібні не спішно, то і це не проблема, якщо навчитеся правильно розподіляти час.
В мультиварках з мультиповаром можна задати температуру і час приготування вашого улюбленого блюда, тобто змусити техніку готувати так, як ви цього хочете, а не так, як передбачено на автоматичних режимах. А «Мастершеф» і зовсім може запам'ятати все до дрібниць і повторити весь процес знову.
Як бачите, доводів на користь того, щоб надати процес приготування розумному диву техніки чимало. Ви отримаєте в результаті ароматне апетитне м'ясне блюдо, яке домочадці будуть швидко уплітати за обидві щоки!
Котлети в мультиварці
Котлети - найпопулярніше і улюблене багатьма страва з м'ясного фаршу. І це не випадково. В умовах сучасного життя, коли кожен день проходить у шаленому ритмі, немає шансів для приготування чого-небудь надмірно вишуканого. Тут на допомогу господиня завжди прийде простенька і справді дуже смачна рецептура для щоденного меню.
Саме таким є варіант приготування котлеток з мішаного фаршу. Останні згадані можливо подати гостям з абсолютно будь-яким видом гарніру і, наприклад, легким весняним салатом з помідорів, огірків, редиски, з зеленим цибулею.
Інгредієнти:
- 0,5 кг змішаного фаршу,
- 1 сире яйце,
- булка (або кілька скибочок звичайного білого хліба),
- 1 склянку молока (або води),
- 1 середня цибулина,
- сіль, перець (за смаком),
- рослинне масло для смаження
- сухарі або борошно для панірування.
Процес приготування:
Прокрутити м'ясо через м'ясорубку. Булку обов'язково варто попередньо розмочити в молоці, потім гарненько віджати зайву рідину. Додати якусь «кашку» в м'ясний фарш, вбити в суміш яйце. Покришити цибулю на дрібні шматочки, всипати туди ж. Присолити, посипати перцем (можна ще додати улюблені приправи до м'ясних страв, але бажано не переборщити), після ретельно все перемішати вручну.
вже повноцінного котлетного фаршу зробити котлети (середні за розміром), ретельно обкачати їх у борошні або сухарях для панірування з двох сторін, а після цього скласти в прогріту чашу.
Як один із варіантів приготування котлет для багатьох агрегатів – універсальна програма «Смаження». На ній у МВ Редмонд в моїй моделі (RMC-210) температура приблизно 160 градусів. У книзі рецептів рекомендується на ній смажити котлети або зрази по 7-8 хвилин з кожного боку. Плюс можна вибрати в меню продукт (м'ясо або птиця).
Вже з особистих переваг в мультиварці Редмонд (потужність 900 Вт) рекомендую вибрати програму «Мультиповар», для того щоб задати температуру 150 градусів. Котлети на цьому режимі готуються трохи довше, але виходять соковитіше. Сподобається тим, хто на сковорідці звик котлети пропарювати тощо. Час тут можна задати умовно 20 хвилин. Щоб приготувати котлети в декілька заходів, коли фаршу багато, то можна буде додати, не важливо, на початку процесу або додатково.
Майбутні котлети в паніровці (або без неї) варто покласти в чашу з невеликою кількістю олії, через хвилину, як запустіть програму. Просмажити першу сторону.
Коли до сигналу залишиться 12 хвилин, відкрийте кришку.
Котлетки потрібно перевернути,
закрити кришку і готувати залишився.
Після сигналу бачимо в чаші соковиті м'ясні котлети з золотистою скоринкою!
Обов'язково запропонуйте їх домашнім у гарячому вигляді, прямо з печі.
Котлети в мультиварці Панасонік
Як бути, якщо у вашій мультиварці тільки програма «Випічка»? Готувати на цьому режимі! Процес той же самий, тільки задаємо загальний час 40 хвилин. В середині процесу (через 20 хвилин від початку приготування виробу) перевертаємо.
А ще, коли я готую котлети в Панасонике, іноді на цьому етапі при перевертанні заливаю котлети молоком, кладу пару зубчиків часнику і готую до сигналу.
Смачно, спробуйте!
Порада:Діти (а ще зустрічаються і такі дорослі) іноді виколупують цибулю з котлет, або відмовляються їх зовсім. Мами намагаються їх переконати, що за котлети без цибулі! Так от, якщо на вмовляння чадо не йде цибулю можна також натерти на самій маленькій тертці або змолоти блендером. Різниці в смаку підсумкового страви не відчується, а котлетки будуть їсти з задоволенням!
Спробуйте приготувати за нашими рецептами січені курячі котлети з сиром в мультиварці: